annonse
annonse
annonse

Sony Xperia Z Ultra

En kæmpe sejr for Sony

Testens største phablet er også den bedste. Og så er den sågar til at betale.

Lyden er fremragende, også når man telefonerer! Skærmen er decideret smuk at se på, og telefonen yder lynhurtigt. Det skader heller ikke, at prisen er absolut rimelig.
Den er virkelig stor, selv af en phablet at være. Og kameraet er middelmådigt.

Sony Xperia Z Ultra er med sine kun 6,5 mm ikke bare ultra slank, men også testens slankeste deltager. I betragtning af hvor stor Xperia Z Ultra i øvrigt er (179,4 x 92,2 mm), virker den næsten så tynd som et ark papir, og i forhold størrelsen er vægten også holdt utrolig langt nede med blot 212 gram.

Telefonen er desuden decideret vandtæt (IP58-certificeret), hvilket vil sige, at den kan opholde sig på næste to meter dybt vand i 30 minutter uden at komme noget til.

Med et skærmareal på 6,4 tommer er Xperia Ultra Z afgjort den største phablet på markedet lige nu. Det gør den næsten umulig at have i en bukselomme, og det betyder tilvænning, når man skal bruge Xperia Z Ultra til det, den trods alt også er beregnet til. Nemlig at telefonere med.

Men når man først har vænnet sig til størrelsen og kan finde ud af at placere telefonen rigtigt på øret, når man ringer, så kan man til gengæld glæde sig over en rigtig god lydkvalitet.

Sony har inkluderet indstillingsmuligheder som f.eks. Støjreduktion i mikrofon, der reducerer baggrundsstøj under opkald, samt Højttalerstemmeforbedring, der giver en mere fyldig oplevelse af stemmelyden.

Også som musikafspiller kan Xperia Z Ultra være med blandt de bedste på markedet. Med ClearAudio+ kan man vælge en automatisk optimering af lydindstillingerne til musiklytning, men man kan også selv manuelt rode med tingene, bl.a. ved hjælp af en equalizer og et par indstillingsmuligheder for den interne højttaler samt et par for tilsluttede hovedtelefoner.

Skærmen er noget af det flotteste, vi har set. Med Xperia Z Ultra har Sony nemlig genintroduceret den såkaldte Triluminos-teknologi, som er en RGB LED-teknologi baseret på såkaldte kvanteprikker – små nanopartikler, som måler mellem 2 og 10 nanometer og udsender lys på helt særlige bølgelængder. Denne teknologi fungerer ikke ved hjælp af hvid bagbelysning, men i stedet anvendes en blå LED, der stimulerer nanopartiklerne til at lyse enten helt ren rød eller grøn. Med andre ord er skærmfarverne på Xperia Z Ultra helt usædvanlig klare og skarpe.

Til gengæld er kameraet ikke noget at skrive hjem om. Sony har ikke kastet den allernyeste kamerateknologi efter telefonen, og billederne er til at leve med, men heller ikke mere. Farverne er en smule matte, detaljer er slørede, og heller ikke billeder taget i svagt lys bliver særlig gode. Og kig ikke efter en blitz for at lyse op i mørket, for sådan en har Xperia Z Ultra simpelthen ikke!

Med en Geekbench 3 score på henholdsvis 925 (single-core) og 2.907 (multi-core) er telefonen et rent monster og testens hurtigste, hvad ydelse angår.

Konklusion
Den er lynhurtig, lydkvaliteten er i top, og takket være Triluminos-teknologien har skærmen de flotteste farver, vi har set på en smartphone. Nogensinde. Så er det til at leve med, at kameraet ikke ligefrem er det bedste på markedet.

Designet er lækkert og stilrent, og telefonen virker robust, selv om der er anvendt glas både foran og bagpå, og selv om Xperia Z Ultra blot er 6,5 mm tyk. Det skader heller ikke, at den er absolut vandtæt ned til 2 meters dybde i op til 30 minutter.

Bedste pris på Sony Xperia Z Ultra
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
  • Skærm: 6,4" 1920 x 1080 TFT, 344 ppi
  • Processor: 2,2 GHz Snapdragon 800 quad-core
  • Hukommelse: 2 GB ram / 16 GB lager (+ microSD op til 64 GB)
  • Kamera: 8 MP + 2 MP
  • Trådløst: 4G LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
  • Mål: 179,4 x 92,2 x 6,5 mm
  • Vægt: 212 g
  • Batteri: 3050 mAh
Pris: 3595,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.