Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPhone 6 i virkeligheden

Vi har lagt hånd på Apples nye store smartphones.

Skrevet af / 10/09/2014 - 11:10
iPhone 6 i virkeligheden
iphone-6-fronts
iPhone 6, iPhone 6 Plus og iPhone 5S side om side.

Lige så overraskende som  Apple Watch var, lige så forventet var iPhone 6. I månedesvis er spionbilleder og specifikationer blevet lækket. Så det er svært at mønstre overraskelse over det, som vi fik at se i virkeligheden i dag.

iphones-side-by-side-460x267
…og bagsiden, hvor man forskellen er tydeligere. Også andet end størrelsen.

Den føles behageligere i hånden end den tidligere iPhone 5S som havde noget skarpe kanter. De nye modeller er afrundede og meget behageligere at holde om. Det er også imponerende, at det er lykkedes at gøre de nye modeller betydelig tyndere end tidligere. Og naturligvis er kvalitetsfølelsen lige så god som tidligere. På det punkt er der ingen, der slår Apple.

iphone-6-thin
Ikke så lidt tyndere end iPhone 5S

Apple har tidiligere reageret på kritik over den”lille” 4″ skærm ved at sige, at man ikke kan betjene en større mobil med én hånd. Løsningen er så simpel som at dobbeltklikke på Home-knappen – så flytter den øvre skærmhalvdel til den nedre, og vupti kan man også nå den del af skærmen med tommelfingeren. Den nye placering af knapperne betyder også, at betjeningen ikke er så besværlig som hos visse konkurrenter.

iphone-6-buttons

Den større og mere højtopløste skærm klarer opskalering af ældre apps på fortrinlig vis. De virker hverken klodsede eller grovkornede, som man kunne have frygtet. Og med apps, som er tilpasset til skærmen, udnyttes den bedre takket være mere indhold. Præcis som med iPad-versionen af visse apps, hvor man for eksempel kan se sin indbakke samtidig med, at man læser en mail på resten af skærmen. Det gør mobilerne mere anvendelige og gøre dem til mere end “bare flere pixels”.

iphone-6-camera

Den nye hurtigere autofokus fungerede meget godt i vores kortfattede test. Når man panorerer henover lokalet flyttes fokus lynhurtigt fra objekter i forgrunden til objekter i baggrunden. Det lidt skuffende, at den lille udgave kun har digital billedstabilisering. Men vi er så meget desto gladere for, at iPhone 6 Plus fået ægte optisk billedstabilisering. Desværre stikker linsen noget ud fra bagsiden, så man er næsten bekymret for, at den skal være for udsat.

iphone-6-back

Alt i alt er vores opfattelse af de to nye iPhones lidt blandet. Det skal blive skønt med en større skærm, hvor der er plads til mere indhold og mere læselig tekst. Og ikke mindst på Plus-modellen glæder vi os til skarpere og hurtigere billeder, Men ud over dette er det så som så med nyhedsværdien.  Alle parametre er blevet justeret en tak opad. Den er lidt hurtigere, lidt tyndere og har hurtigere forbindelse. Men hvis ingen af disse ting tidligere har været opfattet som et stort problem, så er der ingen dybere anledning til at blive ophidset over iPhone 6.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top