annonse
annonse

IFA 2012

10 skæve dimser

IFA er ikke kun Europas største messe for forbrugerelektronik og ny teknologi. Det er også i høj grad en dimse-messe, hvor man ser ting, der næppe nogensinde kommer i butikkerne herhjemme.

Desværre, fristes man til at sige, for selvom vi har set mange mærkelige dimser, som verden virkelig ikke har brug for, så er der også små, geniale gadgets imellem.

Her er en liste over 10 anderledes dimser, som vi faldt over, mens vi vandrede skosålerne tynde på gulvene i IFA-messens mange, mange haller. Vi har prøvet at finde ud af, om produktet enten findes eller er på vej til at komme til salg i butikker i Europa, og hvor vi har kunnet få relevante informationer, skriver vi det naturligvis sammen med udsalgsprisen efter produktomtalen:

Philips Shoqbox

Lille, robust højttaler beskyttet af gummi. Den tåler sågar fugt og kan hægtes fast til en ryksæk. En sensor på ydersiden registrerer bevægelser, så du kan skifte sang med en håndbevægelse. Batteritiden oplyser Philips til 8 timer. Vejledende pris: 1.499 kroner.

www.philips.dk/c/lydprodukter/sort-8-w-sb7200_12/prd/

Philips Original Radio

Moderne radio i klassisk 50'er stil. Indeni sidder to 10 watt højttalere. Man kan docke sin iPhone eller iPod i den og selvfølgelig også høre radio. Flere forskellige varianter, blandt andet med DAB. Pris: Cirka 2.000 kroner.

www.ifa.philips.com/pressreleases/Philips-Original-Radio/index.html

Windoro

Vinduespudser-robot, som sidder fast på begge sider af ruden ved hjælp af magneter. Man sætter den simpelthen på ruden, fylder et særligt rengøringsmiddel i robotten og trykker på start. Slutresultat: Rene vinduer! Produktet er på vej i butikkerne og vil kunne købes på www.indream.dk. Producenten oplyser prisen til EUR 499.

www.iwindoro.com

Magic Cube

Projektor som kan ”beame” et optisk tastatur på en hvilken som helst overflade ved hjælp af laserlys. Samtidig med laseren bruges infrarødt lys til at registrere brugerens tastetryk. Magic Cube kan via USB eller Bluetooth forbindes til til pc, Mac samt Android- og iOS-enheder som Samsung Galaxy Tab eller Apples iPad. Magic Cube koster cirka 1.000 kroner og kan købes via amazon.co.uk. Desværre fås den ikke med danske taster.

http://www.celluon.com/

Bacrubber

Så kan du blive ordentlig vasket på ryggen. Dimsen her kører på batteri og leveres sammen med en slags vaskeklud, som kører rundt, når maskinen kører, og både vasker din ryg og giver dig massage. Den fås endnu ikke i Europa, men den kinesiske producent oplyser en salgspris på $99!

www.jurother.com

Boogie Board LCD eWriter

Tablet-lignende tavle med LCD-skærm med pen. Du kan skrive på skærmen med fingeren eller med pennen, og skærmen er trykfølsom, så den reagerer på samme måde som papir. Jo hårdere du trykker, desto bredere bliver stregen. Boogie Board er blot 3 mm tynd og vejer 119 gram. Vi anmelder produktet i et kommende nummer af magasinet. I Danmark kan dimsen købes for 349 kroner på http://www.coolstuff.dk/Boogie-Board.

http://www.improvelectronics.com/

Rukus Solar

Bærbar bluetooth-højttaler, som man virkelig kan tage med ud i vildmarken. Den kan nemlig lades op ved hjælp af solceller! Den er dog med sine 2,2 kilo en smule tung at slæbe rundt på. Prisen er EUR 249.

www.soulra.de

Sonic Chair

For EUR 9.000 eller cirka deromkring kan du blive den lykkelige ejer af en stol, som lader dig sidde midt i lyden. Den fås sågar med dock til iPad, iPhone eller iPod. Hvis du synes, at prisen er for pebret, så kan Sonic Chair faktisk også lejes via producentens hjemmeside.

http://www.sonicchair.de/

Kanguru Goodnight!

Hovedpine med indbygget højttaler. Den spiller ganske sagte og er perfekt til godnatsange eller lydbøger, når du vil falde i søvn. En lydkilde som for eksempel en iPod eller en smartphone kan tilkobles via jackstick. Den italienske producent oplyser salgsprisen til at være EUR 29.

http://www.kanguru.it/splash/

Tosy DiscoRobo

Denne lille dansemus bevæger sig til rytmen fra din musik, og det gør den faktisk ret livagtigt, skulle vi hilse at sige. Den koster kun $65, men fås også i en version til $120 med egen højttaler og indbygget MP3-afspiller.

http://www.tosy.com/en/products/hitech-toys/discorobo/