annonse
annonse

Bowers & Wilkins CM8

[wpusb]

Gulvhøjttalere – mellemklassen

Den elegante CM8 fra Bowers & Wilkens er noget af det lækreste, vi har set – og hørt – længe.

CM8 er en krympet version af topmodellen CM9, som vi kårede til årets højttaler i 2009. Arvtageren CM7 har beholdt den samme metaldiskant og det velkendte 5” mellemtoneelement i kevlar, mens 7-tommers bassen fra CM7 er byttet ud med dobbelte 5-tommere. Målet hermed har været at lave højttalere, som er nemme at placere og optager lidt plads. Højttalerterminalerne på bagsiden er af bi-wiring typen, så hvis du for eksempel har en surroundreceiver, som tillader bi-amping af fronthøjttalerne, kan du udnytte dette med CM8.

Der skal ikke mange toner til fra CM8, før man forstår, at dette er en meget velkonstrueret og helstøbt/gennemført højttaler. Lyden er meget åben og klar og vældig ”tight” i præsentationen, næsten som en dyr studiomonitor. Lydbilledet hænget meget godt sammen, og kevlar-mellemtonen er utvivlsomt B&W´ernes stærkeste kort. Den giver stor wow-effekt og pensler mande- og kvindestemmer ud med en realisme og brystklang, som er usædvanlig at høre i denne prisklasse. Det er faktisk, så man bliver forbløffet over størrelsen og drivet, når man tager i betragtning, at højttalerne er meget små.

I bassen har CM8 ikke den samme tyngde som sine store søskende. Den dybe bas er mere beskeden, og den imponerende ”slam” effekt udebliver. På den anden side er det, du hører af bas, meget godt defineret, hurtig og stram. Desuden bliver den så nemmere at placere i små lytterum.

B&W CM8 er efter vores mening det rette valg for den, som leder efter en pæn og kompakt gulvhøjttaler med overbevisende lydkvalitet. Den pæne og elegante fremtoning skjuler en højttaler, som lyder meget overbevisende på alle typer musik. Bassen flytter ikke bjerge, men for dig, som har et lille lytterum eller bare har en subwoofer til hjemmebiografen, er CM8 et af de bedste kompromisser, vi har hørt længe.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-