Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Imponerende bærbare fra Dell

XPS 15 udklasserer MacBook Pro, og XPS 13 bliver hybrid.

Skrevet af / 10/01/2017 - 13:47
Imponerende bærbare fra Dell

Dell lancerede en række nye computere og fik syv hæderspriser ved CES Innovation Awards. Bl.a. for den ultratynde skærm Dell 27 Ultrathin S2718D, som også har USB-C. Og for iMac-udfordreren XPS 27 All-In-One, der har 4K-skærm. Hvis det ikke er nok, fremviste de også 32 tommers skærmen Ultrasharp 32 Ultra HD 8K med hele 8K-opløsning.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Dell)

Størst opmærksomhed tilfaldt dog den opgraderede XPS 15, som skulle være den mindste 15,6 tommers laptop på markedet. Men det interessante er, hvor meget ny teknologi det er lykkedes at stoppe ind i den. Den har selvfølgelig fået 7. generations Core i7-processor (Kaby Lake) samt et kraftigt GeForce GTX 1050 grafikkort og kan have op til 32 gigabyte ram.

Skærmen kommer med op til 4K-opløsning, batteritiden er øget til 97 watt-timer, og den har rigeligt med indgange. I modsætning til den nye MacBook Pro, der er blevet kritiseret for gammel teknologi, svingende batteri og få porte. Desuden starter prisen på overkommelige 1.000 dollars.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Dell)

Interessant er også XPS 13 2-in-1, en hybridversion af vores gamle ultrabook-favorit. Man kan altså vende skærmen og også bruge den som tablet. Trods forvandlingen er den ikke blevet større, men er tværtimod – ifølge Dell – verdens mindste 13 tommers hybrid. I høj grad takket være den ekstremt tynde ramme omkring skærmen, som i øvrigt fås med op til QHD+ opløsning (3200 x 1800).

Indvendig sidder den nyeste 7. generation Core i5- eller i7-processorer, og batteriet skulle holde i op til 15 timer.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top