TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: 8 høretelefoner med støjreduktion

Væk med støjen – ind med lyden

Ville det ikke være skønt at kunne sidde og lytte til musik i fred og ro i toget eller på flyet, uden at blive forstyrret af en masse irriterende støj udefra eller risikere en høreskade? Høretelefoner med støjreduktion er løsningen, og du behøver faktisk ikke at blive ruineret af købet.

Af / 25/05/2012 - 17:31
8 høretelefoner med støjreduktion

Da støjreduktions-teknologien kom for et par årtier siden, var den beregnet til militæret og piloter, og teknikken var alt for dyr for os almindelige dødelige. I dag er situationen helt anderledes, og selv om det stadig er sådan, at du skal slippe et antal tusindlapper, hvis du vil have rigtig god lyd sammen med god aktiv støjreduktion, findes der mindre kostbare alternativer, hvis du er villig til at skære en smule på både lyd og støjreduktion. I denne test har jeg valgt et budget på maks. 1.500 kroner.

Der findes naturligvis en mængde fordele ved høretelefoner med støjreduktion; en af de største er for dine ører, som du ikke behøver at udsætte for vældig høj volumen for at kunne tilgodese hele det musikalske spektrum i den musik, du har i din afspiller. Ganske vist siger man, at “man hører det, man vil høre”, men det gælder vist mest formaningerne om at sætte tallerkenen i opvaskemaskinen, støvsugning, rengøring og lignende. Men du kan ikke ignorere, at hørelsen bliver påvirket negativt af høj lyd lige ind i øret, og det er faktisk ret upraktisk med høretab.

Forskellige teknikker
Man kan sige, at der findes to forskellige typer støjreduktion. Den enkleste og billigste er meget tætsluttende høretelefoner eller ørepropper, der arbejder med meget lydabsorberende materialer og dermed holder den lyd, som kommer udefra, væk. Denne teknik er helt sikkert effektiv mod støj med høj frekvens, men lavfrekvent rumlen fra flymotorer, tog eller biler slipper let igennem.

De høretelefoner, jeg har valgt at teste, er dem med aktiv støjreduktion, og de fungerer på en helt anden måde. Forenklet kan man forklare det med, at høretelefonerne (eller propperne) er forsynet med mikrofoner, som opfanger den støj, der kommer udefra, hvorefter de beregner frekvenserne på den ydre støj og skaber en “modlyd” til den. Modlyden sendes ud sammen med musikken og slår på en måde de uønskede støjende frekvenser ud. Hvis du tager et par høretelefoner på og aktiverer støjreduktionen uden musik, kan du høre modlyden som støj.

For at støjreduktionen skal fungere, behøves en strømkilde, og et AAA-batteri er, hvad disse høretelefoner har brug for. Fælles for høretelefonerne er, at du alligevel kan bruge dem som “normale” høretelefoner, hvis batteriet måske er blevet tomt – dog med varierende resultat …

Annonce

Sådan testede jeg
Lige i tide til denne test skulle jeg på en lille tur, der krævede transport med bus, tog og bil. Selv om det krævede lidt ekstra bagage, kom de alle med på rejsen (hvad gør man ikke for jobbet), ligesom min iPhone, der allerede var fyldt med Takida, Jay Smith og Lynard Skynyrd sammen med dele af Vivaldis De fire årstider samt stille meditativ musik med vægt på akustisk guitar, panfløjte og rørklokker.

Når jeg bedømte lydkvaliteten, valgte jeg at lægge størst fokus på lyd med støjreduktionen tændt, da det trods alt er den funktion, der er hovedformålet med denne test.

Sony MDR-NC100

Stilfulde med mange finesser

Her er det in-ear høretelefoner, der stiller op til start. Sony MDR-NC100 er ikke blot stilfulde, de har også mange små finesser.

Lyden Stilfulde
Lyden uden støjreduktion
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-ANC23

Små men gode

Grunden til, at nogle foretrækker in-ear høretelefoner, kan være mange. Bl.a. at de fylder mindre i bagagen, og at de ikke er så iøjnefaldende.

De formbare ørepropper
Ingen forlængerledning
Læs hele testen

Sennheiser PCX 250-II

Spilleglade rejsekammerater

Høretelefonerne fra Sennheiser er små og pæne, og det mærkes, at der er brugt tid på komfort og smart design. Høretelefoner, som er designet til at tage med på rejsen.

Lyden Pasformen Volumenkontrol
Ingen forlængerledning Lyden uden støjreduktion
Læs hele testen

Sony MDR-NC7

Ingen kokonfølelse

Sonys halvdækkende høretelefoner er noget mere dækkende end dem fra både Audio-Technica og Sennheiser, og udformningen af selve hovedbøjlen gør dem relativt spændstige og behagelige at have på under længere rejser.

Bekvemme ørestykker
Ingen forlængerledning Støjreduktionen Basfattige
Læs hele testen

Audio-Technica ATH-ANC1

Gode på rejsen

Fra japanske Audio-Technica kommer disse halvdækkende høretelefoner, som er lette og kan foldes og bare puttes i inderlommen, når de ikke anvendes. Gode forudsætninger for et par høretelefoner, med andre ord.

Fleksible Forlængerledning
Pasformen
Læs hele testen

Denon AH-NC800

Dyre og gode

Høretelefonerne fra Denon havner lige akkurat under den beløbsgrænse, som vi har sat, og der mangler ikke komfort og tilbehør.

Lyden Pasformen Hård taske
Prisen Volumenøgning
Læs hele testen

Creative HN-900

Dobbelt brug

Creatives HN-900 er ikke blot høretelefoner med støjreduktion, de kan også anvendes som headset, hvilket er unikt i dette startfelt.

Kan anvendes som headset
Ingen forlængerledning Lyden uden støjreduktion Ikke sammenfoldelige
Læs hele testen

Koss QZPro

Billige og bekvemme

Koss QZPro er de billigste i denne test, hvilket i hvert fald ikke mærkes på den skønne pasform.

Prisen Pasformen Volumenkontrol
Brugervenlighed Kort ledning Volumenøgning
Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord