TEST AF 4 smart-ure til fitness

Håndsrækning til helbredet

Med et smart-ur pĂĄ armen er du allerede godt pĂĄ vej til et sundere liv.

Din bil er proppet med sensorer, der holder øje med alt fra benzinniveau og sprinklervæske til bremser og dæktryk. Det er en god ting, da det er med til at give dig et konstant overblik, lader dig optimere forbruget samt blive gjort opmærksom i tide, hvis noget ikke fungerer, som det skal. Tænk, hvis din krop havde de samme muligheder!

Kroppen er vores vigtigste aktiv, men alligevel ved vi ikke ret meget om, hvordan den har det. Du vil måske gerne forbedre din kondition eller smide et par kilo, men ved du overhovedet, hvor du skal starte, og hvad der kan forbedres på? Bevæger du dig nok i det daglige, sover du nok, og hvordan ser det ud med pulsen?

Ligesom bilen har du brug for sensorer, der kan holde styr på detaljerne og informere dig, når der er noget, der skal ændres på. I fremtiden kan man forestille sig, at de skydes ind i kroppen via en lille chip, men her og nu må vi nøjes med at spænde dem på kroppen via læder og plastic. Her har du to muligheder.

Læs også:MSi Trident 3 VR7RC-241EU
Konsol-dræberen

Konsol-dræberen

Den fylder ikke mere på tv-bordet end en spilkonsol – men har helt andre muligheder og kræfter.

(Foto: Producent)

 

Du kan enten vælge den billige løsning og gå efter en såkaldt tracker. Den kan tælle dine skridt, måle, hvor meget du sover, og holde styr på din puls. Grundet lav pris er mulighederne dog også stærkt begrænsede og centrerer sig primært omkring rå dataindsamling. Batterilevetiden er som regel ganske lang.

I den anden boldgade har vi de smarte ure, hvoraf nogle specifikt er målrettet sports- og fitnessfolk. Prisen er noget højere, men så får du til gengæld også langt mere for pengene. Du får en stor, farverig skærm, mulighed for at installere apps, NFC til betaling, GPS, indbygget lagerplads til musik og meget andet. Batterilevetiden svinger meget og går fra et par dage til ca. en uges tid.

Vi har i denne artikel valgt at fokusere alene på den sidste gruppe. Går du allerede med ur, vil du først og fremmest sætte pris på, at de modeller, vi har taget med, ligner og opfører sig som et sådan. Dertil får du naturligvis en række smarte funktioner.

Særligt når vi snakker sport og fitness, er urene overlegne. Du kan nemlig fortælle uret, præcis hvilken aktivitet du skal i gang med, hvorefter det lettere genkender og registrerer den. At man samtidig kan lagre og styre musik og GPS fra håndleddet, er ligeledes ret smart, når vi skal ud og bevæge os.

(Foto: Producent)

 

SĂĄdan testede vi

Hvert smart-ur er blevet parret med enten en Android-telefon eller en iPhone. De respektive apps er hentet og benyttet i testperioden.

Urene er hver især båret på enten højre eller venstre arm i en uges tid ad gangen for at danne et repræsentativt billede af deres respektive egenskaber. Herved er det også blevet tydeligt, hvor ofte de skulle lades op, og hvor gode de har været til at indsamle data under rolige forhold samt under løb og styrketræning i det lokale fitnesscenter.

TEST AF Apple Watch Series 3
Desember 2017Apple Watch 3

Apple sidder tungt pĂĄ markedet for smart-ure og er kommet langt, siden første udgave af det firkantede ur ramte gaden. Prisen er faldet betragteligt, og indmaden er blevet hurtigere ogLæs hele testen...

TEST AF Fitbit Ionic

Fitbit er normalt kendt for deres trackere og gode software til at indsamle og vise dine data. Med Ionic lancerer de deres første smart-ur, hvilket de umiddelbart slipper godt fra,Læs hele testen...

TEST AF Garmin Vivoactive 3

Ligesom Fitbit satser Garmin pĂĄ en mellemting mellem et fuldblods smart-ur og en tracker. Garmins Vivoactive 3 ligner dog et helt almindeligt ur og føles ogsĂĄ som et sĂĄdan. DisplayetLæs hele testen...

TEST AF Samsung Gear Sport
Desember 2017Samsung Gear Sport

Samsung er efterhĂĄnden ved at have godt styr pĂĄ deres Tizen-platform, som igen har fĂĄet en tur med Gear Sport. Uret vil og kan lidt af det hele og virkerLæs hele testen...

Fakta & Rating:
  • Apple Watch Series 3 Pris: 2.965 kr
  • Fitbit Ionic Pris: 2.699 kr
  • Garmin Vivoactive 3 Pris: 2.499 kr
  • Samsung Gear Sport Pris: 2.290 kr
Læs også
TEST: MSi Trident 3 VR7RC-241EU

Konsol-dræberen

Den fylder ikke mere på tv-bordet end en spilkonsol – men har helt andre muligheder og kræfter.

TEST: Asus Gr8 TO222

Smæk for skillingen

Et beskedent budget behøver ikke at betyde langsomme, hakkende spil.

TEST: Gaming-systems

SmĂĄt er smukt

Stor spilleglæde på næsten ingen plads – og til en pris, der er til at overse. Hvorfor nøjes med en spilkonsol?

TEST: Huawei MateBook X 53019308

Lækker rejsebærbar

Huaweis første bud på en rejsevenlig laptop er helt i orden!

TEST: 8 gaming-mus

HĂĄndvĂĄben for gamere

Vi har lagt hĂĄnd pĂĄ otte af de bedste mus specielt udviklet til spilbrug.

TEST: Kingston HyperX Pulsefire FPS

Saglig minimalisme

HyperX skærer ind til benet med en mus blottet for lir og store ord.

TEST: Roccat Kone AIMO

Germansk grundighed

En mus kan ikke se sejere ud end denne her!

TEST: HP Omen Mouse 600

Hurtig på aftrækkeren

HP’s spilmus er kvik i skuddueller, men har ellers ikke meget at byde på.

TEST: Mionix Castor Ice Cream

Gaming for slikmunde

Det behøver ikke at være sort det hele. Mionix er cool som pebermynteis.

TEST: Razer Lancehead Tournament Edition

Rallymodel med vejgreb

Razers turneringsudgave giver dig et lille ekstra forspring.

TEST: SteelSeries Rival 310

Prosaisk håndværktøj

No-nonsense redskab til spillere, som ikke gider ofre ekstra pĂĄ features, der ikke vinder kampen.

TEST: Logitech G903 Wireless

Sci-fi udstyrsstykke

Logitechs mestermus kan stort set alt, men det koster.

Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×