annonce

Nu kommer Linux-mobilen

Mobil

I samarbejde med en kinesisk og en spansk producent af smartphones kommer firmaet bag Ubuntu-distributionen nu med en Linux-baseret smartphone.

Operativsystemet Linux kommer i flere forskellige udgaver – også kaldet distributioner – med navne som Red Hat, Fedora og SUSE, men den mest kendte Linux-udgave er nok Ubuntu, som firmaet Canonical står bag. Man kan i dag købe bærbare computere, som kommer med Linux Ubuntu installeret – for eksempel Dell XPS 13 Developer Edition – og om meget kort tid vil man også kunne købe en Linux Ubuntu-baseret smartphone!

Canonical har nemlig i et samarbejde med henholdsvis en kinesisk og en spansk mobilproducent – Meizu og bq – udviklet en mellemklasse smartphone baseret på Aquaris E4.5-modellen fra bq, men med Android-platformen skiftet ud med en Linux-kerne.

Mobilen kommer med 4,5” skærm med en opløsning på 960 x 540 pixel, 1,3 GHz Cortex A7 quad-core processor, 1 GB RAM og 8 GB indbygget lager.

Det lyder måske ikke som alverden, men telefonen kommer til salg for cirka 1.200 kroner, og da apps til den mobile Linux-platform i bund og grund bare er små HTML5-programmer, vil udbuddet af funktioner og tjenester hurtigt kunne blive tilfredsstillende. Apps som Facebook, Twitter og Amazon er allerede klar.

Til at begynde med vil Linux-mobilen komme til salg på diverse online-butikker begyndende i næste uge. Følg med på Ubuntus Twitter-profil for at følge med i, hvor telefonen kan købes.

annonce

Læs også

Fotografer har brug for denne skærm

Hvad siger du til en 4K-monitor med “perfekt farvegengivelse”? Den hedder BenQ SW321C.

Et endnu bedre GoPro

Mens selve billedkvaliteten allerede var toptunet på ­forgængeren, har Hero8 Black nogle vigtige opgraderinger oppe i ærmet.

Den håber vi de laver

Indtil videre bare et designstudie, men et meget cool et af slagsen.

Sådan en har du ikke set før

300 watt her og 600 watt der.

Se traileren: Netflix klar med Game of Thrones’ vilde afløser

The Witcher får premiere på Netflix verden over den 20. december 2019.

En doktor i mobilen

Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

Din næste smartphone får 5G og kan optage 8K-video

De fleste af næste års topmobiler kommer med Qualcomms nyeste flagskibs-processor. Og det betyder 5G i lange baner.

Microsofts nye 15 tommer bærbare har fået en tur med cykelpumpen

Microsoft Surface Laptop 3 er kommet i en ny 15 tommers udgave med AMD-processor. En spændende nyhed, som desværre ikke helt lever op til sit potentiale.

Bygget som et flyskrog og tilsat lidt magi

Lad os håbe, at lyden i hvert fald er god.

Første kig: Denon Home 250

Multirumshøjttalere med HEOS hedder fremover Denon. Vi har prøvet den første af slagsen. Det lover godt.