annonse
annonse

IFA 2017

Samsung vil gøre de seneste påhit til en uundværlig del af dit liv.

annonse

Det var de filosofiske strenge, der blev slået an på Samsungs pressekonference onsdag aften, forud for åbningen af IFA 2017-messen i Berlin.

Under sloganet ”The New Normal” talte Samsungs europæiske marketingschef David Lowes om, hvordan det, der først opleves som en forunderlig ny teknologi, snart efter bliver en almindelig del af vores hverdag.

Der kommer et wow-øjeblik – efterfulgt af en undren over, hvordan vi nogen sinde kunne leve uden den,” sagde David Lowes ved præsentationen i en fyldt Tempodrom i Berlin.

Han fremhævede som eksempler på kommende hverdagsting Samasungs eget Frame-tv, der blev præsenteret i Paris tidligere på året. The Frame kommer nu i en mindre udgave på 43 tommer, som supplement til de eksisterende 55” og 65”.

SAMSUNG THE FRAME UE65LS003

The Frame. Foto: Samsung

Samsung har allieret sig med museer og gallerier for at give adgang til kunst i høj kvalitet på skærmen, der ligner en normal billedramme, når det ikke er tændt. På IFA blev annonceret et nyt samarbejde med Prado-museet i Madrid.

14 QLED-tv’er

Samsung havde dog også mere dagligdags tv-formater i posen. På IFA lanceres således Q8F, der er en flad udgave af det kurvede premium-tv Q8C. Det bringer udvalget op på i alt 14 QLED-fjernsyn. Dem vender vi selvfølgelog tilbage til, når selve IFA-messen åbnes. Alle modeller understøtter den nye HDR 10+ teknologi. En teknologi, som Samsung ønsker at udbrede til standard ved at give den åben og licensfri. Samsung samarbejder med Panasonic og 20th Century Fox om at udbrede HDR 10+.

Foto: Samsung

 

Samsung Q8F lanceres fra begyndelsen i størrelserne 55″ og 65″.

David Lowes understregede, at Samsung er fuldt dedikeret på QLED, som de ser som fremtidens tv-teknologi. Så der kommer ingen OLED-tv’er fra den kant inden for en overskuelig fremtid.

 

Åben smart home-standard

Smart-homes eller smarte hjem har været et hot emne på flere IFA- og CES-messer i træk. Men det store gennembrud har hidtil manglet. Ikke mindst fordi producenterne af smart udstyr har brugt hver sin teknololgi, der kun med stort besvær kan arbejde sammen.

Samsung har derfor, sammen med over 390 producenter af smart-devices, tilsluttet sig Open Connectivity Foundation om at udvikle en åben standard for smart-enheder til hjemmet. Noget som præsidenten for OCF, Matthew Perry hilste velkommen på talerstolen.

Om tre år ventes der at være over 20 milliarder netforbundne enheder, der skal synkroniseres med OCF’s standard.

Samsung er den første producent, der har fået OCF’s certificering på sine smart-tv, køleskabe og varmepumper. Og inden for en år skal al Samsungs hjemmeelektronik være certificeret.

Vi skriver sjældent om vaskemaskiner i L&B. Men ligesom anden Samsung-elektronik vil de indgå i det smarte hjem under én fælles standard. Foto: Samsung

 

Harman og Samsung smelter sammen

Også inden for Samsungs egen organisation foregår et samarbejde om at få teknologierne til at arbejde sammen. Med købet af Harman-koncernen i november 2016 blev Samsung også med ét en stor producent af lydudstyr og bilelektronik. De seneste seks måneder er der blevet arbejdet på højtryk på at få teknologierne til at samarbejde.

Et konkret eksempel er, at Samsung Galaxy Note 8 nu leveres med  hovedtelefoner fra hovedtelefonspecialisten AKG, der er en del af Harman-koncernen.

Partnerskabet mellem Harman og Samsung er fokuseret på at skabe lyd- og billedoplevelser, der for kort tid siden ville have været umulige. Og sammen vil vi genopfinde både mobilitet og underholdning og gøre det til en ny normal,” sagde Armin Prommersberger, som er europæisk vicepræsident for Harmans afdeling for bil-audio.

 

IFA-messen åbner for publikum på fredag, d. 1. september.

Læs også:

Alt om Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Rundere og blødere

Vi fik på MWC mulighed for at få fingre i Sonys nye telefoner, som umiddelbart ser ganske lovende ud.

Nokia lancerer fem nye telefoner

Nokia vil tilbage som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på én gang.

Huawei annoncerer Matebook X Pro

Huawei startede dette års mobilmesse af med at lancere en laptop.

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

Hi-fi

Danmark har fået en ny hi-fi-messe. Den løber af stablen d. 24-25 februar, og tilslutningen har været overvældende.

Made in Norway

Nogle klistrer deres logo på et kinesisk produkt og kalder det lokalt. Det er ikke godt for Electrocompaniet, som både udvikler og fremstiller deres produkter i hjemlandet Norge.

Et førstehåndsindtryk af Samsung Family Hub 3.0

Hi-Fi

Hi-Fi Klubben erklærer 8. februar som International Hi-Fi-dag – en hyldest til livskvaliteten og den gode lyd.

Friday Lock

Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

4 Gaming-tastaturer

Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

Philips 65OLED873

Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

Geostorm 3D

Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

Sony DSC-RX0

Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

Hasselblad X1D

Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

9 rejseradioer

Du behøver kun en radiomodtager, så er du klar til sportsudsendelser, debatprogrammer og musik. Og hvis du har en rejseradio,...

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

KONKURRENCE

Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

DELTAGE

I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.