annonce
annonce

Argon 6000 5.0

Billigt på enhver måde

“Hør det hele for den halve pris” lover testens billigste højttalersæt. Det er ikke helt sandt.

Argon giver en fornemmelse af, hvor meget mere man får ved at droppe de mindste subwoofer/satellithøjttaler-systemer og komplette surround-anlæg af plastic. Større og mere massiv lyd, som fylder rummet bedre.
Desværre kommer overtonerne ikke godt nok frem, så lydbilledet bliver lidt indelukket. Det lyder også rodet i bassen, og udseendet er temmelig uinspirerende.

Argon er Hi-Fi Klubbens basismærke, hvor man til en lav pris skulle kunne få en smag af ægte hi-fi. Med 6000-serien er håbet at få købere af alt-i-et systemer i plast på bedre tanker og bruge bare lidt flere penge på et system med separate enheder. “Hør det hele for den halve pris” lover de på deres hjemmeside.

De gulvstående 6355FS anvender et 5,25 tommers element til at gengive mellemtone- og basområdet, mens et tilsvarende element udelukkende tager sig af basområdet. Center- og baghøjttalere har ligeledes en 5,25 tommers mellemtone/bas.

Højttalerne er relativt kompakte, og der er intet ved det matsorte imiterede træ, der påkalder sig opmærksomhed. De er ikke dyre, og de ser heller ikke sådan ud.

Lydkvalitet
Mere vigtigt er det, hvordan de lyder. Og hvis vi sammenligner med skrabede  plastickonstruktioner, er der ingen tvivl om, at man får en kraftigere og mere fyldig lyd med Argon koblet til en anstændig surround-receiver. Mere fyldige dialoger på film, mere krudt i actionscener og en bedre evne til at håndtere de mange kontraster i musik.

Men Argon folder sig aldrig rigtig ud. Klaver lyder f.eks. tamt i toppen af toneregisteret, fordi diskantområdet ikke er udstrakt nok. De dybe tangenter er ikke ordentlig adskilt, men kæmper om pladsen i lydbilledet.

Lyse kvindestemmer lyder ikke så højtsvævende og luftige, som de skal, og stereoperspektivet er noget snævert. Diskantgengivelsen har nemlig stor betydning for oplevelsen af rum i lydbilledet, og her er Argon lidt for afdæmpet.

Dialoger i film har god resonans, men artikulationen af konsonanter er ikke tydelig nok. En actionfilm som The Bourne Legacy får heller ikke det hårdtslående lydbillede, den fortjener.

Konklusion
Argon-systemet er klart et kvalitetsløft i forhold til de billige plasticanlæg, og til ikke særlig mange flere penge. Men sammenlignet med de andre system i denne test kommer Argon til kort. Toppen af diskantområdet er skåret væk, hvilket giver et mere indelukket lydbillede, og basområdet lyder rodet. Desuden ser højttalerne uinteressante ud.

I betragtning af at Argon koster under det halve af de dyreste systemer, er det måske ikke så tosset. En surround-receiver med rumkorrektion kan rette noget op, men det burde være en nem opgave for Hi-Fi Klubben at sælge opad fra Argon.

Bedste pris på Argon 6000 5.0
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • 50 Hz – 20 kHz (-3 dB)
 • 4 ohm / 87 dB
 • 1" diskant
 • 5,25" mellemtone/bas
 • 5,25" bas
 • Finish: Sort eller hvid
 • Priser
 • Front: Argon 6355FS – 2.798 kroner
 • Center: Argon 6344C – 599 kroner
 • Bag: Argon ARG6350 – 998 kroner
 • I alt: 4.395 kroner
Pris: 4395,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-