Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny “MASTER Series” fra Sony

Sony hviler ikke på laurbærrene, og på IFA-messen fremviste de deres nye tv-modeller i high-end-segmentet.

Skrevet af / 05/09/2018 - 20:42
Ny “MASTER Series” fra Sony

Bravia MASTER Series sigter efter sigende på at reproducere film- og serieproducenternes kunstneriske intentioner til punkt og prikke.

AF9 OLED og ZF9 4K LCD er udstyret med den nye billedprocessor X1 Ultimate, der blev fremvist som en prototype på CES-messen tidligere i år. Der er tale om en ordentlig kraftkarl af en billedchip, der byder på alt det nyeste, Sony er kommet op med af billedbehandling. Den skulle have dobbelt så høj evne til realtidsprocessering som den nuværende X1.

Sony Bravia AF9 OLED. (Foto: Sony)

Klart mest spændende er den nye OLED-topmodel AF9, som lover væsentlig øget billedkvalitet i forhold til A1 og AF8 med endnu bedre kontrast og højere lysstyrke. På bagsiden har topmodellen fået et opgraderet Acoustic Surface højttalersystem.

En ekstra Acoustic Surface-aktuator sørger for dedikeret centerkanal på Bravia AF9. (Foto: Sony)

Sonys OLED-skærme anvender selve billedpanelet som højttalermembran, og AF9 kan prale af en dedikeret aktuator til centerkanalen. Det giver et tydeligere centerbillede og bedre lokalisering af stemmegengivelsen. Det gør også, at AF9 kan bruges som centerkanal i et større surround-lydsystem. Smart!

Sony Bravia ZF9. (Foto: Sony)

Bravia ZF9 er heller ikke tabt bag en vogn: Det er Sonys LCD-flagskib og en værdig arvtager til forgængeren ZD9 fra 2016. Det anvender direkte LED-bagbelysning og bliver tilgængeligt i 65 og 75 tommers versioner. Ud fra, hvad vi kunne se på IFA-messen, har det meget præcis (og lysstærk) bagbelysning. Med denne model sigter Sony tydeligvis efter at konkurrere med Samsungs LCD-flagskib Q9FN.

Sony MASTER Series understøtter Netflix Calibrated Mode. (Foto: Audun Hage)

I anledning af lanceringen af MASTER-serien introducerer Sony en såkaldt Netflix Calibrated Mode i samarbejde med streaming-giganten. Denne indstilling er designet til at efterligne den billedkvalitet, man har på master-skærmene i et tv-studie, så du kan se indholdet, som skaberne selv har set det.

(Foto: Audun Hage)

Glædeligt for entusiaster, der vil have et 100 procent finjusteret billede, er at Sony-modellerne nu også understøtter CalMAN AutoCal for hurtig og effektiv kalibrering.

Begge modelserier er Android-baserede og kommer med den nyeste version, OREO, ved lanceringen. De understøtter de mest udbredte HDR-videoformater, inklusive HDR10, HLG og Dolby Vision.

Sony MASTER Series-tv’erne AF9 OLED og ZF9 LCD kommer til salg i oktober.

Priser
55AF9 OLED: 24.000 kr.
65AF9 OLED: 32.000 kr.
65ZF9 LCD: 24.000 kr.
75ZF9 LCD: 39.500 kr.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

0
Lyd & Billede
Scroll to Top