annonce
annonce

Philips HTS5563

Billig på alle måder

Anlægget fra Philips koster ikke meget. Det mærkes på ydelsen.

Netværks-streaming Afstandsjustering til alle kanaler
Dårlig mellemtonelyd Billig kvalitetsfølelse iPod-tilslutning er ekstraudstyr

Philips har med dette billige anlæg gået efter en løsning med fem identiske højttalere og med centerhøjttaleren horisontalt placeret. Til denne pris forventer vi ikke solide, tunge højttalere, og det får vi heller ikke. Her er der plast, plast og plast. Men vi kan godt lide udseendet.

Brugervenlighed
Første gang anlægget sluttes til, gelejdes vi igennem velkomstmenuen, hvor vi skridt for skridt vælger sprog, land, tv-format osv. Anlægget ser automatisk efter software-opdateringer, hvis det er tilsluttet internettet. Vi kan lide den ikonbaserede og overskuelige skærmmenu, og at der kommer en forklaring op til hver eneste funktion, når man placerer markøren på den.

I menuen kan man sætte afstand til hver højttaler individuelt, noget som giver fleksibilitet med hensyn til højttalerplacering.

Billedkvalitet
Billedkvaliteten på Blu-ray er rigtig god med meget lidt støj. Når billedet står i “dynamisk” modus, analyseres billedkvaliteten kontinuerligt, så støj mindskes, uden at det sker så meget på bekostning af detaljer.

Lydkvalitet
Lyden på film bliver bedst, når Surround Plus aktiveres, som giver bedre rumfølelse. Det er imidlertid alt for meget bas fra subwooferen, som dermed sænkes med hele 4 dB. De noget tynde dialoger gør, at centerkanalen øges med 3 dB. Bedre.

Manden, der taler på næsten alle Hollywood-trailere, har en basfyldt stemme. Den tackler Philips-anlægget dårligt, for stemmen deles op mellem centerhøjttaleren og subwooferen, og det høres. Det lykkes os aldrig at få det helt til at stemme.

På den storslåede Battleship på Blu-ray, under det første møde med efterfølgende angreb fra et krigsfartøj fra rummet, står højttalerne bare og skurrer på grund af de dybe baseffekter, som forplanter sig i alle kanaler. Dialogerne er nok så hermetiske, aldrig naturlige. Ganske vist er anlægget billigt, men vi kunne godt have ønsket, at Philips havde lavet det lidt bedre og taget en højere pris. Dette anlæg skuffer stort, efter at Philips har vundet en del gruppetests som denne før.

Musik i stereo lider også under ujævn og monoton bas, og selv med dæmpet subwoofer er basguitaren i den svulstige ende. Sangstemmer mangler information i nedre mellemtone, hvilket især dybere røster lider under.

Konklusion
Philips HTS5563 er et billigt anlæg med tilsvarende billig kvalitetsfølelse. Menusystemet er overskueligt og let at bruge, og vi kan lide muligheden for individuel justering af lydniveau og afstand for hver kanal. Desværre er lydkvaliteten ikke godkendt.

Philips har med dette billige anlæg gået efter en løsning med fem identiske højttalere og med centerhøjttaleren horisontalt placeret. Til denne pris forventer vi ikke solide, tunge højttalere, og det får vi heller ikke. Her er der plast, plast og plast. Men vi kan godt lide udseendet. Brugervenlighed Første gang anlægget sluttes til, gelejdes vi igennem velkomstmenuen, hvor vi skridt for skridt vælger sprog, land, tv-format osv. Anlægget ser automatisk efter software-opdateringer, hvis det er tilsluttet internettet. Vi kan lide den ikonbaserede og overskuelige skærmmenu, og at der kommer en forklaring op til hver eneste funktion, når man placerer markøren på den. I menuen kan man sætte afstand til hver højttaler individuelt, noget som giver fleksibilitet med hensyn til højttalerplacering. Billedkvalitet Billedkvaliteten på Blu-ray er rigtig god med meget lidt støj. Når billedet står i “dynamisk” modus, analyseres billedkvaliteten kontinuerligt, så støj mindskes, uden at det sker så meget på bekostning af detaljer. Lydkvalitet Lyden på film bliver bedst, når Surround Plus aktiveres, som giver bedre rumfølelse. Det er imidlertid alt for meget bas fra subwooferen, som dermed sænkes med hele 4 dB. De noget tynde dialoger gør, at centerkanalen øges med 3 dB. Bedre. Manden, der taler på næsten alle Hollywood-trailere, har en basfyldt stemme. Den tackler Philips-anlægget dårligt, for stemmen deles op mellem centerhøjttaleren og subwooferen, og det høres. Det lykkes os aldrig at få det helt til at stemme. På den storslåede Battleship på Blu-ray, under det første møde med efterfølgende angreb fra et krigsfartøj fra rummet, står højttalerne bare og skurrer på grund af de dybe baseffekter, som forplanter sig i alle kanaler. Dialogerne er nok så hermetiske, aldrig naturlige. Ganske vist er anlægget billigt, men vi kunne godt have ønsket, at Philips havde lavet det lidt bedre og taget en højere pris. Dette anlæg skuffer stort, efter at Philips har vundet en del gruppetests som denne før. Musik i stereo lider også under ujævn og monoton bas, og selv med dæmpet subwoofer er basguitaren i den svulstige ende. Sangstemmer mangler information i nedre mellemtone, hvilket især dybere røster lider under. Konklusion Philips HTS5563 er et billigt anlæg med tilsvarende billig kvalitetsfølelse. Menusystemet er overskueligt og let at bruge, og vi kan lide muligheden for individuel justering af lydniveau og afstand for hver kanal. Desværre er lydkvaliteten ikke godkendt.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Philips HTS5563
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 5.1-system
  • 3D, BD-Live, FM-radio
  • Wi-Fi og iPod dock er ekstraudstyr
  • HDMI: 1 ud (ARC), 2 ind
  • Fjernbetjenings-app (iOS og Android)
Pris: 3299,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-