annonse
annonse
annonse

Yamaha YSP-5600

December 2015Yamaha YSP-5600

Ægte biograflyd

Yamaha anvender mange højttaler-elementer, der peger i flere retninger, for at give ægte surround-lyd med Dolby Atmos. Multirumsfunktion gør den ekstra cool.

Det her er klart den bedste hjemmebio-soundbar, vi har testet, med indtryk af ægte surround. Dynamikken er glimrende, og underholdningsfaktoren høj.
En subwoofer er nærmest nødvendig, da lyden fra soundbaren alene er temmelig tynd. Musik i stereo har ikke samme opløsning som med visse konkurrenter.

Den nye topmodel YSP-5600 anvender hele 44 højttaler-elementer, der udsender syv separate stråler af lyd: Front, center, bag og to højdekanaler for at gengive Dolby Atmos og dts-X lydspor.

Yamahas nye multirumssystem MusicCast findes nu i mange af producentens produktfamilier. YSP-5600 kobles nemt sammen med andre MusicCast-produkter, såsom cd-afspillere, aktive højttalere og forstærkere. MusicCast-app’en er blevet bedre, siden den blev lanceret, og er nu rar og intuitiv at bruge.

YSP-5600 har målemikrofon og rumkorrektion samt hele fire HDMI-indgange, der understøtter 4K Ultra HD-video med HDCP 2.2 kopibeskyttelse. Den er nem at tilslutte, men fylder en del.

 

Lydkvalitet

Der er et enormt lydbillede, når vi sætter Interstellar på. Lydlandskabet er meget mere præcist end med nogen af de andre soundbars; man får en fornemmelse af at have ægte baghøjttalere, ja, til og med loftshøjttalere.

Men soundbaren trænger til en subwoofer. Den har ikke rigtig noget bas, der er værd at tale om, så vi fik tilsendt subwooferen NS-SW300, som sælges i sæt sammen med YSP-5600 hos flere forhandlere. Det lægger omtrent 3.000 kroner oven i prisen, og den kan tilsluttes trådløst, da soundbaren har medfølgende modtager.

Med subwoofer bliver det noget ganske andet. Her er Yamaha den mest kompetente film-soundbar af dem alle. I høj grad på grund af den imponerende rumfornemmelse, der giver følelsen af virkelig at være omgivet af hav, hvor skvulpelyde fra vandet omkranser os. Dialogerne bliver også større, og med Interstellar får vi det tætteste, vi er kommet på ægte biograffornemmelse fra en soundbar.

Musik i stereo trænger også til en subwoofer. Det er tyndt uden, men selv med den mere overkommelige NS-SW300 kommer der godt sving i tingene. Hør f.eks. den tunge “Hey Man, Nice Shot” med industrial metal-bandet Filter, hvor trommerytmer og elbas sidder som skud. Daft Punks “Lucky” har god opløsning og skinner godt i overtoneområdet.

Overgangen mellem soundbar og subwoofer er ikke helt glat, og soundbaren har en lille pukkel i det øvre basområde, som subwooferen ikke fjerner. Til musik er både Focal, Sony og Canton derfor bedre valg.

 

Konklusion

Yamaha YSP-5600 er en kanongod soundbar. Allerbedst er den til film, hvor den brillerer med sit store lydbillede, der næsten giver følelsen af at have et komplet surround-system med både bag- og loftshøjttalere. Der er god lyd på dialoger, og filmmusik får både kraft og dynamik.

Musik i stereo lyder også godt, selv om Yamaha ikke har samme opløsning som Focal, Sony og Canton. Men det er absolut godt nok, og selv om der er en lille pukkel i det øvre basområde, får YSP-5600 vores varmeste anbefaling.

Det forudsætter dog, at man køber en subwoofer, da bassen er nærmest ikke-eksisterende på egen hånd. NS-SW300 er et godt match.

Den nye topmodel YSP-5600 anvender hele 44 højttaler-elementer, der udsender syv separate stråler af lyd: Front, center, bag og to højdekanaler for at gengive Dolby Atmos og dts-X lydspor. Yamahas nye multirumssystem MusicCast findes nu i mange af producentens produktfamilier. YSP-5600 kobles nemt sammen med andre MusicCast-produkter, såsom cd-afspillere, aktive højttalere og forstærkere. MusicCast-app’en er blevet bedre, siden den blev lanceret, og er nu rar og intuitiv at bruge. YSP-5600 har målemikrofon og rumkorrektion samt hele fire HDMI-indgange, der understøtter 4K Ultra HD-video med HDCP 2.2 kopibeskyttelse. Den er nem at tilslutte, men fylder en del.  

Lydkvalitet

Der er et enormt lydbillede, når vi sætter Interstellar på. Lydlandskabet er meget mere præcist end med nogen af de andre soundbars; man får en fornemmelse af at have ægte baghøjttalere, ja, til og med loftshøjttalere. Men soundbaren trænger til en subwoofer. Den har ikke rigtig noget bas, der er værd at tale om, så vi fik tilsendt subwooferen NS-SW300, som sælges i sæt sammen med YSP-5600 hos flere forhandlere. Det lægger omtrent 3.000 kroner oven i prisen, og den kan tilsluttes trådløst, da soundbaren har medfølgende modtager. Med subwoofer bliver det noget ganske andet. Her er Yamaha den mest kompetente film-soundbar af dem alle. I høj grad på grund af den imponerende rumfornemmelse, der giver følelsen af virkelig at være omgivet af hav, hvor skvulpelyde fra vandet omkranser os. Dialogerne bliver også større, og med Interstellar får vi det tætteste, vi er kommet på ægte biograffornemmelse fra en soundbar. Musik i stereo trænger også til en subwoofer. Det er tyndt uden, men selv med den mere overkommelige NS-SW300 kommer der godt sving i tingene. Hør f.eks. den tunge “Hey Man, Nice Shot” med industrial metal-bandet Filter, hvor trommerytmer og elbas sidder som skud. Daft Punks “Lucky” har god opløsning og skinner godt i overtoneområdet. Overgangen mellem soundbar og subwoofer er ikke helt glat, og soundbaren har en lille pukkel i det øvre basområde, som subwooferen ikke fjerner. Til musik er både Focal, Sony og Canton derfor bedre valg.  

Konklusion

Yamaha YSP-5600 er en kanongod soundbar. Allerbedst er den til film, hvor den brillerer med sit store lydbillede, der næsten giver følelsen af at have et komplet surround-system med både bag- og loftshøjttalere. Der er god lyd på dialoger, og filmmusik får både kraft og dynamik. Musik i stereo lyder også godt, selv om Yamaha ikke har samme opløsning som Focal, Sony og Canton. Men det er absolut godt nok, og selv om der er en lille pukkel i det øvre basområde, får YSP-5600 vores varmeste anbefaling. Det forudsætter dog, at man køber en subwoofer, da bassen er nærmest ikke-eksisterende på egen hånd. NS-SW300 er et godt match. https://youtu.be/z0oSQEECX6A
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Yamaha YSP-5600
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • HDMI: 4 ind, 1 ud (ARC)
  • Digital ind: 2 x optisk
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth, multirum
  • Analog ind: RCA
  • Subwoofer: Nej, men sub-udgang
  • Mål: 110 x 21,2 x 9,3 cm
  • Farve: Sort
Pris: 13490,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-