annonse
annonse
Test af: Årets bedste 2011: Forstærkere

Årets anbefalede forstærkere

Gode højttalere blomstrer kun med en god forstærker til at drive dem. Vi har sat os for at finde de bedste forstærkere, fra billig til dyr.

annonse

Ved valg af forstærker er det ofte fristende at vælge den kraftigste. I nogle tilfælde er det slet ikke så dumt, men husk at forstærkeren skal fungere bedst muligt med netop dine højttalere. Effekt alene er ikke nok til at drive højttalerne med kvalitetslyd, men det gør det lettere at få kontrol over dem.

Vælg en så god forstærker, du har råd til, og så kraftig og stabil, som der er behov for. En hornhøjttaler med høj følsomhed kan spille fantastisk på en 20 watts forstærker, fordi den ikke er krævende, når det gælder elektrisk belastning. En elektrostathøjttaler er langt mere krævende, både fordi den er langt mindre effektiv og samtidig lavimpedant. Lav impedans kan tømme selv de mest barske forstærkeres strømforsyning på et øjeblik, og efterlade lytteren med en rygende varm forstærker og skyhøj forvrængning.

Klasse D
Grundet øget miljømæssig bevidsthed ser vi stadig flere klasse D-forstærkere til forskel for de mere almindelige Klasse AB. I en klasse D-forstærker konverteres indgangssignalet (lydbølgerne) til en række udgangspulser med høj spænding. Fordelen er højere effektivitet, som gør, at produkterne bruger mindre strøm og kan laves mindre og lettere, hvorfor også teknologien bruges meget i subwoofere og PA-sammenhæng. Ulempen har været højere forvrængning, som gør det mindre egnet til hi-fi forstærkere. Men konstruktørerne har efterhånden fundet metoder, som gør problemet mindre, og vi ser derfor stadig flere hi-fi forstærkere med Klasse D. Mange lyder meget godt.

TEST AF: Hegel P30 + H30

Det er ikke hver dag, man snubler over forstærkere som dette sæt fra norske Hegel. Her har al den akkumulerede forstærkerkundskab fra chefkonstruktør Bent Holter og hans ingeniører fået pladsLæs hele testen...

TEST AF: Primare I32

Primare har valgt at satse på at lave noget helt nyt. Valget havnede på Klasse-D, men med en helt ny teknik, som man valgte at kalde UFPD. Man har indhentetLæs hele testen...

TEST AF: Cambridge Audio Azur 740A

Cambridge Audio 740A giver 100 watt pr. kanal, noget som er meget kraftigt til kr. 4.499. Lydniveauet på hver indgang kan justeres individuelt, således at du kan opnå jævnt indbyrdesLæs hele testen...

Læs også:

En Aura af System Audio

”Lille højttaler med ægte SA lyd” – således reklamerer System Audio selv for sine seneste kompakthøjttalere. Og de holder hvad de lover.

Alle gode ting er tre-vejs

Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

Årets anbefalede højttalere

Årets kavalkade indeholder et eventyrligt udvalg af højttalere i alle prisklasser, størrelser og former, fra bitte små reolhøjttalere og hele vejen op til køleskabsstørrelse.

Kompakthøjttaler – budget

Blandt de små og billige højttalere, vi har testet i år, er det Dali Lektor 2, som kombinerer flest positive egenskaber.

Gulvhøjttalere – budget

Kan du lide din musik højt, barskt og hårdtslående, får du det ikke meget bedre i denne prisklasse end Klipsch RF62 mkII. Den kan også meget mere.

Gulvhøjttalere – mellemklassen

Den elegante CM8 fra Bowers & Wilkens er noget af det lækreste, vi har set – og hørt – længe.

Kompakthøjttalere – topklasse

Jeg fryder mig over den standhaftige bas, dynamikken og det usædvanlige åbne lydlandskab. Jeg undrer mig over, at højttalerne ikke er større…..

Dynamik og opløsning

Sonos har meget populære streamingssystemer med multirumsløning. Dalis nye budgethøjttalere giver desuden meget god lyd for pengene.

Mere krudt

En større subwoofer giver mere bastryk og større toner, og den voksne centerhøjttaler giver mere fylde til dialogerne.

Tættere på Nirvana

Du får ikke bedre lyd fra anlægget, end det du putter ind i det, og i kategorien signalkilder er Linn Akurate DS definitivt i gourmet-klassen.

Årets anbefalede gadgets

I løbet af året har vi testet næsten hundrede elektroniske gadgets. Her er vores favoritgadgets fra 2011.

Kongen af lyd (bedste køb)

MRX 700 er sparsomt udstyret, men lyder så godt, at vi spørges os selv: Hvordan er det muligt?!

I denne testen finner du:

Hegel P30 + H30
Hegel har lavet sit bedste forstærkersæt nogensinde. P30 og H30 åbner den musikalske perleport og sender samtidig kraftsalver, som kan høres ned i helvede.
Primare I32
At begynde med en helt ny forstærkerteknologi er dristigt, men Primare lykkes virkelig med deres projekt.
Cambridge Audio Azur 740A
Cambridge Audio 740A er til prisen en meget kraftig forstærker. Den lyder desuden fabelagtig godt.

På forsiden nå

Sony VPL-VW760ES

Når det gælder at servere ægte 4K-opløsning med fantastisk billedkvalitet, er Sony klart den mest aggressive projektorproducent. Med undtagelse af...

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...
annonse
annonse
annonse
annonse