Kold fusion, altså kerneenergi skabt ved stuetemperatur, er energiproduktionens hellige gral, da den vil være vejen til billig energi i stort set ubegrænsede mængder. Vi er talrige gange blevet lovet, at nu var det lykkedes forskere på et eksotisk universitet at smelte atomkerner sammen uden at tilføre udstyrlige mængder energi udefra for at få processen igang. Men når forsørget efterfølgende er blevet gentaget af uafhængige forskere, har den kolde fusion hver gang vist sig at være en klam fidus.
Nu ser det imidlertid ud til, at den er god nok. I hvert fald tyder en rapport fra en gruppe uafhængige forskere på, at der kan være fundet kold fusion sted i Andrea Rossis E-Cat. Forskerne har studeret reaktoren gennem 32 dage, og konkluderer, at de i alt 1,5 megawatt-timer, som kom fra røret med “hydrogenfyldt nikkel” er mere, end hvad man ville kunne opnå fra nogen kendt kemisk reaktion. Forskerne siger desuden, at de kobberisotoper, som de fandt i røret bagefter, kun kan være resultatet af en kerneproces, hvor nikkel- og brintatomer er smeltet sammen til kobberatomer.
Hvis der er hold i påstandene – og det tyder det altså stærkt på – så kan vi se frem til en fremtid med billigere energi. De 1,5 megawattimer fra forsøgsoptillingen blev skabt med blot et gram brændselsmateriale. Det betyder en energitæthed, der er en million gange højere end benzin.
Men det er sikkert bare et tilfælde, når Glasgows universitet samme dag som rapporten blev offentliggjort, annoncerede, at de ville sælge deres aktier i fossile brændstoffer…
Kilde: Extremetech
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer