Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: OnePlus 3T

En rigtig lynkineser

Samsung og Huawei kan godt begynde at ryste i bukserne.

Skrevet af / 06/04/2017 - 09:00
OnePlus 3T
Mikael Hansen

Er du på udkig efter en ny smartphone i phablet-størrelse, og synes du, at Samsungs Galaxy S-modeller samt Google Pixel er lige lovlig dyre, kan du med fordel overveje et kinesisk alternativ. OnePlus er stadig forholdsvis nye på mobilmarkedet, men har alligevel på få år formået at slå deres navn fast i en branche, der er præget af stor konkurrence.

Deres nyeste topmodel, OnePlus 3T, ligner noget, vi har set før – og det har vi såmænd også. Modellen er en videreudviklet version af OnePlus 3, som kom i juni 2016. Den erstatter helt den forrige model, som hermed udgår. Spørgsmålet er så, om der er grund til at opgradere, hvis du allerede ejer den forrige model.

T for Turbo

T’et i det nye modelnavn står for turbo og dækker først og fremmest over en nyere og lidt hurtigere Snapdragon-processor. På papiret er den 10 procent hurtigere, men fordi begge telefoner har samme mængde ram, er det ikke noget, man mærker det store til i praksis. Men tag ikke fejl, de er begge lynende hurtige.

Også batteriet er blevet opgraderet, så du nu får 3400 mAh i stedet for de 3000, der var i den første model. Det lyder ikke af meget, men er en forbedring på godt 12 procent og betyder, at telefonen nu lettere klarer sig igennem en hel dags moderat brug. OnePlus 3T oplades via USB-C-indgangen i bunden og kan via Dash Charge-funktionen lades 60 procent op på under en time – ikke dårligt. Sidste egentlige forskel er i frontkameraet, som er gået fra 8 til 16 megapixel. Alt i alt forholdsvis beskedne forbedringer.

Mere af det samme

Herfra er de to modeller fuldstændig identiske, og kun en ny, mørkere farve afslører, at der er tale om en ny telefon.

Designet er pænt og strømlinet, og de bløde, afrundede hjørner gør den behagelig at holde i hånden. Kun kameraet kan betegnes som en egentlig designbommert, idet det stikker lige lovlig langt ud fra bagsiden. Sidstnævnte er af aluminium og efterlader sammen med den store glasskærm et indtryk af høj kvalitet. Særligt er vi glade for den hurtige fingeraftrykslæser samt den særlige notifikationsknap i venstre side, som har tre indstillingsmuligheder.

Ligesom på forgængeren sidder der en utrolig god skærm på 3T. Den er igen på 5,5 tommer og er både, lysstærk, skarp og farverig. Størrelsen til trods er opløsningen dog kun Full HD, hvor dyrere modeller er rykket op i QHD. Det generer os dog ikke, da QHD sjældent er nødvendigt på så lille en skærm.

Nu med Nougat

Da 3T kom på gaden, kørte den stadig Android Marshmallow ligesom sin forgænger. Det blev der ændret på i januar, hvor det blev muligt at opgradere til Nougat. Hertil har OnePlus udstyret telefonen med en nyere udgave af deres egen tilpassede brugerflade, OxygenOS 3.5, der gør det nemt og hurtigt at finde rundt i telefonen. Det er pænt og simpelt lavet uden at ændre alt for meget på standardversionen fra Google.

Hvad intern lagerplads angår, er mulighederne desværre lidt sparsomme. OnePlus har sparet microSD-porten væk, ligesom det var tilfældet på den forrige model. Du må derfor afgøre med dig selv, om du kan nøjes med 64 gigabyte, eller om du skal investere i den større model med 128 gigabyte. Der er ca. 300 kroners forskel mellem de to, så vi anbefaler, at du vælger den store model. En ting, der dog vil glæde nogle, er muligheden for at bruge to SIM-kort.

En lidt øm tå

Et andet ømtåleligt punkt ud over hukommelsen er kameraet. Som vi har set før i denne prisklasse, er netop kameraet et af de områder, der skiller fårene fra bukkene og i sidste ende retfærdiggør en højere pris på de dyreste telefoner. Dermed ikke sagt, at kameraet i 3T er decideret dårligt, for det er det bestemt ikke, men det har sine begrænsninger.

Telefonen tager nogle ganske hæderlige billeder med fine detaljer og god farvegengivelse – særligt i HQ-mode – men presser vi den og forsøger at tage billeder i dårlig belysning, begynder 3T at vise lidt svaghedstegn. Den kan simpelthen ikke fange nok lys, og billederne kommer derfor let til at se lidt udvaskede ud.

Også HDR-mode er lidt tvivlsom, da der alt for let kommer ghosting i billedet, medmindre du formår at holde hånden helt og aldeles stille. I sidste ende er der dog tale om småting, som ikke betyder det store i det overordnede billede.

Konklusion

Med OnePlus 3T får du utrolig meget telefon for pengene, såfremt du kan du leve med et kamera, der har lidt problemer i dårlig belysning, samt manglende mulighed for at opgradere den interne hukommelse.

Direkte sammenlignet med den forrige model uden “T” er der dog ikke meget at hente. Forskellene på de to er simpelthen for små, og vi undrer os derfor lidt over, hvorfor OnePlus overhovedet har sendt 3T på gaden så kort tid efter den forrige model. Hertil er prisen desuden steget lidt rigeligt, så 3T ikke kan markedsføres som high-end til budgetpris, hvilket var et af de vigtigste salgsargumenter for OnePlus 3.

Når det er sagt, så må vi alligevel give OnePlus ros for 3T, som er en både lækker og lynhurtig Android-smartphone anno 2017. Den nok skal give både Samsung og Huawei kamp til stregen.

picture1 picture2 picture3 picture4
<
>
Særligt når det gælder 3D som eks. i spil er OnePlus 3T lynende hurtig

Home mener

OnePlus 3T er en nydelig telefon, som samtidig er lynende hurtig og har en stor, lækker skærm. Kameraet har lidt problemer i dårlig belysning. Der mangler en port til SD-kort, og prisen er steget lidt for meget.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Lyd & Billede
Scroll to Top