annonse
annonse

Kompaktkamera

Hurtigere autofokus på Fujifilm X100

Hvis du har et Fuijifilm X100, er det på tide at opdatere kameraet. Ny firmware giver dig hurtigere autofokus og flere andre forbedringer.

Fujifilm ramte plet hos med det forholdsvis store kompaktkamera X100. Det klassiske design gav minder om tidligere tiders Contax- og Leica-kameraer. Men med en 12 MP billedsensor, HD-video og en optisk-elektronisk hybridsøger var indmaden højst aktuel, da Fujifilm lancerede modellen i 2011.

Billedkvaliteten var ikke noget at udsætte på, men kameraet var ikke lydefrit. Og især autofokusen var alt andet end kvik. En opdatering hjalp dog noget på problemet.

Nu kommer der endnu en opdatering, som indeholder flere forbedringer. Firmwareversionen 2.00 giver dig således 20 procent hurtigere autofokus under svære lysforhold.

Makroafstanden er desuden forbedret med 30 procent, sådan at du kan komme endnu nærmere, og manuel fokus er forbedret via introduktionen af fokusmarkering – peaking – hvor området, som er skarpt fokuseret i motivet, markeres elektronisk med et omrids i søgeren eller på skærmen.

Opstartstiden er forkortet med 0,2 sekunder, og nu bliver det muligt at vælge fokusområde ved at trykke på AF-knappen gentagne gange.

Opdateringen kan hentes her.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-