Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Tesla-app til Apple Watch

Tesla-ejere, som køber et Apple Watch, vil kunne kontrollere og følge med i mange af bilens indstillinger fra håndleddet.

Skrevet af / 18/02/2015 - 11:09
Tesla-app til Apple Watch

Apple Watch kommer ikke i butikkerne før til foråret. Men udviklingen af apps til smart-uret er i fuld gang. På Eleks Labs er de i fuld gang med en app, der lader dig kontrollere og overvåge de mange indstillinger i elbilen Tesla. Som vi også har testet.

Denne app har intet at gøre med Tesla at gøre. Den er alene et Eleks-projekt, og det ligger da også snublende nær at udvikle app til smart-ure, der fungerer med en Tesla.

Tesla_AppleWatch_ELEKSlabs_41

Foreløbig har Eleks fundet ud af, hvad der kan og ikke kan gøres med en app på Apple Watch. Udviklerne har hidtil ikke fået adgang til alt på smart-urets WatchKit – det program, som applikationsudviklerne bruger – men indtil videre mener Eleks, at du skal kunne justere kabinetemperaturen, lukke vinduer og låse din bil, samt finde den igen på parkeringspladsen.

Skærmen kan vise status for batteri, temperatur, rækkevidde og så videre, og du man kan opladningsstatus og andre parametre, som man normalt skal bruge bilens betjeningsskærm for at finde ud af.

Tesla_AppleWatch_ELEKSlabs_63

WatchKit programmet giver ikke udviklerne adgang til accelerometer, gyroskop eller Bluetooth på Apple Watch, og det er endnu ikke muligt at skabe stemmekommandoer, fordi udviklerne ikke har adgang til mikrofonen og højttaleren på Apple Watch.

Men det er et spændende projekt, som ikke er afsluttet, derfor kan Eleks godt nå at føje endnu mere til app’en, inden Apple Watch er i butikkerne.

Læs mere her.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top