Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Top-phablet med fingeraftrykslæser fra Huawei

Ascend Mate 7 er navnet på kinesiske Huaweis nye 6” gigant-smartphone, som kommer med fingeraftrykslæser på bagsiden.

Skrevet af / 04/09/2014 - 19:36
Top-phablet med fingeraftrykslæser fra Huawei

Til en anslået dansk pris under 4.000 kroner for modellerne i sort og sølv med 2 GB RAM og 16 GB indbygget lager får man meget for sine penge med Huaweis nyeste kæmpe-smartphone, phablet-mobilen Ascend Mate 7, som firmaets direktør, Richard Yu, præsenterede i dag på et pressemøde i Berlin i forbindelse med årets IFA-messe.

Richard Yu fra Huawei præsenterer Ascend Mate 7.
Richard Yu fra Huawei præsenterer Ascend Mate 7.

Den nye telefon skal tage kampen op på markedet mod stærke konkurrenter som Samsungs spritnye Galaxy Note 4 og Nokia Lumia 1520.

Dertil har Huawei udstyret den med en skærm, som er lige så stor som skærmen på sidstnævnte Nokia Lumia 1520, nemlig 6”, og den er af en helt ny type kaldet IPS-NEO, som blandt andet skulle sikre bedre kontrast, sortere sværte og mere ensartet farvegengivelse uanset betragtningsvinkel.

Skærmopløsningen er på 1920 x 1080 pixel, altså Full HD, og pixeltætheden er på flotte 368 PPI.

Huawei producerer sine egne processorer, og Ascend Mate 7 er udstyret med en helt ny otte-kernet såkaldt Kirin 925 processor, hvoraf 4 processorer kører 1,8 GHz (de skal trække de tungere opgaver), mens de andre fire kører 1,3 GHz. Hukommelsen er som nævnt på 2 GB RAM, med mindre man køber guld-udgaven, som er udstyret med hele 3 GB RAM og 32 indbygget lagerplads. Begge udgaver understøtter microSD-kort op til 32 GB.

DSC01327

Kameraet er på 13 MP, mens frontkameraet er på flotte 5 MP.

Til at drive værket har Huawei indbygget et Li-Polymer batteri på 4100 mAh, hvilket skulle sikre mobilen en batteritid på op til 2 dage!

Designet er kurvet, så den store telefon ligger bedre i hånden, men alligevel er Ascend Mate 7 blot 7,9 mm tynd på det tykkeste sted. I øvrigt vejer den 185 gram. Ikke dårligt taget i betragtning af, at den er fremstillet i metal.

Endnu en fingeraftrykslæser
Apple var først med TouchIDiPhone 5S, og efterfølgende har vi set fingeraftrykslæsere i telefoner som HTC One Max og Samsung Galaxy S5. Og nu altså også i Huawei Ascend Mate 7.

Fingeraftrykslæseren er nemlig denne smartphones glansnummer, hvis man skal tro Huawei. Ikke alene kan den låse telefonen op (den kan huske aftrykket fra fem forskellige fingre), den kan også bruges til at tage billeder eller til at spærre bestemt indhold for bestemte brugere.

Ligesom på HTC One Max sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden af Huawei Ascend Mate 7.
Ligesom på HTC One Max sidder fingeraftrykslæseren på bagsiden af Huawei Ascend Mate 7.

I øvrigt gjorde Huawei meget ud af, at den også virker, selvom fingeren skulle være fugtig eller svedig.

Fingeraftrykket gemmes lokalt på telefonen i krypteret form.

Se alle de officielle pressebilleder af Huawei Ascend Mate 7 i galleriet herunder:

Huawei Ascend Mate7 er Huaweis nyeste våben i kampen mod konkurrenterne Huawei Ascend Mate7 præsenteres i dag på IFA Huawei Ascend Mate7 er blot 7,9 mm bred
<
>

Ascend P7 Sapphire Edition og Ascend G7
Det kinesiske mobilfirma havde også to andre telefoner med på IFA.

Den ene er en ny udgave af Ascend P7, der blev lanceret i maj måned og som vi har testet her. Den nye udgave hedder Sapphire Edition, og der er tale om en luksusudgave med metalramme af farvet guld – en legering bestående af ægte guld samt kobber – og en skærm af safirglas.

Desuden lancerede man mellemklasse-modellen Ascend G7, som kommer med 5,5” IPS-skærm med HD-opløsning og en 1,2 GHz quad-core processor fra Qualcomm.

Huawei Ascend G7
Huawei Ascend G7

Ascend G7 kommer i de europæiske butikker til en pris på cirka 2.300 kroner.

Alle telefonerne kommer med Android 4.4 KitKat, 4G LTE (Cat6 for Ascend Mate 7’s vedkommende) samt en ny version 3 af Huaweis egen EMUI-brugerflade. De vil være at finde i de danske butikker i løbet af fjerde kvartal i år.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top