annonse
annonse
annonse

Sony BDP-S790

Høj ydelse

For 2.100 kroner får du Sonys topmodel BDP-S790, en hurtig afspiller med høj billedkvalitet.

Skarpe billeder
En del drivværksstøj

Sony-afspilleren har en kompakt, men solid udførelse. De skjulte knapper er berøringsfølsomme og lyser først op, når du lægger fingeren over dem. Sony-afspilleren er lynhurtig og åbner skuffen på brøkdele af et sekund, når vi starter den fra standby. Desværre støjer afspilleren en hel del – vores testeksempler havde en ganske dyb brummen, som var lidt i overkanten af, hvad vi forventede, og minder lidt om en PS3. Lidt ironisk, når Sony har arbejdet så meget med at få deres projektorer til at køre så stille som muligt …

Begrænset netportal
Sony har ikke været lige så ambitiøse på smart-siden som et par af konkurrenterne og har holdt lidt lav profil, indtil samarbejdet med Google skal bære frugt. BDP-S790 kommer imidlertid med smart-portalen Sony Entertainment Network (SEN), der byder på de mest elementære apps som Facebook, YouTube og Vimeo. Glædeligt nok har Sony også fået plads til den nye Netflix app, som giver adgang til et stort udvalg af serier og film, nogle af dem i 720p kvalitet og 5.1 surround-lyd.

Billedkvalitet
Sony-afspilleren kommer med dobbelte HDMI-udgange, hvilket er ganske usædvanligt for en afspiller i denne prisklasse. Det gør det muligt at splitte signalet mellem et tv og en projektor eller køre lyd og billede separat til skærm og surround-receiver – det kan være praktisk over længere afstande.

BDP-S790 har et meget skarpt Blu-ray-billede og rigtig god billedbehandling. Du kan vælge at lade den interne billedprocessor manipulere billedet med forskellige visningsmodusser eller sende det ubehandlet videre til tv’et. Sony praler også af, at denne afspiller kan opskalere billedet til 4K-opløsning, men det bliver mest en gimmick, da enhver 4K-skærm selv må have indbygget opskalering for at fylde skærmen, og det er usandsynlig, at en afspiller til 2.000 kroner gør et bedre job end et tv i hundredtusindkroners-klassen. Men hvem ved? 4K eller ej, Sony-afspilleren byder på et meget skarpt billede!

Konklusion
Sony-afspilleren har gode tilslutningsmuligheder og kommer med de vigtigste video-apps om bord, men ud over det er smart-finesserne nok så begrænsede. Vi er også lidt skuffet over meget drivværksstøj fra denne ellers så solide afspiller. Totalindtrykket reddes imidlertid af, at BDP-S790 leverer rigtig god billedkvalitet.

Bedste pris på Sony BDP-S790
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 2 x HDMI
  • Ethernet og Wi-Fi internet
  • SEN netportal
Pris: 2100,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.