annonse
annonse
Test af: Bowers & Wilkins CM8

Gulvhøjttalere – mellemklassen

Den elegante CM8 fra Bowers & Wilkens er noget af det lækreste, vi har set – og hørt – længe.

annonse

CM8 er en krympet version af topmodellen CM9, som vi kårede til årets højttaler i 2009. Arvtageren CM7 har beholdt den samme metaldiskant og det velkendte 5” mellemtoneelement i kevlar, mens 7-tommers bassen fra CM7 er byttet ud med dobbelte 5-tommere. Målet hermed har været at lave højttalere, som er nemme at placere og optager lidt plads. Højttalerterminalerne på bagsiden er af bi-wiring typen, så hvis du for eksempel har en surroundreceiver, som tillader bi-amping af fronthøjttalerne, kan du udnytte dette med CM8.

Der skal ikke mange toner til fra CM8, før man forstår, at dette er en meget velkonstrueret og helstøbt/gennemført højttaler. Lyden er meget åben og klar og vældig ”tight” i præsentationen, næsten som en dyr studiomonitor. Lydbilledet hænget meget godt sammen, og kevlar-mellemtonen er utvivlsomt B&W´ernes stærkeste kort. Den giver stor wow-effekt og pensler mande- og kvindestemmer ud med en realisme og brystklang, som er usædvanlig at høre i denne prisklasse. Det er faktisk, så man bliver forbløffet over størrelsen og drivet, når man tager i betragtning, at højttalerne er meget små.

I bassen har CM8 ikke den samme tyngde som sine store søskende. Den dybe bas er mere beskeden, og den imponerende ”slam” effekt udebliver. På den anden side er det, du hører af bas, meget godt defineret, hurtig og stram. Desuden bliver den så nemmere at placere i små lytterum.

B&W CM8 er efter vores mening det rette valg for den, som leder efter en pæn og kompakt gulvhøjttaler med overbevisende lydkvalitet. Den pæne og elegante fremtoning skjuler en højttaler, som lyder meget overbevisende på alle typer musik. Bassen flytter ikke bjerge, men for dig, som har et lille lytterum eller bare har en subwoofer til hjemmebiografen, er CM8 et af de bedste kompromisser, vi har hørt længe.

Læs også:

En Aura af System Audio

”Lille højttaler med ægte SA lyd” – således reklamerer System Audio selv for sine seneste kompakthøjttalere. Og de holder hvad de lover.

Alle gode ting er tre-vejs

Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

Årets anbefalede højttalere

Årets kavalkade indeholder et eventyrligt udvalg af højttalere i alle prisklasser, størrelser og former, fra bitte små reolhøjttalere og hele vejen op til køleskabsstørrelse.

Kompakthøjttaler – budget

Blandt de små og billige højttalere, vi har testet i år, er det Dali Lektor 2, som kombinerer flest positive egenskaber.

Gulvhøjttalere – budget

Kan du lide din musik højt, barskt og hårdtslående, får du det ikke meget bedre i denne prisklasse end Klipsch RF62 mkII. Den kan også meget mere.

Kompakthøjttalere – topklasse

Jeg fryder mig over den standhaftige bas, dynamikken og det usædvanlige åbne lydlandskab. Jeg undrer mig over, at højttalerne ikke er større…..

Dynamik og opløsning

Sonos har meget populære streamingssystemer med multirumsløning. Dalis nye budgethøjttalere giver desuden meget god lyd for pengene.

Mere krudt

En større subwoofer giver mere bastryk og større toner, og den voksne centerhøjttaler giver mere fylde til dialogerne.

Tættere på Nirvana

Du får ikke bedre lyd fra anlægget, end det du putter ind i det, og i kategorien signalkilder er Linn Akurate DS definitivt i gourmet-klassen.

Årets anbefalede forstærkere

Gode højttalere blomstrer kun med en god forstærker til at drive dem. Vi har sat os for at finde de bedste forstærkere, fra billig til dyr.

Årets anbefalede gadgets

I løbet af året har vi testet næsten hundrede elektroniske gadgets. Her er vores favoritgadgets fra 2011.

Kongen af lyd (bedste køb)

MRX 700 er sparsomt udstyret, men lyder så godt, at vi spørges os selv: Hvordan er det muligt?!

På forsiden nå

Sony VPL-VW760ES

Når det gælder at servere ægte 4K-opløsning med fantastisk billedkvalitet, er Sony klart den mest aggressive projektorproducent. Med undtagelse af...

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...
annonse
annonse
annonse
annonse