Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Rolls-Royce udvikler selvstyrende fartøj

Bruger teknologi fra Google Cloud til at udvikle den nødvendige kunstige intelligens.

Skrevet af / 10/10/2017 - 15:21
Rolls-Royce udvikler selvstyrende fartøj

Rolls-Royce vil udvikle selvstyrende fartøjer til søs, så der ikke bliver brug for menneskelige besætninger til at transportere varer over havet. Det vil gøre rejsen både billigere og sikrere.

Der er dog stadig et stykke vej, inden skibene kan blive helt selvkørende, men som et mellemled i udviklingen kan kunstig intelligens gør bemandede skibe sikrere ved konstant at overvåge skibene og deres omgivelser.

I centrum for denne kunstige intelligens står Google Clouds maskinindlæringsteknologi. Det er den samme webbaserede software, der bruges i mange andre Google-produkter, herunder billed- og stemmesøgning. Det er en række algoritmer, værktøjer og teknologier, som efterligner menneskelige læringsmetoder til at løse specifikke problemer. Store datamængder analyseres for at kunne genkende mønstre i dem, så man kan lave forudsigelser ud fra data, som tidligere har været uklare. Jo større datamængder, der skal analyseres, desto mere komplekse mønstre kan modellen genkende, og desto mere præcise bliver forudsigelserne.

I dag kan veludviklede maskinindlæringsmodeller udføre prædiktiv analyse hurtigere og bedre end noget menneske, mener Rolls-Royce.

Rolls-Royce har ikke meget at gøre med bilmærket, som BMW for i dag har rettighederne til. Derfor er det tvivlsomt, om vi vil komme til at se nogen direkte sammenhæng mellem marineafdelingen og bilafdelingen, som sandsynligvis vil have en helt anden teknologi til selvkørende biler, hvis og når den tid kommer.

rolls-royce.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top