annonse
annonse

Bowers & Wilkins P5

Bowers & Wilkins P5

Lyd & Billede mener

Ren og lækker lyd God pasform Fungerer som mobil-headset Styrer iPhone/iPod
For kort ledning til hjemmebrug

Design
Bowers & Wilkins (B&W) blev for alvor kendt, da de for et par år siden lancerede en ret speciel iPod dock ved navn Zeppelin. Men faktisk har firmaet lavet højtalere af høj kvalitet siden 1960’erne.
Også her er det lykkedes B&W at lave en virkelig lækker blanding af læder og metal. Det giver et flot, moderne udseende, som helt sikkert vil tiltrække sig noget opmærksomhed.
Fordelen ved P5 er, at de kan bruges til at tale i telefon med. Der medfølger to kabler – et til ren musik og et med mikrofon. Når man monterer ledningen med mikrofon, fungerer P5 som et helt almindeligt mobil-headset, og det er en fed feature.
Det bliver bare ekstra lækkert, fordi B&W har skjult stikket til ledningen inde i headsettet. Puderne sidder faktisk kun fast med magneter, og når man løfter dem, kan man skifte ledning. Genialt og elegant på samme tid.

Lyden
Ud over at lave iPod docks og hovedtelefoner, så er B&W kendt for at lave high-end højtalere, som spiller fantastisk. Det gør P5 heldigvis også, og man får overraskende god lyd ud af de små enheder.
Her er krystalklar lyd hele vejen rundt, og bas, mellemtone og diskant er tydelige at skelne fra hinanden, også selv om man giver musikken fuld skrue på sin mobil/MP3-afspiller.
De klarer også opgaven godt, når man slutter dem til anlægget. Jeg kunne skrue godt op for musikken, uden at de begyndte at forvrænge. Desværre er den medfølgende ledning alt for kort til at kunne bruges med et hjemme-anlæg.

Konklusion
Et imponerende sæt hovedtelefoner, der kvalitetsmæssigt ligger i toppen i deres prisklasse. Man får både lækker lyd, mulighed for at styre sin musik på iPhone, og man får et headset, der kan bruges til at snakke i mobil med. Det er jo hele tre ting på én gang, og det er ekstra flot til den pris.

  • Type: Lukket, dynamisk hovedtelefon
  • Frekvensgang: 10-20.000 Hz
  • Følsomhed: 115 dB ved 1 kHz
  • Nominel impedans: 26 ohm
  • Kabellængde: 1,3 m (to kabler medfølger)
  • Tilslutning: 3,5 mm forgyldt stereo mini-jack og 6,35 mm adapter
  • Vægt: 195 g
  • Farve: Sort/sølv
  • Ekstra features: iPod/iPhone-kompatibel volumenkontrol/mikrofon på kablet
Pris: 2199,-