annonse
annonse
Galaxy S9 og S9+

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

annonse

På Mobile World Congress i Barcelona har Samsung i aften fremvist sit nye flagskib Galaxy S9 og storebror Galaxy S9+. Og de fleste af lækagerne viste sig at være rigtige. De er de første til at vise en mobil med Snapdragon 845-processor og kameraet løfter  lysfølsomheden til et nyt niveau. Plus-modellen har desuden to kameraer med et ekstra zoomobjektiv. Designet er relativt uændret, men fingeraftrykslæseren er endelig blevet placeret på det rigtige sted,

Foto: André Stray

For dem, der havde håbet på et redesign, er det skuffende. S9 ligner til forveksling forgængeren, med den samme buede skærm og smalle øvre og nedre kanter. Undtagen hvis du ser på bagsiden, hvor man heldigvis har flyttet fingeraftrykslæseren, så den ikke længere sidder ved siden af ​​kameraet. Noget der førte til mange utilsigtede fingeraftryk på linsen. Nu er det meget bedre placeret under kameraet.

Skærmen er stadig i 18,5:9-format, med samme størrelse på henholdsvis 5,8 og 6,2 tommer, quad HD-opløsning og Samsungs Super AMOLED-panel.

Foto: André Stray

Størrelsen er forholdsvis uændret. Den er blevet en millimeter højere, en millimeter smallere og et par tiendedel af en millimeter tykkere. Vægten er også steget nogle gram. Men faktisk føles de faktisk lidt bedre i hånden end før, takket være en ikke helt så afrundet kant. Den er selvfølgelig støv- og vandtæt efter IP68.

Overlegne mørkebilleder. Foto: Lyd & Billede

Den store nyhed er kameraet. Den har en helt ny kamera-sensor, kaldet SuperSpeed ​​Dual Pixel 12MP AF-sensor. Dette giver en hurtigere fokusering, som fører til skarpere billeder, og giver dig mulighed for at fotografere hurtigere, hvilket er en fordel ved motiver i bevægelse. Men frem for alt er den mere lysfølsom, end man nogensinde har set på et mobilkamera. Blænden går helt ned til F1.5, som i følge Samsung giver 30 procent lysere fotos. Dette blev demonstreret med en side-om-side-sammenligning med “en konkurrent” anbragt i en mørk kasse, hvor udfordreren ikke engang formåede at fokusere i den dårlige belysning, mens S9 gladeligt knipsede et fuldt detaljeret billede. Billedstøjen holdes nede ved at tage 12 billeder i hurtig sekvens og kombinere dem, hvilket giver 30 procent mindre støj.

Endnu en nyhed er, at Plus-modellen nu følger Apples og Asus’ spor og tilføjer et ekstra kamera med teleoptik. Også dette kamera har en 12 Mp-sensor, men med dobbelt brændvidde. Til gengæld må man nøjes med blænde F2.4.


Video: André Stray

Læs også:

Øl, high-end og hornmusik

Hvad der var gammelt, er nu nyt.

Besøg hos Samsung Sound Lab

Når man står over for at skulle købe en soundbar eller højttaler i den billige ende, er forventningerne til lydkvaliteten sjældent ret høje. Men hvorfor nøjes, hvis man kan presse citronen og alligevel få fuld valuta for pengene?

Borg'en er landet

Soloprojekt fra en af Eropas største højttalerbagmand - og med støtte fra legendariske Ken Ishiwata.

Dansk hi-fi indtager München

En tur gennem messehallerne på den tyske high-end-messe er som en spadsertur i velkendte omgivelser.

Dykkerkamera fra Panasonic

Hele 31 meter skal det kunne dykke, det lille robustkamera Lumix FT7.

Lad din iPhone blive hjemme

Vi har prøvet Apple Watch, som nu fås med egen mobilforbindelse.

Underfundig grammofon

Selv om Pro-Jects nye pladespiller går under navnet Yellow Submarine, kan den dog ikke spille under vand.

Se lige den Focal-højttaler!

De massive Utopia Evo koster over en million og bruger elektromagnetisme til at booste bassen.

Opgradér højttalerne med indbygget forstærker

System Audio har lavet en ganske smart løsning med en forstærker, som monteres inde i højttalerne.

Ortofon fejrer 100 år

Century er et passende navn til den nye high-end-pickup, som markerer 100-året for Ortofon.

Marantz fejrer Ken Ishiwata

I 40 har Ken Ishiwata været Marantz’ mest vitale konstruktør, og det skal selvfølgelig fejres med jubilæumsprodukter.

Dynaudio fornyer Confidence-højttalerne

Den gamle højttalerserie er historie, og en ny generation er på vej med radikale løsninger.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.