annonse
annonse
annonse

4 medieafspillere

Apps på tv’et

Med hjælp fra de seneste medieafspillere kan du anvende dine favorit-apps fra tv-sofaen.

Medieafspillere er ikke længere bare til for at se film, nyde fotos i storformat på tv’et eller afspille musikfiler fra netværket. Efter indtoget af Smart TV skal man nu også med medieafspillerne kunne komme ud på nettet. Men det handler ikke om at surfe med en web-browser, eftersom det er så besværligt at klikke på links og især at skrive web-adresser ind.

I stedet bliver medieafspillerne mere som surf-platforme på den måde, at man anvender apps, hvis indhold er tilpasset til tv-skærmen og frem for alt til at kunne anvendes med fjernbetjeningen. De er mere rettet mod at tage imod information end at skabe eget indhold eller dele det. Typiske anvendelsesmuligheder er at tjekke vejret, nyhederne, børskurser og helt enkelt aftenens tv-program.

Men selv websites, der fokuserer på video og foto, laver deres egne apps for at beholde seere, som ikke vil anvende web-browsere. Gode eksempler herpå er YouTube og Vimeo, men også TED og The Onion, humor-blogs med folk, der falder på halen, eller søde dyr. Afslappende surfing fra sofaen, simpelthen.

Det mest interessante – som synes at være det, der driver udviklingen med Smart TV – er dog leje af film, musiktjenester og tv-kanalernes web-udsendelser. At kunne klikke en film frem med fjernbetjeningen en regnfuld aften er for de fleste meget nemmere end at anvende computeren. At kunne få sine spillelister fra Spotify og WiMP på skærmen og få lyden ud til festen er også vældig rart. Og at kunne se afsnit af sin favoritserie, som man gik glip af, direkte fra tv-kanalens web er utrolig praktisk.

Visse af de seneste medieafspillere stopper ikke der, men er begyndt at bruge Android, hvilket betyder, at man får adgang til tusindvis af apps. Ikke alle er velegnet til tv-skærm og fjernbetjening, men hvis udviklingen fortsætter, vil vi sikkert se både Android-versioner til Smart TV og apps, som er tilpasset dette.

Vi tester

AC Ryan Veolo 1.500 kroner

Iomega TV with Boxee 1.900 kroner

TizzBird F20 1.700 kroner

Western Digital WD TV Live 900 kroner

Testkriterier
Vi samlede de nyeste modeller af medieafspillere og sorterede alle fra, som ikke havde et godt udbud af apps. De blev installeret i en hjemmebiograf og var forbundet til netværket, hvor der fandtes en netværksdisk med film, billeder og musik i de mest almindelige formater. Vi noterede, hvor mange der kunne afspilles, om der var nogen umiddelbare standardproblemer, samt hvor let det var at finde og afspille dem. I denne test kiggede vi naturligvis ekstra på udbuddet af apps, samt hvor let det var at anvende dem med fjernbetjeningen. Funktioner og håndtering fik karakter, og i den endelige vurdering blev prisen også taget i betragtning.

Bedste pris på 4 medieafspillere
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-