annonse
annonse
September 2016
Beyerdynamic T5p G2
September 2016
Beyerdynamic T5p G2

Test af: Beyerdynamic T5p G2

De allerbedste hørebøffer

Beyerdynamic jorder alle andre transportable hovedtelefoner, vi har hørt.

Lyd & Billede mener

Lyden er luftig og ekstremt dynamisk med en behagelig klangsignatur, der formidler al musik med magi og elegance. T5p G2 er yderst komfortable, og at de fungerer med mobilen, er et stort plus.
Hvis du vil have fed og overfyldig bas, må du lede andetsteds. De kan ikke foldes sammen, og prisen gør dem uaktuelle for de fleste.
annonse

9.000 kroner for et par hovedtelefoner? De må da være vanvittige! Sådan tænker du måske, men så fald lige lidt ned. De samme fordomme har man jo ikke over for et hi-fi-anlæg til samme pris. Man runder også hurtigt det dobbelte, før man har set sig om, og uanset hvor god lyd anlægget giver i sig selv, kan akustikken i rummet hurtigt ødelægge meget af oplevelsen.

Et par hovedtelefoner er uafhængige af akustik for at lyde godt. Og det bedste af det hele: Du kan tage dem med overalt. Forestil dig altid at have adgang til magisk high-end lyd, uanset om du er på arbejde, hjemme eller ude og rejse. Uden at nogen beder dig om at skrue ned for lyden. Det kaldes ikke personlig hi-fi for ingenting!

Og lad os ikke glemme, at materialeomkostningerne er meget lavere på et sæt hovedtelefoner end på et stort hi-fi-system, så et par til 9.000 kroner kan give en lydoplevelse, som du hurtigt må betale 75.000 kroner for, hvis et par højttalere skal gøre samme gavn.

 

Bærbare

Det er her, Beyerdynamic T5p – som nu er ude i anden generation (G2) – kommer ind i billedet. P’et står for “portable”, dvs. bærbare. Men er alle hovedtelefoner ikke bærbare, spørger du måske nu. Jo, i teorien, men mange dyre modeller er så tungtdrevne, at de kræver en separat forstærker, hvilket unægtelig begrænser brugen, når man er på farten.

T5p G2 kan derimod drives af en smartphone takket være en lav elektrisk modstand på 32 ohm i kombination med en generøs følsomhed på 102 dB. Desuden er de lukkede i stedet for åbne, så de ikke lækker lyd ud eller ind i samme grad.

Det er nærmest befriende frækt at lave en så dyr hovedtelefonmodel beregnet til mobil brug! Man skal bare vide, at det ikke betyder, at hovedtelefonerne kan foldes sammen. Det kan de nemlig ikke, og de fylder temmelig meget. Der er heller ikke nogen kontrol/mikrofon på ledningen til håndfri mobilsamtaler og betjening af afspilningen. Det er rendyrket hi-fi! En bæretaske af høj kvalitet medfølger, så de ikke skal ligge og rode rundt i tasken.

 

Komfort

Beyerdynamic har mig bekendt aldrig lavet ubekvemme hovedtelefoner. Men selv i forhold til deres egne T70p sidder T5p ekstra godt. Ørepuderne er af læder med perfekt pasform omkring ørerne, og hovedbøjlen har også læder rundt om pudestoffet, hvilket giver god og behagelig støtte. Som får dem til at føles lettere end deres 350 gram.

Kvalitetsindtrykket er også upåklageligt, og T5p G2 virker gennemført i alle led. Den medfølgende ledning på 1,4 meter er mere end lang nok til en afspiller i lommen, men kan være lige lovlig kort, hvis man vil bruge dem sammen med en forstærker derhjemme.

 

Lydkvalitet

Efter for nylig har hørt to fremragende modeller fra Beyerdynamic, nemlig T70p og T90, tænkte jeg, at det bliver svært at gøre det meget bedre.

Vi kårede T70p til vinder i en gruppetest af ti hovedtelefoner, mens T90 blev specielt anbefalet blandt ti andre testobjekter i prisklassen lige over. De har begge en naturlig lyd med masser af luft og dynamik plus en bas, der strækker sig i dybden uden at blive dominerende. Hvor meget bedre kan det så ikke blive, når man fordobler prisen?

Med min egen iPhone 6s Plus er det kun T70p, som det giver mening at sammenligne direkte med, da T90 er for tungtdrevne til mobilen. Mens de mere overkommelige hovedtelefoner stadig er imponerende vellydende, sker der ting og sager, når man tager storebror på.

For det første føles de bedre om hovedet, selv om man måske skulle tro, at lillebrors stofpuder var mere behagelige end læder. Og for det andet lækker T5p ikke lyd ud og ind i samme grad, da læderpuderne forsegler bedre.

Men det vigtigste er selvfølgelig den lyd, der kommer ind i øret. Musikken gengives med endnu mere luftige og udstrakte overtoner, så bækkener lyder mere spejlblanke, og violiner får mere komplekse tonestrukturer. Jessica Pratts stemme på det dejlige akustiske nummer “Hollywood” får flere nuancer, og T5p har desuden mere fylde og varme i mellemtoneområdet. De er mindre analytiske og lyder mere rumlige. Lydbilledet er større, med mere ro over sig.

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Tager man skridtet op fra T70p til Audio-Technica ATH-A1000Z er også de mere analytisk end T5p. Beyerdynamic er varmere i mellemtonen og bassen, hvilket gør, at elektronisk popmusik lyder mere levende. De har også betydelig mere dynamisk overskud. Hør f.eks. Kate Boys “Northern Lights”, som har betydelig mere takt og tempo med T5p.

Det er også her, den nye version adskiller sig fra første generation – der kom i 2010 – idet de har lidt mere varme og fylde. Og det er ikke en dårlig ting!

Det er virkelig imponerende, så godt T5p lyder sammen med mobilen. Men der bor selvsagt mere kvalitet i dem end som så. Vi har for nylig fået high-end afspilleren FiiO X7 (test på vej) ind, som giver superlyd direkte fra lommen. Sammen med højopløste musikfiler tegner den et stort og finkornet lydbillede op, der virkelig får hovedtelefoner til at blomstre.

Med denne duo er lydbilledet stort og yderst fokuseret, og da driverne sidder lidt foran ørerne, vinklet bagud, får man mere indtryk af, at lyden kommer forfra, end med hovedtelefoner, hvor driverne sidder direkte uden på ørerne og spiller lige ind i dem.

T5p lyder varmere og mere organisk end andre hovedtelefoner, jeg har hørt fra samme producent. Beyerdynamic er nemlig først og fremmest kendt for at lyde meget neutralt, men denne model har altså en lidt mere fyldig klangkarakter. Men ikke sådan, at det lyder overdrevet på nogen måde.

Sammenlignet med f.eks. Audio Quest Nighthawk med deres “marcipanbas” er også T5p det rene analyseværktøj. Men den lille fylde gør bare, at musikken tegnes op med en lidt mere romantisk farvepalet. Som i ni ud af ti tilfælde opleves positivt.

 

Konklusion

Når man hører om transportable hovedtelefoner, tænker man ikke, at de er store og umulige at folde sammen. Eller at de koster 9.000 kroner. Men det er netop, hvad Beyerdynamic T5p G2 er og gør.

De er transportable, simpelthen fordi de er letdrevne nok til at bruge din smartphone som musikafspiller, og fordi ledningen er kort nok til ikke at klumpe i lommen. Og de er dyre, fordi de er så sygt gode, at man ikke kan forvente de samme musikoplevelser fra et stereoanlæg til under 75.000 kroner.

Det er svært at sammenligne med andre, tilsvarende prissatte hovedtelefoner, da alternativerne fra Sennheiser, Audeze og HiFiMan alle har brug for en ordentlig forstærker for at fungere. Det nærmeste bliver Oppo PM-1, men selv de er mindre luftige i toppen end T5p G2.

Beyerdynamics hovedtelefoner er simpelthen en drøm med al musik, og de kvitterer med endnu mere dynamik og opløsning på højopløst musik med en seriøs forstærker. Det er de lukkede hovedtelefoner, vi har hørt, der bedst kan følge med de åbne Sennheiser HD 800 og Pioneer SE-Master1, men med fordelen af at fungere fint med mobilen og uden ulemperne med lydlækage. Simpelthen fantastisk!

Fakta & Rating:
  • Type: Lukkede, over-ear
  • Foldbare: Nej
  • Kontrol/mikrofon: Nej
  • Drivere: Tesla
  • Impedans og følsomhed: 32 ohm / 102 dB
  • Vægt: 350 g
  Producent:
  Beyerdynamic
  Pris:
  8.999,-
  Importør:
  EET Europarts

  Læs også:

  Kygo A6/500

  Mindre hovedtelefoner, der sidder uden på øret, har ofte tyndere lyd end deres større slægtninge. Ikke disse.

  Fremragende alternativ til AirPods

  Jabra spiller Apple af banen og sidder samtidig godt fast.

  Glimrende til prisen

  BackBeat FIT 305 egner sig til alt andet end løb.

  Sidder godt men lyder skidt

  Det er svært at retfærdiggøre den høje pris.

  Gennemført TUNG bas

  Fitbit Flyer overrasker positivt.

  Sved på panden og musik i ørerne

  Sport skal dyrkes med musik i øregangene.

  God lyd, dårlig pasform

  Audio-Technica bør holde sig fra sport.

  En værdig toer med godt greb

  Jaybird har fået styr på pasformen.

  Panasonic er flyvende

  De ser dumme ud, men sidder fast og spiller helt godt.

  Fuld tænding i ørerne

  Ikke alene er HP-3 de dyreste hovedtelefoner fra Klipsch nogensinde. De er også noget af det lækreste, vi længe har hørt.

  En flot nummer to

  Næstøverste hylde sidder højt hos Denon, når det gælder hovedtelefoner.

  Raffineret referenceklang

  Sennheiser har fornyet deres bedst sælgende entusiastmodel og gjort den endnu bedre.

  Friday Lock

  Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

  4 Gaming-tastaturer

  Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

  Philips 65OLED873

  Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

  Geostorm 3D

  Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

  Sony DSC-RX0

  Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

  Hasselblad X1D

  Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

  9 rejseradioer

  Du behøver kun en radiomodtager, så er du klar til sportsudsendelser, debatprogrammer og musik. Og hvis du har en rejseradio,...

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  KONKURRENCE

  Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

  DELTAGE

  I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.