annonse
annonse

Optik

Sigma-zoom til fuldformat

Den nye 24-105 mm zoom med lysstyrke f4 er tilpasset spejlreflekskameraer med såkaldt fuldformat-sensor.

Sigmas nye 24-105mm F4 DG OS HSM er en standardzoom med udvidet rækkevidde i teleområdet, som i første omgang udsendes til brug med Sigma og Canon spejlrefleks. Andre fatninger som Nikon FX følger sandsynligvis efter.

Objektivet hører til i Sigmas Art-serie, hvor man har været ekstra omhyggelige med mekanisk og optisk kvalitet. Zoomen har 19 linselementer, fordelt på 14 grupper, nogle af dem med Sigmas FLD-og SLD-glas. Der er er asfæriske og dobbeltsidigt asfæriske elementer, for uovertruffen billedkvalitet over hele zoomområdet, hedder det i pressemeddelelsen.

Sigma-24-105mm-f4-DG-OS-lens

Sigma-zoomens rækkevidde på 24-105 mm, gør den egnet som allround-objektiv. Den har også indbygget optisk billedestabilisator, hvilket er en fordel på tele og i sparsom belysning.

Objektivet, som vejer 885 gram, er 109 mm langt og 89 mm bredt. Omtrent som Canon og Nikons tilsvarende zoomer. Filterfatningen er 82 mm, og solblænder følger med. Prisen er ikke kent, men så meget specialglas får man næppe helt billigt. Sigma 24-105 mm F4 DG OS HSM skal være i butikkerne i slutningen af november.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-