annonse
annonse
annonse

Nintendo Wii

Nintendo Wii

Hardware
Til at aflæse dine bevægelser benytter Nintendo deres Wii-mote og sensorbar. Sensorbaren placeres under eller over fjernsynet, og modtager et infrarødt signal fra controlleren. Styringen var, indtil Wii Motion Plus kom på gaden, en anelse upræcis, men det er blevet bedre. Wii står dog stadig for den mest upræcise styreform af de tre alternativer på markedet, og kræver noget tilvænning, hvilket også er grunden til, at mange af spillene til konsollen ikke nødvendigvis benytter det trådløse sigtekorn.

Her skal du i stedet holde Wii-moten i vandret stilling med begge hænder og benytte den som en almindelig gammeldags controller. Fordi Nintendo Wii har været på markedet i flere år, findes der et væld af tilbehør til Wii-moten. Der er dog oftest bare tale om hvid plastik i sjove former.

Kvalitet for pengene
En Nintendo Wii koster ca. 1.400 kroner i butikkerne. Her følger en Wii-mote og til tider Nunchuck med. Ekstra Wii-motes kan købes for ca. 349 kroner stykket. Den lave pris på konsollen retfærdiggør nemmere tilkøb af ekstra controllere.

Målgruppe
Nintendo Wii er for alle – ung som gammel. Konsollen er blevet sat op på plejehjem, hospitaler, ungdomsklubber og stuer over hele verden. Det nuttede univers kan dog være en tand for sukkersødt til det mandlige publikum, der hellere vil spille de store actiontitler, som er en mangelvare på den familievenlige maskine.

Pladskrav
Du kan spille Wii både i opretstående og liggende stilling, og konsollen stiller generelt ikke de store krav til din stue. Det er en stor fordel, idet Wii vil passe ind i stort set alle hjem, uden at du først skal flytte rundt på møblerne. At det samtidig tager lidt fra ideen om en aktiv oplevelse, er en anden sag.

Aktivitetsniveau
Hvad aktivitetsniveauet angår, spiller Wii lidt fallit Ii forhold til sin oprindelige målsætning. Controlleren fungerer i de fleste spil absolut ligeså fint om du ligger ned eller står op, og det er dermed meget op til dig selv, hvor meget du gider bevæge dig.

Fænomenet Wii-arm er dog ikke noget at spøge med, og det kan blive nødvendigt at holde en pause engang imellem.

Spil
Fordi Nintendo fra starten satsede på bevægelsesfølsom styring til deres Wii, er spilkataloget til konsollen i dag ganske omfattende. Du finder de obligatoriske party- og sportsspil, men også gamle klassikere som Mario og Zelda. Styreformen er velafprøvet, og udviklerne forstår at udnytte den. Der er dog eksempler på at bevægelsesfølsom styring påhæftes titler, hvor man helst havde været det foruden. Det er lidt en skam, men også naturligt, idet Wiimoten er den primære styreform til Wii.

Levetid
Nintendo har allerede bevist, at de havde fat i noget rigtigt, da de smed deres Wii på gaden i december 2006. Her fire år efter står den stadig stærkt, om end salget er begyndt at gå nedad. At mange Wii-ejere ligeså gladelig indrømmer, at den hvide maskine står og samler støv i stuern, kan være en smule bekymrende. Hvis Nintendo ikke kan holder interessen kørende, hvem kan så?

Hardware Til at aflæse dine bevægelser benytter Nintendo deres Wii-mote og sensorbar. Sensorbaren placeres under eller over fjernsynet, og modtager et infrarødt signal fra controlleren. Styringen var, indtil Wii Motion Plus kom på gaden, en anelse upræcis, men det er blevet bedre. Wii står dog stadig for den mest upræcise styreform af de tre alternativer på markedet, og kræver noget tilvænning, hvilket også er grunden til, at mange af spillene til konsollen ikke nødvendigvis benytter det trådløse sigtekorn. Her skal du i stedet holde Wii-moten i vandret stilling med begge hænder og benytte den som en almindelig gammeldags controller. Fordi Nintendo Wii har været på markedet i flere år, findes der et væld af tilbehør til Wii-moten. Der er dog oftest bare tale om hvid plastik i sjove former. Kvalitet for pengene En Nintendo Wii koster ca. 1.400 kroner i butikkerne. Her følger en Wii-mote og til tider Nunchuck med. Ekstra Wii-motes kan købes for ca. 349 kroner stykket. Den lave pris på konsollen retfærdiggør nemmere tilkøb af ekstra controllere. Målgruppe Nintendo Wii er for alle – ung som gammel. Konsollen er blevet sat op på plejehjem, hospitaler, ungdomsklubber og stuer over hele verden. Det nuttede univers kan dog være en tand for sukkersødt til det mandlige publikum, der hellere vil spille de store actiontitler, som er en mangelvare på den familievenlige maskine. Pladskrav Du kan spille Wii både i opretstående og liggende stilling, og konsollen stiller generelt ikke de store krav til din stue. Det er en stor fordel, idet Wii vil passe ind i stort set alle hjem, uden at du først skal flytte rundt på møblerne. At det samtidig tager lidt fra ideen om en aktiv oplevelse, er en anden sag. Aktivitetsniveau Hvad aktivitetsniveauet angår, spiller Wii lidt fallit Ii forhold til sin oprindelige målsætning. Controlleren fungerer i de fleste spil absolut ligeså fint om du ligger ned eller står op, og det er dermed meget op til dig selv, hvor meget du gider bevæge dig. Fænomenet Wii-arm er dog ikke noget at spøge med, og det kan blive nødvendigt at holde en pause engang imellem. Spil Fordi Nintendo fra starten satsede på bevægelsesfølsom styring til deres Wii, er spilkataloget til konsollen i dag ganske omfattende. Du finder de obligatoriske party- og sportsspil, men også gamle klassikere som Mario og Zelda. Styreformen er velafprøvet, og udviklerne forstår at udnytte den. Der er dog eksempler på at bevægelsesfølsom styring påhæftes titler, hvor man helst havde været det foruden. Det er lidt en skam, men også naturligt, idet Wiimoten er den primære styreform til Wii. Levetid Nintendo har allerede bevist, at de havde fat i noget rigtigt, da de smed deres Wii på gaden i december 2006. Her fire år efter står den stadig stærkt, om end salget er begyndt at gå nedad. At mange Wii-ejere ligeså gladelig indrømmer, at den hvide maskine står og samler støv i stuern, kan være en smule bekymrende. Hvis Nintendo ikke kan holder interessen kørende, hvem kan så?
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Nintendo Wii
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-