annonce
annonce

Samsung HT-E6500

Med rørforstærkning

Med rør i forforstærkertrinet og automatisk højttaleropsætning skiller Samsung sig ud i dette selskab. Det trækker op, mens blæserstøj trækker indtrykket noget ned.

God, klar lyd Automatisk højttalerkalibrering
Lidt blæserstøj Hørbart drivværk

Samsung-anlægget er lækkert at se på, og højttalerne har en langt mere tillidsvækkende vægt end Philips-systemet. Subwooferen er også mere robust bygget.

Elektronikken har noget så specielt som rør i forforstærkertrinnet. Det er nok mest en gimmick, men kan give en mere behagelig lyd. Det skaber også mere varme, hvilket Samsung kompenserer for med en mere hørbar blæser. Desværre er også drivværket mere hørbart end hos de andre, og det opfordrer til et højere lydniveau på film og musik.

Brugervenlighed
Velkomstskærmen starter med at lade os vælge sprog, og dansk understøttes. Derefter tjekkes softwaren for seneste version, og opdateringer kommer, hvis der er nogen. Tilslut kalibreringsmikrofon, placér den ved ørehøjde i siddeposition og kør kalibrering. Nemmere kan det næppe gøres.

Billedkvalitet
Trailer-stemmen lyder væsentlig klarere med Samsung end med Philips. Centerhøjttalerne har en bedre mellemtonegengivelse, og subwooferen er ikke lige så svulstig i fremtoningen. Resultatet er et langt bedre samarbejde mellem de to, som gør, at stemmen bare lyder som én stemme og ikke delt mellem to frekvensområder.

Battleship på Blu-ray. Når marinesoldaterne tager ud for at undersøge det, der senere viser sig at være et fjendtligt krigsskib fra rummet, er der klarere lyd fra vandet, som slår mod gummibåden, end med Philips. Dialogerne er klare, og bagkanalerne bidrager fint til at gøre illusionen af surround komplet. Stemmer med lidt mere energi i nedre mellemtone (barytonstemmer) kan lyde noget hermetiske, da det udløser kabinet-resonans fra højttalerne. Men det er totalt set mange hak bedre end Philips-anlægget. Og når angrebet starter med bulder og brag i bassen, går hverken højttalerne eller subwooferen i knæ som hos Philips. Det her er godt.

Musik i stereo er også langt klarere og mere åben med Samsung. Det er ganske godt. Eneste minus på både musik og film er støj fra blæseren, og man kan høre, at disken kører rundt i drivværket, når lydniveauet er lavt.

Konklusion
Lyden af Samsung HT-E6500 er klar og tydelig, med åbne og fine dialoger og et stort lydbillede på film. Musik i stereo lyder fint; specielt kan vi lide lyden af damevokaler. Den specielle løsning med rør i forforstærkertrinnet kan have haft en positiv virkning, og plus i bogen for automatisk højtalerkalibrering. Der er desværre lidt blæserstøj, og drivværket er hørbart. Derfor må man spille lidt højere med Samsung end de andre.

Bedste pris på Samsung HT-E6500
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 5.1-system
  • 3D, BD-Live, FM-radio
  • Wi-Fi og iPod dock
  • HDMI: 1 ud (ARC), 2 ind
  • Ikke fjernbetjenings-app
Pris: 5499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-