annonse
annonse
annonse

Test: Beoplay M3

Beoplay giver Sonos One klø

Trods en lidt højere pris er Beoplay M3 p.t. det bedste bud på en seriøs konkurrent til Sonos One.

Beoplay M3 er nydelig at se på og spiller imponerende trods sin ringe størrelse.
Der er ingen mulighed for at sætte to højttalere op som stereopar og ingen stemmestyring.

Vi var svært begejstrede, da vi i sin tid testede Beoplay M5. Lyden var bred, varm og luftig. Det eneste, der reelt talte imod, var den ret så høje pris, som B&O Play har for vane at tage for deres produkter. Af samme årsag blev vi særdeles nysgerrige, da en mindre og billigere højttaler, Beoplay M3, blev annonceret.

Beoplay vs. Sonos

Prisen er ligesom størrelsen halveret. Af samme årsag giver det nu god mening at sammenligne den direkte med Sonos One, som vi også har været ret glade for. De to højttalere egner sig begge godt til at stå i en reol eller på køkkenbordet, hvor du kan streame trådløst til dem.

Sonos spiller i sit eget lukkede økosystem, mens M3 har indbygget Chromecast og Apple AirPlay. Sidstnævnte opdateres snart til AirPlay 2.0. Alt efter hvordan man bruger sine højttalere, kan Beoplays tilgang være at foretrække.

Mere elegant

Design er naturligvis en smagssag, men der kan umiddelbart argumenteres for, at M3 er noget mere elegant i sit udtryk. Til gengæld savner vi nogle lettilgængelige knapper, når lydstyrken skal justeres eller musikken startes og stoppes. Disse sidder på toppen af Sonos One. På Beoplay M3 er de gemt på bagsiden. Det giver til gengæld et meget strømlinet udseende, som også har sin charme.

Sonos One har modsat Beoplay M3 indbygget stemmestyring og mulighed for at sætte to højttalere op som stereopar. Det første kan indtil videre være lige meget, men stereoparringen virker som en “missed opportunity” fra B&O’s side.

Markant bedre lyd

Design, økosystemer og tilgangsmuligheder kan dog være lige meget, hvis lyden ikke er god. Her overrasker Beoplay, som forventet, positivt. Lyden er trods højttalerens størrelse ganske imponerende.

Bassen er ligesom på M5 meget dominerende, men igen er det noget, man kan justere sig ud af med Beoplay App’en. Når det er gjort, er der plads til såvel en god bund som diskant og mellemtone. Sammenligner vi så med lyden fra Sonos One, falder sidstnævnte helt til jorden. M3 spiller langt dybere og mere detaljeret.

Konklusion

Med Beoplay M3 tager B&O Play for alvor kampen op mod Sonos og særligt Sonos One. De to højttalere minder meget om hinanden og har nogenlunde samme størrelse. Friheden er lidt større hos B&O Play, hvor du kan streame via Chromecast og Apple AirPlay. Dér, hvor Beoplay for alvor løber fra Sonos, er dog på lydkvaliteten, som har langt mere luft og bund. Har du hverken Sonos eller Beoplay i forvejen, bør du derfor gå efter M3, som både er nem at bruge og spiller fremragende.

picture1 picture2 picture3
<
>
M3 fås i to farver og med stof eller gitter.

Vi var svært begejstrede, da vi i sin tid testede Beoplay M5. Lyden var bred, varm og luftig. Det eneste, der reelt talte imod, var den ret så høje pris, som B&O Play har for vane at tage for deres produkter. Af samme årsag blev vi særdeles nysgerrige, da en mindre og billigere højttaler, Beoplay M3, blev annonceret.

Beoplay vs. Sonos

Prisen er ligesom størrelsen halveret. Af samme årsag giver det nu god mening at sammenligne den direkte med Sonos One, som vi også har været ret glade for. De to højttalere egner sig begge godt til at stå i en reol eller på køkkenbordet, hvor du kan streame trådløst til dem. Sonos spiller i sit eget lukkede økosystem, mens M3 har indbygget Chromecast og Apple AirPlay. Sidstnævnte opdateres snart til AirPlay 2.0. Alt efter hvordan man bruger sine højttalere, kan Beoplays tilgang være at foretrække.

Mere elegant

Design er naturligvis en smagssag, men der kan umiddelbart argumenteres for, at M3 er noget mere elegant i sit udtryk. Til gengæld savner vi nogle lettilgængelige knapper, når lydstyrken skal justeres eller musikken startes og stoppes. Disse sidder på toppen af Sonos One. På Beoplay M3 er de gemt på bagsiden. Det giver til gengæld et meget strømlinet udseende, som også har sin charme. Sonos One har modsat Beoplay M3 indbygget stemmestyring og mulighed for at sætte to højttalere op som stereopar. Det første kan indtil videre være lige meget, men stereoparringen virker som en “missed opportunity” fra B&O’s side.

Markant bedre lyd

Design, økosystemer og tilgangsmuligheder kan dog være lige meget, hvis lyden ikke er god. Her overrasker Beoplay, som forventet, positivt. Lyden er trods højttalerens størrelse ganske imponerende. Bassen er ligesom på M5 meget dominerende, men igen er det noget, man kan justere sig ud af med Beoplay App’en. Når det er gjort, er der plads til såvel en god bund som diskant og mellemtone. Sammenligner vi så med lyden fra Sonos One, falder sidstnævnte helt til jorden. M3 spiller langt dybere og mere detaljeret.

Konklusion

Med Beoplay M3 tager B&O Play for alvor kampen op mod Sonos og særligt Sonos One. De to højttalere minder meget om hinanden og har nogenlunde samme størrelse. Friheden er lidt større hos B&O Play, hvor du kan streame via Chromecast og Apple AirPlay. Dér, hvor Beoplay for alvor løber fra Sonos, er dog på lydkvaliteten, som har langt mere luft og bund. Har du hverken Sonos eller Beoplay i forvejen, bør du derfor gå efter M3, som både er nem at bruge og spiller fremragende. [gallery ids="75851,75852,75853,75854,75855" ]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Beoplay M3
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Bestykning: 3,75″ bas, ¾” diskant Indbyggede klasse D-forstærkere: 40 W (bas), 40 W (diskant) Effektivt frekvensområde: 65 Hz – 22 kHz Line-in til eksterne musikkilder Trådløs tilslutning: 802.11 a/b/g/n (2,4/5 GHz), Bluetooth 4.2 (altid åben) Indbygget Chromecast, Apple AirPlay, Bluetooth, TuneIn internetradio Mål og vægt: 14 x 11,2 x 15,1 cm / 1,5 kg Web: beoplay.com

Pris: 2349,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-