annonse
annonse
annonse

test: Fujifilm XF 23 mm F2 R WR

Februar 2018
Fujifilm XF 23 mm F2 R WR
Februar 2018
Fujifilm XF 23 mm F2 R WR

Fortræffelig Fuji-optik

Den lille 23 mm vidvinkel giver skarpe billeder under alle forhold.

Hurtig autofokus og superb skarphed. Kompakt, let og vejrbeskyttet.
Ingen fokusskala, trist modlysblænde samt vignettering på f/2.0.

Lad ikke størrelsen narre dig. Fujifilms lille 23 mm vidvinkel er hurtig, skarp og solidt bygget. Uden at prisen er latterligt høj.

Det lille objektiv, der passer til alle Fujifilms systemkameraer med X-fatning, er en fremragende allround-optik. Det er ypperligt til rejse- og gadefotografering, og lysstærkt nok til at fungere under dårlige lysforhold.

Konstruktionen er kompakt, men objektivet indeholder stadig ti linse-elementer. To af dem er asfæriske, så det er ikke nogen lavpriskonstruktion. En såkaldt Super Electron Beam Coating skal dæmpe strølys, reflekser og ghosting, og ni runde blændelameller skal giver bløde, defokuserede områder i billederne.

Objektivet har blænde- og fokusring, og der medfølger en lille modlysblænde. I øvrigt fås det i sort eller sølv, så det passer til farverne på Fujis X-kameraer.

Optisk matcher det faktisk det dyrere Fujifilm XF 23 mm F1.4 på mange områder, og på nogle parametre er det endnu bedre. Autofokus er hurtigere og mere stille her, og skarpheden matcher den dyrere 23 mm. Bortset fra i hjørnerne på største blænde er skarpheden fra den lille 23’er fuldt på højde, og fra blænde f/2.8 er den faktisk lidt bedre i centrum.

Den kompakte 23 mm har meget lidt fortegning, og vignetteringen er moderat ned til blænde f/4.0. Derfra og nedad øges lystabet i hjørnerne, indtil det er synligt, men ikke generende på f/2.0. Objektivet har ingen udfordringer med kromatisk aberration på nogen af blænderne.

Blænder man ned til f/2.0, får man også blød defokus – bokeh – så man lettere kan udskille baggrunden og få motivet bedre frem. Baggrunden får fine konturer på f/2.0 og meget få af de generende sfæriske afvigelser, der ellers ofte opstår på fuld blændeåbning.

Der er ikke meget væsentligt at udsætte på det lille 23 mm objektiv fra Fujifilm. XF 23 mm F2 R WR er lille, let, hurtigt og overkommeligt, og har så få optiske afvigelser, at det straks blev en af vores favoritter blandt de små vidvinkelobjektiver. Det egner sig til så meget og yder så høj billedkvalitet, at alle Fuji-fotografer burde have et.

Lad ikke størrelsen narre dig. Fujifilms lille 23 mm vidvinkel er hurtig, skarp og solidt bygget. Uden at prisen er latterligt høj. Det lille objektiv, der passer til alle Fujifilms systemkameraer med X-fatning, er en fremragende allround-optik. Det er ypperligt til rejse- og gadefotografering, og lysstærkt nok til at fungere under dårlige lysforhold. Konstruktionen er kompakt, men objektivet indeholder stadig ti linse-elementer. To af dem er asfæriske, så det er ikke nogen lavpriskonstruktion. En såkaldt Super Electron Beam Coating skal dæmpe strølys, reflekser og ghosting, og ni runde blændelameller skal giver bløde, defokuserede områder i billederne. Objektivet har blænde- og fokusring, og der medfølger en lille modlysblænde. I øvrigt fås det i sort eller sølv, så det passer til farverne på Fujis X-kameraer. Optisk matcher det faktisk det dyrere Fujifilm XF 23 mm F1.4 på mange områder, og på nogle parametre er det endnu bedre. Autofokus er hurtigere og mere stille her, og skarpheden matcher den dyrere 23 mm. Bortset fra i hjørnerne på største blænde er skarpheden fra den lille 23’er fuldt på højde, og fra blænde f/2.8 er den faktisk lidt bedre i centrum. Den kompakte 23 mm har meget lidt fortegning, og vignetteringen er moderat ned til blænde f/4.0. Derfra og nedad øges lystabet i hjørnerne, indtil det er synligt, men ikke generende på f/2.0. Objektivet har ingen udfordringer med kromatisk aberration på nogen af blænderne. Blænder man ned til f/2.0, får man også blød defokus - bokeh - så man lettere kan udskille baggrunden og få motivet bedre frem. Baggrunden får fine konturer på f/2.0 og meget få af de generende sfæriske afvigelser, der ellers ofte opstår på fuld blændeåbning. Der er ikke meget væsentligt at udsætte på det lille 23 mm objektiv fra Fujifilm. XF 23 mm F2 R WR er lille, let, hurtigt og overkommeligt, og har så få optiske afvigelser, at det straks blev en af vores favoritter blandt de små vidvinkelobjektiver. Det egner sig til så meget og yder så høj billedkvalitet, at alle Fuji-fotografer burde have et.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Fujifilm XF 23 mm F2 R WR
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: 23 mm vidvinkel (tilsv. 35 mm)
  • Lysstyrke: f/2.0
  • Nærgrænse: 22 cm
  • Filterdiameter: 43 mm
  • Linse-elementer: 10 i alt, i 6 grupper
  • Mål og vægt: Ø 60 x 52 mm / 180 g
  • Andet: Vejrbeskyttet, modlysblænde
  • Til: Fujifilm X
  • Web: fujifilm.dk
Pris: 3999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-