annonse
annonse

Test af: Klipsch The Sixes

De fedeste trådløse højttalere

Du får aldrig et kedeligt øjeblik med Klipschs trådløse højttalere, som selvfølgelig også har pladespillerindgang.

Lyd & Billede mener

Skyhøj underholdningsfaktor, enormt medrivende lyd og gennemført 70’er-design.
Lidt for ivrig bas, farvet mellemtone og svag pladespillerindgang.
annonse

Hvis du ikke lader dig rive med af disse højttalere, så ved jeg ikke, hvad der skal til. De trådløse kompakthøjttalere fra amerikanske Klipsch lyder ikke så korrekt som mange andre højttalere, men kedeligt bliver det aldrig med The Sixes.

De minder egentlig lidt om amerikanske muskelbiler. Kantede og dekoreret på grænsen til det brovtende, med brutal ydelse, men ikke så meget finesse. Det betyder ikke, at de er håbløse. Man skal bare være klar over, hvilken slags højttalere det er.

Du har ikke brug for nogen forstærker eller cd-afspiller for at få lyd i The Sixes. De 42 cm høje højttalere i ægte valnøddefinér er trådløse og klar til at spille, når du har sat strøm til en af højttalerne – og forbundet den til den anden højttaler med det medfølgende kabel.

Her bruges universelle Bluetooth til trådløs overførsel, hvilket er meget praktisk, fordi stort set alt, hvad der hedder mobiler, bærbare og tablets, kan streame musik via Bluetooth. Dermed kan hele familien bruge højttalerne.

De kan også kobles til en pladespiller eller cd-afspiller, hvis man har sådan en. På bagsiden af den ene højttaler er der desuden indgang til lydkilde via USB og optisk kabel. Så man kan bruge dem med Spotify eller Tidal på den bærbare. Eller ved siden af tv’et, som sluttes til højttalerne med optisk kabel.

Sådan set dækker de manges behov. Man kan få betydelig bedre lyd fra tv’et, man kan streame musik fra sofaen i stuen, og man kan koble det gamle udstyr – inklusive pladespilleren – til højttalerne. Skulle man af uransagelige årsager ønske endnu mere bas, er der også udgang til subwoofer på bagsiden. Men jeg tvivler på nytten af en sub lige netop her.

Højttalerne betjener du enten med de kobberfarvede potmetre på den ene højttaler eller den medfølgende fjernbetjening. De kan ikke styres med en app på mobilen, som man kan med Klipschs trådløse højttalere med Play-Fi. De understøtter heller ikke multirum.

Kraftpakke

The Sixes ser langt mere veludført ud end de billigere Klipsch R-15PM. Som også er trådløse højttalere med pladespiller- og USB-indgang. Den fine træfinér og de lækre kobberdetaljer løfter kvalitetsindtrykket flere trin sammenlignet med de sorte R-15PM.

Også rent teknisk er de dyrere højttalere mere interessante. To forstærkere med 100 watt effekt driver hver sin højttaler-enhed på hver højttaler. Klipschs varemærke, Tractrix-hornet, afslutter en diskant-enhed, der går til 24 kHz. En 165 mm bas sidder nedenunder, med en basrefleksport på bagsiden. Den går til 40 Hz, hvilket er mere end nok til at gengive bas-instrumenter med realisme.

Højttalerne er ikke små nok til at passe ind i en bogreol. Der vil du nok heller ikke placere dem, for så får du en dunderbas af den anden verden. Lad der være lidt plads mellem højttalerne og bagvæggen, så er lyden mere afbalanceret.

Pladespillerindgang

Vinyl-renæssancen ser ikke ud til at slutte lige med det første, så det er meget passende med pladespillerindgang på Klipsch-højttalerne. Den er udelukkende tilpasset MM-pickupper og kan ændres til en almindelig line-indgang med en skyder på bagsiden. Der er også tilslutning til jordforbindelse fra en eventuel pladespiller, så du undgår brummen.

Jeg sluttede en Rega Planar 1 til – en meget vellydende budgetpladespiller med netop MM-pickup. Og blev skuffet.

Fakta & Rating:
 • Klipsch The Sixes
  4 x 100 W forstærker
  Bluetooth
  USB og optisk indgang
  Pladespillerindgang (MM)
  24 bit/192 kHz digitalkonverter
  16,5 cm bashøjttaler
  Tractrix horndiskant
  Mål: 42,6 x 22 x 27,9 cm

  Pris: 8990

  Læs også:

  Let samlivspartner

  Tangent har lavet en gulvhøjttaler, der kan fungere som et komplet anlæg – og blive bedste ven med dit tv.

  Kompromiskunstværk

  DALI Spektor 2 er så billig, at du har råd til at købe et ekstra sæt til børneværelset eller campingvognen – og så god, at du bør gøre det.

  Small box, big boom

  Til trods for sin relativt lille størrelse har JBL Boombox stor lyd og seriøs basgengivelse.

  Større er ikke bedre

  Ligesom de mange løfter i TV-Shop er Boombox for god til at være sand.

  Kanon lyd og udseende

  Monsters boombox er kynisk brutal at se på, men lyder pænere end forventet.

  Mere blink end dunk

  Trods sit festglade ydre spiller XB60 ikke lige så medrivende som konkurrenterne.

  Alsidig under panseret

  En tank udvendig, der viser sig at have uventede musikalske kvaliteter indeni.

  Boomboxen er tilbage!

  Den moderne version af 80’ernes ghettoblaster er mere fleksibel, men præcis lige så højlydt, som navnet antyder.

  Ude dårligt, hjemme godt

  Lyden kan man ikke klage over, men den har sine begrænsninger som boombox.

  Amerikansk lowrider

  Er du af dem, der synes, at bassen skal mærkes, lige så meget som den skal høres? Så vil du elske SVS’ nye monster-subwoofer.

  Ubundet og vellydende

  Især Riva Festival imponerer med volumen- og basressourcer samt udvalg af musikkilder.

  Underholdende high-end

  Den første model i en helt ny serie fra Focal overbeviser fra første dansetrin. Det her er ordentlig high-end – uden problemerne!

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.