Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

3D-printeren laver Michelin-mad

Når plastictråd skiftes ud med pureret søpindsvin, kartoffelmos og chokolade, kommer der haute cuisine ud af 3D-printeren.

Skrevet af / 04/03/2016 - 15:40
3D-printeren laver Michelin-mad

Vi har tidligere skrevet om et NASA-støttet projekt, der skulle muliggøre 3D-printet mad, så astronauter på vej til Mars kunne printe sig en pizza undervejs. Hvad der nu sker i Barcelona, er på én gang langt mere realistisk og endnu mere højtflyvende.

Foto: BBC
På restauranten La Enecota i Barcelona 3D-printes maden. Foto: BBC

Michelinkokken Paco Perez har nemlig taget 3D-printeren i brug på en af sine restauranter, La Enecota i Barcelona, Spanien. Her bliver der nu eksperimenteret med finurlige retter, hvor et 3D-printet filigran af pureret søpindsvin sammen med kaviar og opskummet gulerod forestiller et koralrev på havets bund.

Foto: BBC
En 3D-printet gastronomisk historie om en koral på en sten på havbunden. Foto: BBC

Paco Perez’ 3D-printer er udstyret med et batteri af stålbeholdere, der kan indholde friske ingredisener. I dag printer han med søpindsvin, men der kan også printes med kartoffelmos eller smeltet chokolade.

Det er spændende at se, hvordan teknologien kan bidrage til gastronomien. Vores kreativitet formes af den teknologi, der er tilgængelig,” siger Paco Perez til BBC.

Han nævner teknologier som blenderen, mikroovnen og varmelampen, der i sin tid var nye opfindelser, men som i dag er naturlige køkkenredskaber. Og nogle af de teknologier, der i dag flytter grænser, kan siden hen blive almindelige.

Foto: BBC
Mikroovnen og blenderen var engang teknologisk køkken-avantgarde. I dag er de overalt. Så hvorfor ikke også madprinteren?“, mener stjernekokken Paco Perez Foto: BBC

Kilde: BBC

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top