annonce

Ny brugerflade til Netflix på tablets (måske)

MWC 2015

Netflix tester i øjeblikket en helt ny tablet-brugerflade, der skal gøre op med det nuværende 80’er-look.

Følg Lyd & Billede på Twitter  og Instagram Instagram

For første gang var også Netflix til stede på Mobile World Congress i Barcelona. Eller rettere, Netflix var til stede i Barcelona, men ikke på selve messen. I stedet havde man lejet en fed taglejlighed i udkanten af byen, og her fremviste man så lidt forskellige Netflix-godter. For eksempel den egenproducerede serie Marco Polo i 4K-kvalitet.

Men den mest interessante nyhed var at finde på mobilfronten. Netflix, fortalte deres talsmand, har et testprogram hvor typisk nye kunder får adgang til nye funktioner eller nye elementer i brugerfladen (uden at de ved det, deres app eller brugerflade ser bare anderledes ud end andres), og så tester Netflix, hvordan det påvirker deres forbrug i forhold til gennemsnittet. Målet er altid at få folk til at se mere Netflix.

Den nuværende Netflix-brugerflade på tablets minder mest af alt om en videobutik fra 80'erne - komplet med videokassetter på rad og række.
Den nuværende Netflix-brugerflade på tablets minder mest af alt om en videobutik fra 80’erne – komplet med videokassetter på rad og række.

Og de sidste par måneder har Netflix uden at fortælle det til omverden testet en ny brugerflade til deres tablet-app. Cirka 100.000 personer rundt omkring i verden har adgang til den nye app, og hvis det går, som man regner med hos Netflix, vil den opdaterede brugerflade i løbet af sommeren blive rullet ud til samtlige brugere, der ser Netflix på deres iPad eller Android-tablet.

Den nye brugerflade, som i øjeblikket bliver testet af cirka 100.000 brugere, giver mere plads til især den fremhævede film eller serie.
Den nye brugerflade, som i øjeblikket bliver testet af cirka 100.000 brugere, giver mere plads til især den fremhævede film eller serie.

Det nye? Jo, den nuværende tablet-app er baseret på et design, der skal ligne en klassisk videobutik fra 80’erne. De mange titler står side om side, og brugeren ser kun seriens eller filmens navn og “kassettens” forside.

Den nye brugerflade kommer til at minde om Netflix’ brugerflade på smart-tv’er og spilkonsoller. Her får hver kategori langt mere plads, og der er altid en bestemt film eller serie, som bliver fremhævet med store billeder og mere information. Andre titler ligger som en karussel under den fremhævede titel.

Også når man klikker sig frem til en bestemt titel, man måske gerne vil se, er der flere billeder og mere information end før.

annonce
Her kan man se, hvordan præsentationen af serien Breaking Bad tager sig ud i henholdsvis den gamle brugerflade (til venstre) og den nye, der muligvis rulles ud til alle Netflix-brugere til sommer (til højre).
Her kan man se, hvordan præsentationen af serien Breaking Bad tager sig ud i henholdsvis den gamle brugerflade (til venstre) og den nye, der muligvis rulles ud til alle Netflix-brugere til sommer (til højre).

Netflix regner med, at den nye brugerflade er mere indbydende og vil friste de mange Netflix-brugere til at bruge endnu flere timer på streaming, end de gør i forvejen.

annonce

Hvad siger du? Bruger du Netflix på din tablet, og synes du, at den nye brugerflade som vist på billederne virker mere indbydende?

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

1
Leave a Reply

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
annonce

Læs også

Fotografer har brug for denne skærm

Hvad siger du til en 4K-monitor med “perfekt farvegengivelse”? Den hedder BenQ SW321C.

Et endnu bedre GoPro

Mens selve billedkvaliteten allerede var toptunet på ­forgængeren, har Hero8 Black nogle vigtige opgraderinger oppe i ærmet.

Den håber vi de laver

Indtil videre bare et designstudie, men et meget cool et af slagsen.

Sådan en har du ikke set før

300 watt her og 600 watt der.

Se traileren: Netflix klar med Game of Thrones’ vilde afløser

The Witcher får premiere på Netflix verden over den 20. december 2019.

En doktor i mobilen

Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

Din næste smartphone får 5G og kan optage 8K-video

De fleste af næste års topmobiler kommer med Qualcomms nyeste flagskibs-processor. Og det betyder 5G i lange baner.

Microsofts nye 15 tommer bærbare har fået en tur med cykelpumpen

Microsoft Surface Laptop 3 er kommet i en ny 15 tommers udgave med AMD-processor. En spændende nyhed, som desværre ikke helt lever op til sit potentiale.

Bygget som et flyskrog og tilsat lidt magi

Lad os håbe, at lyden i hvert fald er god.

Første kig: Denon Home 250

Multirumshøjttalere med HEOS hedder fremover Denon. Vi har prøvet den første af slagsen. Det lover godt.