Vi har tidligere skrevet om et NASA-støttet projekt, der skulle muliggøre 3D-printet mad, så astronauter på vej til Mars kunne printe sig en pizza undervejs. Hvad der nu sker i Barcelona, er på én gang langt mere realistisk og endnu mere højtflyvende.
Michelinkokken Paco Perez har nemlig taget 3D-printeren i brug på en af sine restauranter, La Enecota i Barcelona, Spanien. Her bliver der nu eksperimenteret med finurlige retter, hvor et 3D-printet filigran af pureret søpindsvin sammen med kaviar og opskummet gulerod forestiller et koralrev på havets bund.
Paco Perez’ 3D-printer er udstyret med et batteri af stålbeholdere, der kan indholde friske ingredisener. I dag printer han med søpindsvin, men der kan også printes med kartoffelmos eller smeltet chokolade.
“Det er spændende at se, hvordan teknologien kan bidrage til gastronomien. Vores kreativitet formes af den teknologi, der er tilgængelig,” siger Paco Perez til BBC.
Han nævner teknologier som blenderen, mikroovnen og varmelampen, der i sin tid var nye opfindelser, men som i dag er naturlige køkkenredskaber. Og nogle af de teknologier, der i dag flytter grænser, kan siden hen blive almindelige.