annonse
annonse
Test af: Årets bedste 2011: Højttalere

Årets anbefalede højttalere

Årets kavalkade indeholder et eventyrligt udvalg af højttalere i alle prisklasser, størrelser og former, fra bitte små reolhøjttalere og hele vejen op til køleskabsstørrelse.

annonse

Den store mangfoldighed indenfor højttaler skyldes blandt andet, at de skal passe til personlige præferencer, lytterum og ikke mindst tegnebøger. Nogen ønsker sig bare et par pæne små højttalere til baggrundsmusik i læsekrogen, andre vil have rock-højttalere, som kan blæse sokkerne af både dem og naboen. Og nogen vil kort og godt flytte koncertsalen ind i stuen og komme så tæt på favoritartisterne, som man kan. Derfor er det naturligvis rum for mange tolkninger af, hvordan højttalere skal se du, hvordan de skal lyde og hvad de bør koste.

Selv efter lydsignalet har været på en rejse gennem adskillige meter ledninger og elektronik, er det højttalerenes ansvar at lave elektriske signaler om til lydbølger. De har faktisk så stor indvirkning på lyden man hører, at mange regner højttalerne som den vigtigste komponent i hele anlægget. Men husk, selv ikke den bedste højttaler kan lave vand til vin og kræver en god kilde og forstærker for at yde sit bedste.

TEST AF: Wilson Audio Sophia 3

De er hverken billige eller smukke, men de har ”det”! Men kan man egentlig sige, at en højttaler, som koster lige så meget som en god, ny bil, er prisgunstig?Læs hele testen...

TEST AF: Kef Reference 201/2

Når man betaler 40.000 kroner for et par højttalere, uden stativer, er vi forbi at tale om god lyd. Noget så kostbart må kunne tegne et lydbillede op så omfangsrigtLæs hele testen...

TEST AF: Bowers & Wilkins CM8

CM8 er en krympet version af topmodellen CM9, som vi kårede til årets højttaler i 2009. Arvtageren CM7 har beholdt den samme metaldiskant og det velkendte 5” mellemtoneelement i kevlar,Læs hele testen...

TEST AF: Klipsch RF-62 II

Den nye Reference-serie er arvtageren til Klipsch´s mest populære serie gennem tiderne. Ved første øjekast er der ikke meget forandret, men mkII-udgaven af RF-62 har fået en udvendig ansigtsløftning sammenLæs hele testen...

TEST AF: Dali Lektor 1

Lektor er den mellemste af 3 kompaktmodeller i Dalis seneste budgetserie. Lektor-modellerne har en lidt enklere udførelse end Ikon-serien med sine dobbelte diskantelementer, men grundfilosofien om hurtig respons og godLæs hele testen...

Læs også:

En Aura af System Audio

”Lille højttaler med ægte SA lyd” – således reklamerer System Audio selv for sine seneste kompakthøjttalere. Og de holder hvad de lover.

Alle gode ting er tre-vejs

Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

Kompakthøjttaler – budget

Blandt de små og billige højttalere, vi har testet i år, er det Dali Lektor 2, som kombinerer flest positive egenskaber.

Gulvhøjttalere – budget

Kan du lide din musik højt, barskt og hårdtslående, får du det ikke meget bedre i denne prisklasse end Klipsch RF62 mkII. Den kan også meget mere.

Gulvhøjttalere – mellemklassen

Den elegante CM8 fra Bowers & Wilkens er noget af det lækreste, vi har set – og hørt – længe.

Kompakthøjttalere – topklasse

Jeg fryder mig over den standhaftige bas, dynamikken og det usædvanlige åbne lydlandskab. Jeg undrer mig over, at højttalerne ikke er større…..

Dynamik og opløsning

Sonos har meget populære streamingssystemer med multirumsløning. Dalis nye budgethøjttalere giver desuden meget god lyd for pengene.

Mere krudt

En større subwoofer giver mere bastryk og større toner, og den voksne centerhøjttaler giver mere fylde til dialogerne.

Tættere på Nirvana

Du får ikke bedre lyd fra anlægget, end det du putter ind i det, og i kategorien signalkilder er Linn Akurate DS definitivt i gourmet-klassen.

Årets anbefalede forstærkere

Gode højttalere blomstrer kun med en god forstærker til at drive dem. Vi har sat os for at finde de bedste forstærkere, fra billig til dyr.

Årets anbefalede gadgets

I løbet af året har vi testet næsten hundrede elektroniske gadgets. Her er vores favoritgadgets fra 2011.

Kongen af lyd (bedste køb)

MRX 700 er sparsomt udstyret, men lyder så godt, at vi spørges os selv: Hvordan er det muligt?!

I denne testen finner du:

Wilson Audio Sophia 3
Den sidste inkarnation af Wilson Audios ”billige” højttaler Sophia kan fremkalde de magiske øjeblikke, vi alle drømmer om at opleve.
Kef Reference 201/2
Jeg fryder mig over den standhaftige bas, dynamikken og det usædvanlige åbne lydlandskab. Jeg undrer mig over, at højttalerne ikke er større…..
Bowers & Wilkins CM8
Den elegante CM8 fra Bowers & Wilkens er noget af det lækreste, vi har set – og hørt – længe.
Klipsch RF-62 II
Kan du lide din musik højt, barskt og hårdtslående, får du det ikke meget bedre i denne prisklasse end Klipsch RF62 mkII. Den kan også meget mere.
Dali Lektor 1
Blandt de små og billige højttalere, vi har testet i år, er det Dali Lektor 2, som kombinerer flest positive egenskaber.

På forsiden nå

Sony VPL-VW760ES

Når det gælder at servere ægte 4K-opløsning med fantastisk billedkvalitet, er Sony klart den mest aggressive projektorproducent. Med undtagelse af...

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...
annonse
annonse
annonse
annonse