annonce
annonce

LG BH8220BN

God lyd og dyrt udseende

Det eneste anlæg i børstet aluminium kommer fra LG. Da det desuden lyder godt, er det et spændende valg.

God, klar lyd Solidt kvalitetsindtryk
Mangler lidt tryk

Når man sammenligner LG’s udseende med et hvilket som helst af de andre anlæg i testen, blegner konkurrenterne. Børstet aluminium hele vejen, tillidsvækkende vægt og et minimalistisk udseende gør, at vi godt kunne tro, anlægget kostede det dobbelte. Et låg af aluminium dækker disc-skuffen og frontknapperne, og det giver et lækkert udseende, når man ikke behøver at have direkte adgang til knapperne på fronten. Fjernbetjeningen er af plast, men med et metallisk udseende, som matcher anlægget.

Brugervenlighed
Velkomstmenuen går nemt skridt for skridt. Spørger først om sprog, med dansk som et af valgene. Derefter vælger du kablet eller trådløst internet, og så testes det, at der er lyd i alle højttalerne. Lydniveau til hver kanal er direkte tilgængeligt fra fjernbetjeningen, så du ikke må ud af filmen for at justere. Vældig godt.

Blu-ray disc loader ganske hurtig, og drivværket og blæser er langt mere stillegående end hos Samsung. Skærmmenuen er overskuelig og fin, og brugervenligheden bliver endnu bedre med fjernbetjenings-app’en LG Remote Control til Android eller iOS.

Billedkvalitet
Billedkvaliteten på Blu-ray har et højt detaljeringsniveau; der er knald på farverne, og i det hele taget er der meget lidt at udsætte på billedet fra LG-anlægget.

Lydkvalitet
Den basrige Hollywood-trailerstemme lyder renere og mere åben med LG end med Panasonic. Lyden er balanceret og fin, og med Natural Plus-modus bliver lydbilledet større og mere luftigt uden tydelige bivirkninger. Med Battleship på Blu-ray lyder krigsskibet fra rummet tidligt i filmen mindre macho end med Panasonic. Eksplosionerne sender ikke samme chokbølger gennem lokalet. Derimod lyder skud og kanoner klart og tydeligt. Den lidt mere beherskede basgengivelse er ikke negativ. Men lydbilledet er ikke helt så stort og tredimensionalt som med Panasonic.

Musik i stereo lyder i mine ører bedst med lydmodus Upscaler, men her er der rum for individualitet. Lyden kendetegnes af en klar mellemtone, som gavner sangstemmer og guitarer, og subwooferen hænger med, så lydbilledet ikke bliver opsplittet. Det er godt.

Konklusion
LG-anlægget er lækkert, og aluminiumudførelsen er virkelig tillidsvækkende. Lyden er klar og fin, og ydelsesmæssigt har anlægget alt, hvad Samsung har, og mindre støj fra drivværk og blæser. Lyden er klar og tydelig, men ikke lige så heftig som hos Panasonic. Det lyder derimod naturligt og rigtigt, specielt på akustisk musik og mere nedtonede film. Hollywood blockbusters er ikke lige så heftige med LG. Men det er et spørgsmål om smag og behag.

Bedste pris på LG BH8220BN
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 5.1-system
  • 3D, BD-Live, FM-radio
  • Wi-Fi og iPod dock
  • HDMI: 1 ud (ARC), 2 ind
  • Fjernbetjenings-app
Pris: 4995,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-