annonse
annonse

Test af: Denon AH-D7100

Dyre luksus-hørebøffer

Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.

Lyd & Billede mener

Super behagelige at have på trods stor vægt. Med deres meget fyldige klang er disse hovedtelefoner fra Denon lette at holde af.
Man bør kunne forlange meget i denne prisklasse, men Denon indfrier ikke forventningerne med denne topmodel. Som kunne have været mere raffineret og mindre farvet i lyden.
annonse

De gode, gamle D5000 og D7000 var nogle af det sidste årtis bedste hovedtelefoner i luksusklassen. Nydelig kvalitet og god lyd gav mange musikelskere mindeværdige øjeblikke. Derfor er det ikke overraskende, at forventningerne er store til efterfølgerne. Topmodellen D7100 har meget at leve op til og skal samtidig konkurrere med veletablerede modeller fra Sennheiser, Grado og Beyerdynamic.

Mens de udgående topmodeller fra Denon havde cirkelrunde ørekopper i ægte træ, har de nye D7100 gemt den smule, der er tilbage af træværket – poleret mahogni – væk bag sølvfarvet plast. Inde i de lukkede kopper sidder der nye 50 mm elementer, og på ydersiden store, læderbetrukne ørepuder. Som giver en aldeles fin bærekomfort trods den høje vægt på 370 gram.

Der medfølger to ledninger. Den ene med 6,3 mm stik til hjemmebrug, den anden med 3,5 mm mini-jack og kontroller til bærbar brug.

Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.

Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.

Med nye Free Edge Nano Fiber membraner i helt nye elementer og ditto ørekopper er det oplagt, at D7100 vil lyde anderledes end D7000. Bl.a. er lydbilledet mere fyldigt, og der er et godt punch i bassen, som de tidligere modeller ikke havde. Allerbedst er de til rytmisk musik, og jeg havde meget glæde af dem til jazz, blues og rock. Her kom den fyldige klangbalance til sin ret, og den legesyge dynamik, som hovedtelefonerne har, passede perfekt.

Denon har lavet en fremragende app, som jeg vil anbefale, at man bruger sammen med hørebøfferne. Ud over at den har radio og giver fuldt overblik over den musik, du har lagret, har den også en omfattende og praktisk equalizer. Den kan man have brug for. For uden EQ er lyden i D7100 ikke ligefrem neutral. Mellemtonen lyder metallisk, og på noget musik er det så tydeligt, at jeg synes, det er generende. Diskanten er heller ikke så opløst og raffineret som i f.eks. Sennheiser HD800. Sådan set er D7100 den klangmæssige modpol. Varm og fyldig lyd med knaldgod dynamik, og aldrig kedelig.

Men altså ikke lige så korrekt. Det gjorde ikke nogen forskel, om jeg brugte en iPhone, en iPod med batteridrevet Fostex DAC eller hovedtelefonstikket på en McIntosh MA8000 forstærker.

Den flotte varme klang kompenserer og maskerer delvis problemet, der især gælder vokaler, strygere og akustiske instrumenter som klaverer. Vokaler lyder bedre i Bowers & Wilkins P7 til 3.000 kroner, og det samme gælder strygere, og hvis jeg vil have mere opløsning, er der altid Sennheiser og Beyer.

Konklusion
Denons topmodel vil helt sikkert appellere til mange, men jeg mener ikke, at producenten har udnyttet mulighederne godt nok, da de planlagde efterfølgeren til D7000. Man bør kunne forlange mere til den pris, og jeg synes ikke, at Denon AH-D7100 indfrier forventningerne til hovedtelefoner i denne klasse.

Fakta & Rating:
  • Lukkede ørekopper
  • 50 mm elementer
  • 25 ohm, 110 dB
  • 370 g
  Producent:
  Denon
  Pris:
  7.498,-
  Importør:
  Hi-Fi Klubben

  Læs også:

  Kygo A6/500

  Mindre hovedtelefoner, der sidder uden på øret, har ofte tyndere lyd end deres større slægtninge. Ikke disse.

  Fremragende alternativ til AirPods

  Jabra spiller Apple af banen og sidder samtidig godt fast.

  Glimrende til prisen

  BackBeat FIT 305 egner sig til alt andet end løb.

  Sidder godt men lyder skidt

  Det er svært at retfærdiggøre den høje pris.

  Gennemført TUNG bas

  Fitbit Flyer overrasker positivt.

  Sved på panden og musik i ørerne

  Sport skal dyrkes med musik i øregangene.

  God lyd, dårlig pasform

  Audio-Technica bør holde sig fra sport.

  En værdig toer med godt greb

  Jaybird har fået styr på pasformen.

  Panasonic er flyvende

  De ser dumme ud, men sidder fast og spiller helt godt.

  Fuld tænding i ørerne

  Ikke alene er HP-3 de dyreste hovedtelefoner fra Klipsch nogensinde. De er også noget af det lækreste, vi længe har hørt.

  En flot nummer to

  Næstøverste hylde sidder højt hos Denon, når det gælder hovedtelefoner.

  Raffineret referenceklang

  Sennheiser har fornyet deres bedst sælgende entusiastmodel og gjort den endnu bedre.

  Friday Lock

  Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

  4 Gaming-tastaturer

  Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

  Philips 65OLED873

  Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

  Geostorm 3D

  Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

  Sony DSC-RX0

  Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

  Hasselblad X1D

  Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

  8 rejseradioer

  Du behøver kun en radiomodtager, så er du klar til sportsudsendelser, debatprogrammer og musik. Og hvis du har en rejseradio,...

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  KONKURRENCE

  Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

  DELTAGE

  I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.