annonse
annonse
annonse

Test: Samsung BDP-8300N

Multikunstneren

BDP-8300N er en Blu-ray-afspiller ud over det sædvanlige. Foruden Blu-ray og smart-portalen Smart HUB har den også indbygget harddisk og tv-modtager!

Flere underholdningsmuligheder God smart-portal
Ekstra støj

Samsung leverer en række Blu-ray-afspillere med fancy og anderledes udseende. I forhold til dem er BDP-8300N en mere traditionel firkantet boks, som til gengæld er rig på finesser. BDP8000-serien kommer i udgaver med henholdsvis 320, 500 og 1000 gigabyte lagerplads, og her tester vi den mindste. Det er lidt forkert at kalde disse maskiner Blu-ray-optagere, da de ikke kan optage fra eller til de kopibeskyttede discs. Derimod kan du, ud over at se film fra disc, også se og optage tv-programmer.

Samsung-afspilleren har dobbelt tv-tuner, så man kan optage og se et andet program samtidig, i teorien. Den er kompatibel med det digitale kabelnet, men selv om den også har DVB-C kabeltuner indbygget, understøttes denne ikke af kabelleverandøren Canal Digital og kan derfor ikke benyttes som PVR til den leverandør.

BDP-8300N er hurtig til at starte, men bruger lidt længere tid på at læse filmen end de allerbedste. Harddisk og ekstra indmad har desuden en bagside: Samsung-optageren støjer lidt mere end almindelige Blu-ray-afspillere, både i form af harddisk og blæserstøj.

Smart HUB
Samsungs smart-portal er blandt de ledende på området, og Blu-ray-afspilleren kommer med mange af de samme tjenester som Samsungs smarte tv’er. Allermest handy er Netflix’ og HBO’s apps (sidstnævnte er eksklusiv for Samsung i en periode), der åbner en hel verden af film og serier, som du kan se, når det passer dig.

Billedkvalitet
Samsung-afspilleren er meget veludstyret, men på billedsiden er den mere ordinær. Billedkvaliteten fra Blu-ray er helt udmærket, men vi savner lidt brillans og skarphed sammenlignet med afspillerne fra Sony og Panasonic. Opskaleringen af almindelige dvd’er er heller ikke det bedste, vi har set.

Konklusion
For dem, som kan drage nytte af muligheden for at se og optage tv-programmer – f.eks. dem, der mangler en tv-modtager i deres hjemmebiograf – er Samsung BDP-8300N et godt valg. For os, som først og fremmest vil se film via disc eller netværk, retfærdiggør Samsung-afspilleren ikke helt merudgiften, da billedkvaliteten mere er på niveau med en almindelig budgetafspiller.

Samsung leverer en række Blu-ray-afspillere med fancy og anderledes udseende. I forhold til dem er BDP-8300N en mere traditionel firkantet boks, som til gengæld er rig på finesser. BDP8000-serien kommer i udgaver med henholdsvis 320, 500 og 1000 gigabyte lagerplads, og her tester vi den mindste. Det er lidt forkert at kalde disse maskiner Blu-ray-optagere, da de ikke kan optage fra eller til de kopibeskyttede discs. Derimod kan du, ud over at se film fra disc, også se og optage tv-programmer. Samsung-afspilleren har dobbelt tv-tuner, så man kan optage og se et andet program samtidig, i teorien. Den er kompatibel med det digitale kabelnet, men selv om den også har DVB-C kabeltuner indbygget, understøttes denne ikke af kabelleverandøren Canal Digital og kan derfor ikke benyttes som PVR til den leverandør. BDP-8300N er hurtig til at starte, men bruger lidt længere tid på at læse filmen end de allerbedste. Harddisk og ekstra indmad har desuden en bagside: Samsung-optageren støjer lidt mere end almindelige Blu-ray-afspillere, både i form af harddisk og blæserstøj. Smart HUB Samsungs smart-portal er blandt de ledende på området, og Blu-ray-afspilleren kommer med mange af de samme tjenester som Samsungs smarte tv’er. Allermest handy er Netflix’ og HBO’s apps (sidstnævnte er eksklusiv for Samsung i en periode), der åbner en hel verden af film og serier, som du kan se, når det passer dig. Billedkvalitet Samsung-afspilleren er meget veludstyret, men på billedsiden er den mere ordinær. Billedkvaliteten fra Blu-ray er helt udmærket, men vi savner lidt brillans og skarphed sammenlignet med afspillerne fra Sony og Panasonic. Opskaleringen af almindelige dvd’er er heller ikke det bedste, vi har set. Konklusion For dem, som kan drage nytte af muligheden for at se og optage tv-programmer – f.eks. dem, der mangler en tv-modtager i deres hjemmebiograf – er Samsung BDP-8300N et godt valg. For os, som først og fremmest vil se film via disc eller netværk, retfærdiggør Samsung-afspilleren ikke helt merudgiften, da billedkvaliteten mere er på niveau med en almindelig budgetafspiller.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Samsung BDP-8300N
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Fakta
  • 1 x HDMI
  • Ethernet og Wi-Fi internet
  • 320 GB harddisk
  • Smart HUB netportal
Pris: 2490,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.