TEST AF 8 trådløse in-ear propper

Ingen spor af snor

Der er trådløse hovedtelefoner, og så er der RIGTIG trådløse hovedtelefoner!

Trådløse hovedtelefoner er kommet for at blive, og efterhånden som teknologien er blevet bedre, er også muligheden for at skrotte den sidste stump ledning – forbindelsen mellem højre og venstre side – blevet en realitet.

Resultatet er de helt trådløse hørepropper, som mere eller mindre elegant stikker ud af ørerne og fylder dit hoved med musik. Vi er ved at være et par generationer inde i denne nye type hovedtelefon, og det har ikke været en helt let overgang. Mange producenter har døjet med udfald i forbindelsen mellem de to sider. Nogle har stadig disse problemer, omend omfanget er blevet mindre, mens andre lader til at have løst gåden.

Et andet problem, som det i teorien er svært at gøre ret meget ved, er batterilevetiden. Hvordan får man så meget saft og kraft ud af de små propper som muligt uden at gå endnu mere på kompromis med størrelsen og pasformen? Især det sidste kan være et problem. Jo større og tungere propperne skal være, jo større risiko er der for, at de ikke bliver siddende i ørerne, men i stedet river sig løs og falder ud.

Hvad batterilevetiden angår, er der allerede sket en del på et par år. Flere producenter har klemt en ekstra time eller halvanden ud af deres propper. Det er dog stadig ikke helt nok sammenlignet med almindelige trådløse hovedtelefoner, hvorfor der skal mere til. Her tyr alle producenterne til den samme løsning.

(Foto: Producent)

 

Da der dårligt kan klemmes mere end fire-fem timer ud af selve hørepropperne, må der ekstra batterikapacitet med i det medfølgende etui. Det kan så løbende oplade propperne, når de ikke er i brug, så du i det mindste altid får fuld valuta for pengene, når du tager dem ud af etuiet. Det er en løsning, der er til at leve med, da det ud over at lade propperne op også beskytter dem, når de ikke er i brug. Disse etuier varierer i vægt, størrelse og kapacitet.

Da vi optimalt set vil have det hele så småt som muligt, er der hele tiden tale om et kompromis. Det er derfor en god idé at gøre sig nogle overvejelser, inden man styrter ud og investerer sine sparepenge.

Hvad skal du bruge dem til?

Vil du kunne bruge dem til sport, eller er de alene tænkt som en luksus i hverdagen? Bruger du dem til sport og motion, stilles der ekstra krav til pasformen. Du vil jo gerne have, at de bliver siddende, når du løber eller tonser rund med frivægtene. Det er ligeledes vigtigt, at de i et vist omfang er modstandsdygtige over for fugt og sved.

Hvor vigtig er lydkvaliteten?

Med så små drivere giver det sig selv, at lydkvaliteten kan være en udfordring. Jo mindre propperne er, jo mindre plads er der til at skabe den gode lyd til dine øregange. Stiller du høje krav til lydkvaliteten, kan du risikere at måtte gå lidt på kompromis med designet.

Hvad mĂĄ de koste?

Prisen på helt trådløse hovedtelefoner er stadig i den høje ende, og du får ikke meget for under 2.000 kroner. Der er dog sket noget, siden de første modeller så dagens lys, og du kan ofte finde gode tilbud, hvis du holder øje med dem. Har du nu også brug for, at de er helt trådløse?

Som netop illustreret er helt trådløse hovedtelefoner resultatet af et kompromis mellem især batterilevetid, pris og lydkvalitet. Kan du alligevel leve med ledningsstumpen mellem højre og venstre kanal, får du derfor stadig mest for pengene.

TEST AF YEVO 1

Med de trĂĄdløse høreproppers udbredelse kommer ogsĂĄ helt nye firmaer pĂĄ banen, som kun har Ă©t enkelt produkt pĂĄ hylderne. Et sĂĄdant er YEVO Labs, som stĂĄr bag YEVO 1.Læs hele testen...

TEST AF Sony WF-1000X

Sony satser med deres WF-1000X særligt pĂĄ pendlere, som gerne vil slippe for støjen i tog og fly. Derfor har de som de eneste indtil videre udstyret deres helt trĂĄdløseLæs hele testen...

TEST AF Samsung Gear IconX (2018)

Vi har tidligere testet Samsungs helt trĂĄdløse træningspropper Gear IconX og gav dem dengang solide hug for dĂĄrlig batterilevetid og problemer med Bluetooth-forbindelsen. Samsung tog kritikken til sig og harLæs hele testen...

TEST AF Optoma NuForce BE Free8

Januar 2018
Optoma NuForce BE Free8

Optoma er nok bedst kendt for deres projektorer, men laver under sub-brandet NuForce ogsĂĄ hovedtelefoner. Nyeste skud pĂĄ stammen er BE Free8, som er en helt trĂĄdløs model. Designet erLæs hele testen...

TEST AF Jabra Elite Sport

Januar 2018
Jabra Elite Sport

Jabra har ligesom Samsung fintunet deres i forvejen glimrende hørepropper og gjort dem endnu bedre. Nyeste udgave af Jabra Elite Sport byder derfor pĂĄ længere batterilevetid, som stort set varLæs hele testen...

TEST AF Bragi The Dash Pro

Bragi var blandt de første med helt trĂĄdløse hørepropper. Første forsøg fik dog en blandet modtagelse. The Dash Pro er en videreudvikling af disse, der særligt fik hug for dĂĄrligLæs hele testen...

TEST AF B&O Play Beoplay E8

Januar
B&O Play Beoplay E8

Beoplay kører med klatten og vil naturligvis ogsĂĄ være med pĂĄ den helt trĂĄdløse bølge. Dertil har de lanceret Beoplay E8 til at videreføre historien om lækkert design og godLæs hele testen...

TEST AF Apple AirPods

Apples AirPods behøver næppe nogen introduktion, da de for mange er blevet indbegrebet af, hvad der forstĂĄs ved helt trĂĄdløse høretelefoner. Kønne er de ikke, men de sælger alligevel somLæs hele testen...

Fakta & Rating:

Apple AirPods 1.210 kr.

Apple AirPods 1.210 kr.

Beoplay E8 2.299 kr.

Bragi The Dash Pro 2.599 kr.

Jabra Elite Sport 1.999 kr.

Optoma NuForce BE Free8 1.420 kr.

Samsung Gear IconX 1.999 kr.

Sony WF-1000X 1.518 kr.

YEVO Labs YEVO 1 1.999 kr.

Læs også
TEST: Pioneer U-05

Tag hovedtelefonerne alvorligt

Pioneer U-05 er en meget habil hovedtelefonforstærker, der gør alt rigtigt og også fungerer fint som DAC og forforstærker.

TEST: Beoplay H9i

Stram og lys lyd fra B&O Play

Bedre design, lyd og støjreduktion, siger de selv. Men er H9i nu også bedre end sin forgænger?

TEST: Urbanista New York

Prisbillige og praktiske

Letanvendelige hovedtelefoner med god lydkvalitet, men støjreduktionen er et kompromis.

TEST: Sennheiser HD 4.50 BTNC

Kvalitet til budgetpris

Sennheiser har skĂĄret de rigtige ting fra og beholdt meget af det gode fra deres dyrere hovedtelefoner.

TEST: JVC HA-S90BN

Billige men middelmĂĄdige

Trods den lave pris findes der bedre alternativer, da JVC har flere ulemper end fordele.

TEST: Denon AH-GC20

Solide og kraftfulde

Med kraftige aluminiumbøjler og kompetent støjdæmpning er Denon en pålidelig rejsekammerat.

TEST: Audio-Technica ATH-ANC70

En umoderne skuffelse

Trods den lave pris kan denne ældre model ikke stå distancen mod de nye konkurrenter.

TEST: Seks overkommelige hovedtelefoner med støjreduktion

Støjreduktion på økonomiklasse

Med disse budgetvenlige hovedtelefoner kan selv dem, der ikke rejser sĂĄ tit, slippe for larmen pĂĄ flyet.

TEST: Panasonic RP-HTX80B

Retrolyd på ørerne

De ser ud, som om de kunne være fra 1970'erne, men har moderne trådløs teknologi.
TEST: YEVO 1

Ny dreng i klassen

YEVO 1 drukner lidt i mængden.
TEST: Samsung Gear IconX (2018)

Gear IconX version 2.0

Samsung retter diskret op pĂĄ fortidens fejl.
TEST: Sony WF-1000X

Sony rammer skævt

God lyd gør det ikke alene.
Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×