annonce
annonce

Panasonic SC-BTT590

Med eksotiske materialer

Panasonic har benyttet en eksotisk blanding af bambus og trækul i højttalermembranerne. Og det funker.

Fyldig og god lyd Stort lydbillede i surround
Mangler lidt luft i overtonerne

Hver gang nogen kommer med et nyt, eksotisk materiale i deres produkt, kan det let affejes som en gimmick. De fleste “kvantespring”, som en producent står alene om, er trods alt bare det. Men nu er Panasonic på banen med højttalermembraner bestående af en blanding af bambus og trækul. Udviklingen startede i 2008, og nu er membrankonstruktionen altså færdig.

Panasonic har også forbedret deres digitale forstærkning og desuden udviklet deres egen såkaldte “3D Cinema Surround”, som forsøger at simulere 25 virtuelle højttalere for at give et større og mere sammenhængende lydbillede.

Kvalitetsindtrykket repræsenterer i øvrigt prisklassen: Højttalere i plast og subwoofer-kabinet i spånplade.

Brugervenlighed
Ved første opstart går skærmmenuen direkte ind og siger, at firmware-opdatering er tilgængelig. Tryk på OK (godt altid at have seneste software). Derefter bliver man spurgt om menusproget. Det findes ikke på dansk; det eneste nordiske sprog er svensk. Så bliver du spurgt, om du har baghøjttalere eller af en eller anden fjollet grund har placeret alle højttalerne foran (front surround). Du skal selvfølgelig have baghøjttalerne bagved. Panasonic er det eneste anlæg, som derefter spørger, om du ønsker stereo eller surround-lyd fra tokanals lydkilder, før du bliver spurgt, om du vil benytte dig af 3D Cinema Surround på kilder med flerkanalslyd. Det vil jeg anbefale.

Billedkvalitet
Også Panasonic kommer med et rigtig godt billede fra Blu-ray. Specielt kan jeg godt lide biografbevægelserne, som man får med 24 billeder i sekundet på titler, som understøtter dette.

Lydkvalitet
Manden med den mørke voice-over stemme på Hollywood-trailere lyder mindre svulstig i bassen end med Philips, men tenderer lidt mod en overdreven brystklang, så man tror, han har enorme lunger. For mit vedkommende er det dog inden for grænsen. 3D Cinema Surround giver mere indtryk af højde og ægte tredimensionalitet i lydbilledet end uden. Battleship på Blu-ray lyder faktisk ganske heftigt, og subwooferen gør et godt job med at give eksplosioner det fut, de behøver. Dialogerne har god fylde, og selv om jeg gerne havde haft lidt mere opløsning i overtoneområdet, er det rigtig godt til prisen.

Musik i stereo gengives med en god og fyldig mellemtone, der vidner om, at bambus som membranmateriale kan have noget på sig. Bassen kan indimellem blive for fed, og da kan subwooferen med fordel dæmpes med 2 dB.

Konklusion
Med bambus og trækul som membranmateriale, og ny teknologi i digitalforstærkeren, gengiver Panasonic SC-BTT590 lyden med en god fylde, som bekommer både film og musik vel. Dialoger og sangstemmer er varme og fyldige, mens subwooferen har nok fut til at funke, også med storslåede actionfilm. I surround er lydbilledet omringende og temmelig stort. Anlægget giver kort og godt utrolig meget for pengene.

Bedste pris på Panasonic SC-BTT590
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 5.1-system
  • 3D, BD-Live, FM-radio
  • Wi-Fi og iPod dock
  • HDMI: 1 ud (ARC), 2 ind
  • Fjernbetjenings-app
Pris: 4988,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-