annonse
annonse
Test af: Sony Playstation Move

Sony Playstation Move

annonse

Hardware
I stedet for at genopfinde den dybe tallerken benytter Sony deres Playstation Eye USB kamera sammen med den nye Move-controller, som bruges sammen med PlayStation 3. For enden af controlleren, som mest af alt ligner en selvlysende dildo, sidder en gummibold med indbyggede lysdioder. Denne bold kan kameraet aflæse i rummet og dermed tracke dine bevægelser, hvilket gøres ufatteligt præcist, hvis lyset i rummet er godt.

Spiller du eksempelvis bordtennis, omdannes dine bevægelser meget livagtigt til et bordtennisbat på skærmen. Modsat Nintendos Wii-konsol kan Move også aflæse, hvor langt du står fra skærmen. En irriterende ting er dog, at du stort set før hvert spil startes skal begynde med at kalibrere controlleren til kameraet. Det sløver mere end det gavner.

Kvalitet for pengene
Playstation Move-controller og kamera fås i en startpakke til ca. 500 kroner i butikkerne. Ved siden af kan du købe Sonys svar på Nintendos Nunchuck, Navigations-controlleren, der koster ca. 300 kroner. Vil du have flere Move-controllere koster de ca. 400 kroner stykket. Sony hævder selv, at deres er den billigste løsning, og kan du nøjes med én controller, er det da også sandt nok. Du kan jo selv gange op og se hvor mange penge du skal af med.

Målgruppe
PlayStation henvender sig primært til hardcore gamere, og noget tyder på, at Move ikke prøver at rykke meget ved dette. Jovist, den første sending spil indeholdt da også nogle nuttede partyspil, der kunne appellere lidt bredere, men det primære fokus tyder alligevel på at ligge på skydespil som Killzone 3 eller Resident Evil 5. Som flere spil kommer på markedet, kan det dog hurtigt gå hen og ændre sig.

Pladskrav
Move lægger sig lidt imellem Wii og Kinect, hvad angår pladskrav. Der skal dog gerne være et rimeligt areal foran skærmen, og skal I spille to personer sammen, bør der også være godt med plads til siderne, så I undgår at stå og slå hinanden i hovedet med Move-controllerne. En ting som belysning er dog også vigtigt, idet kameraet kan have lidt svært ved at aflæse de lysende bolde, hvis det er for mørkt.

Aktivitetsniveau
Ligesom med Wii, handler det med Move kun om at bevæge armene. Du kan derfor sidde komfortabelt i en lænestol og spille de fleste spil. Det er anstrengende over længere tid, og med mindre du er vant til at holde armene i udstrakt stilling, bør du huske at lægge Move-controlleren fra dig i ny og næ.

Spil
Som den sidst ankomne, er udbuddet til Kinect stadig ganske begrænset, og plages desværre af en del ringe titler, som i sidste øjeblik har fået påhæftet den nye styreform som et salgstrick. Eksempler som det nyeste spil om Harry Potter og Konamis pinlige Crossboard 7 demonstrer fint hvad jeg mener.

Læs også:

Dit digitale bibliotek

Hvordan skal man lagre sine digitale mediefiler for let at kunne afspille dem på computer, tablet og i hjemmebiografen? Netværksharddisken er svaret.

Fleksibel og enkel

Linkstation gør hvad den skal, men skiller sig ikke ud, hverken positivt eller negativt.

Billig, men støjende

En billig netværksdisk som håndterer det mest nødvendige, men som har nogle mangler.

Hurtig og let tilgængelig

Let installation og nem log-in fra nettet og smartphone til en god pris.

Avanceret, men begrænset

Et hav af funktioner, men moderat ydelse og mærkelige begrænsninger trækker indtrykket ned.

Hurtig og spækket med funktioner (specielt anbefalet)

Når man har installeret ReadyNAS er den både brugervenlig og rig på finesser.

Pæn og hurtig (bedst i test)

Trods alle funktionerne er den let at bruge og har udmærket ydelse.

Hurtig og billig (bedste køb)

Som en billig løsning til sikkerhedskopiering og medielagring er My Book aldeles udmærket.

Battle: Wii vs. Move vs. Kinect

Det tog sin tid, men Microsoft og Sony er endelig kommet ud af starthullerne, og har meldt deres ankomst i arenaen. Kampen om den bevægelsesfølsomme styreform kan endelig begynde, og det er på tide at finde ud af, om Sony, Microsoft eller Nintendo har trukket det længste strå i kampen om gamernes gunst.

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse