Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ny brugerflade til Netflix på tablets (måske)

Netflix tester i øjeblikket en helt ny tablet-brugerflade, der skal gøre op med det nuværende 80’er-look.

Skrevet af / 05/03/2015 - 10:09
Ny brugerflade til Netflix på tablets (måske)

Følg Lyd & Billede på Twitter  og Instagram Instagram

For første gang var også Netflix til stede på Mobile World Congress i Barcelona. Eller rettere, Netflix var til stede i Barcelona, men ikke på selve messen. I stedet havde man lejet en fed taglejlighed i udkanten af byen, og her fremviste man så lidt forskellige Netflix-godter. For eksempel den egenproducerede serie Marco Polo i 4K-kvalitet.

Men den mest interessante nyhed var at finde på mobilfronten. Netflix, fortalte deres talsmand, har et testprogram hvor typisk nye kunder får adgang til nye funktioner eller nye elementer i brugerfladen (uden at de ved det, deres app eller brugerflade ser bare anderledes ud end andres), og så tester Netflix, hvordan det påvirker deres forbrug i forhold til gennemsnittet. Målet er altid at få folk til at se mere Netflix.

Den nuværende Netflix-brugerflade på tablets minder mest af alt om en videobutik fra 80'erne - komplet med videokassetter på rad og række.
Den nuværende Netflix-brugerflade på tablets minder mest af alt om en videobutik fra 80’erne – komplet med videokassetter på rad og række.

Og de sidste par måneder har Netflix uden at fortælle det til omverden testet en ny brugerflade til deres tablet-app. Cirka 100.000 personer rundt omkring i verden har adgang til den nye app, og hvis det går, som man regner med hos Netflix, vil den opdaterede brugerflade i løbet af sommeren blive rullet ud til samtlige brugere, der ser Netflix på deres iPad eller Android-tablet.

Den nye brugerflade, som i øjeblikket bliver testet af cirka 100.000 brugere, giver mere plads til især den fremhævede film eller serie.
Den nye brugerflade, som i øjeblikket bliver testet af cirka 100.000 brugere, giver mere plads til især den fremhævede film eller serie.

Det nye? Jo, den nuværende tablet-app er baseret på et design, der skal ligne en klassisk videobutik fra 80’erne. De mange titler står side om side, og brugeren ser kun seriens eller filmens navn og “kassettens” forside.

Den nye brugerflade kommer til at minde om Netflix’ brugerflade på smart-tv’er og spilkonsoller. Her får hver kategori langt mere plads, og der er altid en bestemt film eller serie, som bliver fremhævet med store billeder og mere information. Andre titler ligger som en karussel under den fremhævede titel.

Også når man klikker sig frem til en bestemt titel, man måske gerne vil se, er der flere billeder og mere information end før.

Her kan man se, hvordan præsentationen af serien Breaking Bad tager sig ud i henholdsvis den gamle brugerflade (til venstre) og den nye, der muligvis rulles ud til alle Netflix-brugere til sommer (til højre).
Her kan man se, hvordan præsentationen af serien Breaking Bad tager sig ud i henholdsvis den gamle brugerflade (til venstre) og den nye, der muligvis rulles ud til alle Netflix-brugere til sommer (til højre).

Netflix regner med, at den nye brugerflade er mere indbydende og vil friste de mange Netflix-brugere til at bruge endnu flere timer på streaming, end de gør i forvejen.

Hvad siger du? Bruger du Netflix på din tablet, og synes du, at den nye brugerflade som vist på billederne virker mere indbydende?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top