JVC GZ-GX1

Alsidigt kamera

Trådløse muligheder opvejer til dels dårlig lysfølsomhed.

Plus
Godkendt billedkvalitet Wi-Fi-muligheder
Minus
Menuhåndteringen

JVC GZ-GX1 er et alsidigt kamera med nogle ekstra finesser som Wi-Fi-opkobling og automatisk optagelse. Sidstnævnte indebærer, at kameraet begynder at optage, når der er bevægelse i billedet, og stopper igen, når der ikke sker noget i billedet. Nyttigt, når man vil overvåge noget og ikke filme hele tiden. Det kan også optage i highspeed (250 fps) og få en slowmotion-effekt under afspilning.

Mange af JVC’s tidligere modeller har en speciel laserpointer til menuhåndteringen. En funktion, vi ikke var specielt fornøjede med, eftersom pointeren var utydelig og svær at styre. På dette kamera er laserpointeren droppet, og al menuhåndtering sker i stedet på den 3,5 tommer (88 mm) store billedskærm. Elektronisk søger savnes på kameraet.

Menuhåndteringen på billedskærmen føles lidt forvirrende, og det kræver mange tryk at komme til de mest almindelige manuelle indstillinger. Udenfor i solskin er det næsten umuligt at se noget på skærmen, men det gælder naturligvis ikke kun JVC-skærmen.

Kameraet optager i AVCHD Progressive, også kaldet 2.0. Den nye version giver mulighed for optagelse i 1080/50p, altså 50 progressive billeder pr. sekund. GX1 kan endda lave interlace-optagelser og da med fire forskellige kvalitetsniveauer.

Billeder tages med en 1/2,3 tommers baggrundsbelyst CMOS-sensor. Udendørs i godt lys er der intet at bemærke, men indendørs i 5 lux belysning er farvebjælken knap synlig. Farvebalancen er også et problem i svagt lys. Selv ved 300 lux, hvor billedet hælder mod rødt.

GX1 har ingen intern hukommelse, og alle optagelser lagres på SD-, SDHC- eller SDXC-kort. Et 64 GB kort giver mulighed for ca. fem timer i højeste billedkvalitet og maksimalt 29 timer i laveste billedkvalitet.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Med hensyn til tilslutninger er kameraet veludstyret, og vi finder både ekstern mikrofonstik og hovedtelefonstik, som begge kan justeres i niveau. Kameraet har som sagt Wi-Fi-muligheder, hvilket indebærer, at man kan se videobillederne på mobiltelefon. Optikken er en 10x zoom med brændvidden 29,5 til 295 mm (svarende til 35 mm filmformat).

Konklusion
JVC GZ-GX1 er godkendt, når det gælder billedkvalitet under gode lysforhold, men indendørs i lidt mørkere omgivelser bliver testbillederne meget mørke og knap nok synlige. Wi-Fi-muligheden kan være interessant for en del brugere.

JVC GZ-GX1 er et alsidigt kamera med nogle ekstra finesser som Wi-Fi-opkobling og automatisk optagelse. Sidstnævnte indebærer, at kameraet begynder at optage, når der er bevægelse i billedet, og stopper igen, når der ikke sker noget i billedet. Nyttigt, når man vil overvåge noget og ikke filme hele tiden. Det kan også optage i highspeed (250 fps) og få en slowmotion-effekt under afspilning.Mange af JVC’s tidligere modeller har en speciel laserpointer til menuhåndteringen. En funktion, vi ikke var specielt fornøjede med, eftersom pointeren var utydelig og svær at styre. På dette kamera er laserpointeren droppet, og al menuhåndtering sker i stedet på den 3,5 tommer (88 mm) store billedskærm. Elektronisk søger savnes på kameraet.Menuhåndteringen på billedskærmen føles lidt forvirrende, og det kræver mange tryk at komme til de mest almindelige manuelle indstillinger. Udenfor i solskin er det næsten umuligt at se noget på skærmen, men det gælder naturligvis ikke kun JVC-skærmen.Kameraet optager i AVCHD Progressive, også kaldet 2.0. Den nye version giver mulighed for optagelse i 1080/50p, altså 50 progressive billeder pr. sekund. GX1 kan endda lave interlace-optagelser og da med fire forskellige kvalitetsniveauer.Billeder tages med en 1/2,3 tommers baggrundsbelyst CMOS-sensor. Udendørs i godt lys er der intet at bemærke, men indendørs i 5 lux belysning er farvebjælken knap synlig. Farvebalancen er også et problem i svagt lys. Selv ved 300 lux, hvor billedet hælder mod rødt.GX1 har ingen intern hukommelse, og alle optagelser lagres på SD-, SDHC- eller SDXC-kort. Et 64 GB kort giver mulighed for ca. fem timer i højeste billedkvalitet og maksimalt 29 timer i laveste billedkvalitet.Med hensyn til tilslutninger er kameraet veludstyret, og vi finder både ekstern mikrofonstik og hovedtelefonstik, som begge kan justeres i niveau. Kameraet har som sagt Wi-Fi-muligheder, hvilket indebærer, at man kan se videobillederne på mobiltelefon. Optikken er en 10x zoom med brændvidden 29,5 til 295 mm (svarende til 35 mm filmformat).Konklusion JVC GZ-GX1 er godkendt, når det gælder billedkvalitet under gode lysforhold, men indendørs i lidt mørkere omgivelser bliver testbillederne meget mørke og knap nok synlige. Wi-Fi-muligheden kan være interessant for en del brugere.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på JVC GZ-GX1
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Også i denne test:
  • Format: AVCHD 2.0
  • Intern hukommelse: -
  • Billedsensor: CMOS 1/2,3"
  • Effektive pixel: 10 MP
  • Billedskærm: 88 mm
  • Zoomomfang: 10x
  • Brændvidde (tilsv. 35 mm filmformat): 29,5-295 mm
  • Wi-Fi: Ja
Pris: 5499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

AirPods får stemmestyring

Apples AirPods får trådløs opladning og Hej Siri.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.