annonse
annonse

NAD C338 + Bowers & Wilkins 685 S2

Drømmen der brast

Med NAD og Bowers & Wilkins burde det være umuligt at fejle.

Lyd & Billede mener

Brugervenligt og tiltalende anlæg med veldefineret bas og homogen lyd.
Kostbar kombination, der lydmæssigt aldrig rigtig letter.

Ethvert anlæg, der indeholder en NAD-forstærker og højttalere fra Bowers & Wilkins, kan få mundvandet til at løbe på entusiasterne. Her er det netop sådan en kombination, der udgør testens næstdyreste anlæg.

Vi har testet både forstærkeren og højttalerne tidligere og havde store forventninger til kombinationen. For her får man meget for pengene. Lad os tage højttalerne først. B&W’s kompakte tovejshøjttaler har den karakteristiske gule kevlarmembran i bassen kombineret med en aluminiumdiskant.

At drive de relativt ineffektive højttalere (87 dB følsomhed) kræver alle de 50 watt effekt, som NAD-forstærkeren besidder. Men siden vi taler NAD-watt, siger tallene ikke alverden. Det er praksis, der tæller.

Forstærkeren er en moderne udgave af den klassiske NAD 3020. Med analoge indgange – også pladespillerindgang – men C338 er desuden trådløs. Enten med Bluetooth eller Chromecast via Wi-Fi. Med en Bluetooth-app fra NAD kan man betjene forstærkeren fra mobilen.

To antenner stikker op fra bagsiden. Der er også to analoge RCA-indgange, den nævnte pladespillerindgang til MM-pickup, en subwoofer-udgang samt to optiske og to koaksiale digitalindgange. Der er derimod ingen USB DAC-indgang med understøttelse af højopløst lyd. Så skal man i stedet vælge den dyrere NAD C368, som har udskiftelige moduler med ekstra indgange.

  • Trådløst: Bluetooth, Chromecast Streaming: Via app
  • Tilslutning: 2 x analog RCA, phono (MM), sub ud, 2 x optisk/koaksial TOSLINK
  • Effekt: 50 W, 20 Hz – 20 kHz, 8 ohm
  • Andet: Fjernbetjening, app-styring, højttalere i sort eller hvid
  • Web: hifiklubben.dk
Pris: 9797,-