Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Wi-Fi på spraydåse

Løsningen på et stadigt mere belastet internet kan være Wi-Fi på spraydåse!

Skrevet af / 09/04/2013 - 10:34
Wi-Fi på spraydåse

Med det eksploderende salg af smartphones og tablets bliver belastningen på de trådløse internet hotspots tilsvarende mere belastet.

Inden år 2020 forventes det, at trådløs teknologi vil have en omsætning på næsten 30 billioner kroner på verdensbasis. Med så mange trådløse produkter, er det pokkers nødvendigt at opskalere adgangen, således at alle med Wi-Fi kommunikerende dippedutter kan få adgang til det fantastiske internet.

Det amerikanske selskab Chamtech Enterprise har opfundet en fræk løsning; nemlig Wi-Fi hotspots på spraydåse! Det drejer sig om en væske fyldt med millioner af kondensatorer i nanostørrelse. Spray væsken på en hvilken som helst overflade, og du har en modtager, som kan modtage radiosignaler bedre end en almindelig metalantenne. Sammen med en router kan Chamtechs antenner kommunikere med et fiberoptisk netværk, modtage signaler fra satellitter og opsætte en seriekobling af nærliggende knudepunkter og dermed kunne lave et netværk af billige Wi-Fi hotspots.

Tænk, hvor dejligt det ville være, at blive fri for de mobile signalmaster!

Kilde: Wired.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top