annonse
annonse

Test af: Beoplay M3

Beoplay giver Sonos One klø

Trods en lidt højere pris er Beoplay M3 p.t. det bedste bud på en seriøs konkurrent til Sonos One.

Lyd & Billede mener

Beoplay M3 er nydelig at se på og spiller imponerende trods sin ringe størrelse.
Der er ingen mulighed for at sætte to højttalere op som stereopar og ingen stemmestyring.
annonse

Vi var svært begejstrede, da vi i sin tid testede Beoplay M5. Lyden var bred, varm og luftig. Det eneste, der reelt talte imod, var den ret så høje pris, som B&O Play har for vane at tage for deres produkter. Af samme årsag blev vi særdeles nysgerrige, da en mindre og billigere højttaler, Beoplay M3, blev annonceret.

Beoplay vs. Sonos

Prisen er ligesom størrelsen halveret. Af samme årsag giver det nu god mening at sammenligne den direkte med Sonos One, som vi også har været ret glade for. De to højttalere egner sig begge godt til at stå i en reol eller på køkkenbordet, hvor du kan streame trådløst til dem.

Sonos spiller i sit eget lukkede økosystem, mens M3 har indbygget Chromecast og Apple AirPlay. Sidstnævnte opdateres snart til AirPlay 2.0. Alt efter hvordan man bruger sine højttalere, kan Beoplays tilgang være at foretrække.

Mere elegant

Design er naturligvis en smagssag, men der kan umiddelbart argumenteres for, at M3 er noget mere elegant i sit udtryk. Til gengæld savner vi nogle lettilgængelige knapper, når lydstyrken skal justeres eller musikken startes og stoppes. Disse sidder på toppen af Sonos One. På Beoplay M3 er de gemt på bagsiden. Det giver til gengæld et meget strømlinet udseende, som også har sin charme.

Sonos One har modsat Beoplay M3 indbygget stemmestyring og mulighed for at sætte to højttalere op som stereopar. Det første kan indtil videre være lige meget, men stereoparringen virker som en “missed opportunity” fra B&O’s side.

Markant bedre lyd

Design, økosystemer og tilgangsmuligheder kan dog være lige meget, hvis lyden ikke er god. Her overrasker Beoplay, som forventet, positivt. Lyden er trods højttalerens størrelse ganske imponerende.

Bassen er ligesom på M5 meget dominerende, men igen er det noget, man kan justere sig ud af med Beoplay App’en. Når det er gjort, er der plads til såvel en god bund som diskant og mellemtone. Sammenligner vi så med lyden fra Sonos One, falder sidstnævnte helt til jorden. M3 spiller langt dybere og mere detaljeret.

Konklusion

Med Beoplay M3 tager B&O Play for alvor kampen op mod Sonos og særligt Sonos One. De to højttalere minder meget om hinanden og har nogenlunde samme størrelse. Friheden er lidt større hos B&O Play, hvor du kan streame via Chromecast og Apple AirPlay. Dér, hvor Beoplay for alvor løber fra Sonos, er dog på lydkvaliteten, som har langt mere luft og bund. Har du hverken Sonos eller Beoplay i forvejen, bør du derfor gå efter M3, som både er nem at bruge og spiller fremragende.

Fakta & Rating:
 • Bestykning: 3,75" bas, ¾" diskant Indbyggede klasse D-forstærkere: 40 W (bas), 40 W (diskant) Effektivt frekvensområde: 65 Hz – 22 kHz Line-in til eksterne musikkilder Trådløs tilslutning: 802.11 a/b/g/n (2,4/5 GHz), Bluetooth 4.2 (altid åben) Indbygget Chromecast, Apple AirPlay, Bluetooth, TuneIn internetradio Mål og vægt: 14 x 11,2 x 15,1 cm / 1,5 kg Web: beoplay.com
  Producent:
  Bang & Olufsen
  Pris:
  2.349,-
  Importør:
  Bang & Olufsen

  Læs også:

  Underholdende high-end

  Den første model i en helt ny serie fra Focal overbeviser fra første dansetrin. Det her er ordentlig high-end – uden problemerne!

  Kraftfuld flyder

  Barricade XL er en party-højttaler med seriøs bas, der kan flyde, hvis den falder i vandet.

  Musikalsk håndgranat

  Wonderboom sørger for festmusik på stranden, i brusebadet og ved poolen.

  Kedelig balanceakt

  Det er noget af et kunststykke at få lyden rigtig, og desværre vejer ulemperne tungere end fordelene.

  Let bærbar skønhed

  Libratone Too er nem at tage med og pæn nok til at vise frem, og den lyder rigtig godt.

  Basglad partyhøjttaler

  Måske står navnet Flip for, at den bastunge festhøjttaler giver konkurrenterne fingeren?

  Nøgtern landkrabbe

  Touring XS trives bedre indendørs end ved poolen, især fordi den også er lidt lavmælt.

  Vellydende genkomst

  Et tidligere Bedste Køb har fået rettet op på alle svagheder og er nu bedst i klassen.

  Udholdende panserhøjttaler

  Stryde er spækket med funktioner og kan tåle nogle tæsk, men lyden fejler.

  Fleksibel og nem i brug

  Meget nem at bruge og at tage med f.eks. på stranden, men lyden er et kompromis.

  Trådløst og robust til ferien

  Uanset om du sætter kurs mod strand eller skiløjper, er en robust Bluetooth-højttaler perfekt til rejsen.

  Digital sejrsgang

  Dynaudio mener, at det giver masser af mening at bygge elektronikken ind i højttaleren. Også i high-end. Det beviser de her.

  Reloop HiFi Turn5

  Medmindre du har været DJ de seneste år, er chancen for, at du har hørt om Reloop, ret lille. De...

  Friday Lock

  Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

  4 Gaming-tastaturer

  Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

  Philips 65OLED873

  Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

  Geostorm 3D

  Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

  Sony DSC-RX0

  Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

  Hasselblad X1D

  Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  KONKURRENCE

  Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

  DELTAGE

  I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.