annonse
annonse
Test af: Årets bedste 2011: Hovedtelefoner

Årets anbefalede hovedtelefoner

Et par gode hovedtelefoner kan give dig musikoplevelser, du ikke troede, var muligt, og det bare for nogle få hundrede kroner.

annonse

Få produkter kan give en så umiddelbar hørbar klangforbedring, som et par gode hovedtelefoner. Enten man skal udskifte propperne, som fulgte med mobiltelefonen, eller lytte på musik i fred og ro i hjemmet, så behøver det ikke at blive dyrt.

Gode ørepropper får man til en 400-500 kroner, det samme med hovedtelefoner. Og er man kræsen, er det fantastisk meget glæde at hente i hovedtelefoner til en tusindlap eller to.

Ørepropper
Problemet er, at de fleste ørepropper, som man putter i yderøret, ikke giver nogen god isolation mod støj samtidig med at de sidder dårligt og lyder tynde. Så er propper af den type, som man putter ind i øregangen meget bedre. De dæmper støj meget bedre end almindelige propper, og man hører mere musik og mindre støj. De findes også med små ørebøjler, som man skal gå efter, hvis man skal bruge dem til træning.

Hovedtelefoner
Når man skal vælge almindelige hovedtelefoner, er det klogt at prøve dem på. Tjek komforten. Klemmer de? Føles de tunge? Isolerer de godt? Spørg i butikken, hvis du er usikker på, om de passer til mobílen eller anlægget derhjemme. Hovedtelefoner, som dækker rundt om øret, i stedet for på øret, giver gerne bedre komfort og isolation.

Støjdæmpning
Hovedtelefoner med støjdæmning eller noise canelling er gode at have, hvis man rejser meget, men man betaler ekstra for elektronikken, som giver dig aktiv støjdæmning, og mange af dem spiller ikke musik, når batteriet er tømt.

Trådløse
Trådløse hovedtelefoner er først og fremmest praktiske, men, som ved hovedtelefoner med aktiv støjdæmning, betaler man ekstra for den trådløse tilslutning. Et par gode hovedtelefoner er bedst, når de er tilsluttet med en ledning. Da får man bedre lyd for pengene.

TEST AF: Beyerdynamic T70

High-end hovedtelefonerne fra Beyerdynamic bruger kraftig magnetteknologi, som har en styrke op til 1 Tesla. Det gør kraftfulde dem og meget dynamiske. T70 nedstammer fra topmodellen Tesla 1, men stårLæs hele testen...

TEST AF: Logitech Ultimate Ears TripleFi 10

TripleFi 10 er Ultimate Ears nye topmodel blandt universelt tilpassede ørepropper (dyrere, specialtilpassede propper findes). Hele tre højttalerelementer giver lyd til hvert øre, med et passivt delefilter, som retter bas,Læs hele testen...

Læs også:

Alle gode ting er tre-vejs

Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

Kraftfuld komfort

Blandt de to hovedtelefoner, som imponerede os mest i 2011, var det T70 som knebent stak af med sejren. Her er grunden.

Løfter lydkvaliteten til himmels

Små bærbare hovedtelefonforstærkere kan være en forfriskende og markant lydforbedring. Men at de skulle blive så gode som denne, havde jeg ikke troet.

Drop de gamle – køb disse!

Her den den billigste og bedste erstatning for ørepropperne, som fulgte med mobilen.

Kurerer flyskræk

Man skal ikke lade sig lokke af et smart design. Men af og til kan der ligge en overraskelse på lur.

Pseudo-surround fra Sony

Er du én af dem der stadig holder fast i PC’en som spillemaskine, kan et headset være et fornuftigt køb. Udvalget er stort, og nu byder også Sony sig til. Men hvorfor nøjes med stereo når du kan får virtuel surround?

Basglad sværvægter

Monster er gået fra 0-100 på rekordtid med sine ørepropper og hovedtelefoner. Når man hører dem, forstår man hvorfor.

Så bliv dog siddende!

Sports-høretelefoner kan man ikke bruge til ret meget, hvis de ikke sidder som støbt i øret. Det gør AKG K326 ikke.

I denne testen finner du:

Beyerdynamic T70
Blandt de to hovedtelefoner, som imponerede os mest i 2011, var det T70 som knebent stak af med sejren. Her er grunden.
Logitech Ultimate Ears TripleFi 10
Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse