Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: ASUS PadFone

En skærm til din smartphone

ASUS vil gerne sælge PadFone som to produkter i ét. Den skal både være smartphone og tablet-computer på én gang. Det lykkes bare ikke.

Skrevet af / 12/09/2012 - 06:00
ASUS PadFone
Peter Gotschalk

Ideen bag ASUS PadFone er at slå to fluer med et smæk. Man får både en smartphone og en tablet-computer for de samme penge, som man ellers ville have brugt blot på den ene af delene, og man kan nøjes med ét abonnement på data i stedet for at være nødt til at betale for to SIM-kort eller helt at undvære mobildata på sin tablet-computer. Og det er selvfølgelig smart. ASUS er ikke det første firma, som forsøger sig med et hybridprodukt af denne type. Allerede sidste år kom Motorola Atrix sammen med en såkaldt Lapdock, som lavede den lynhurtige smartphone om til en søvndyssende langsom netbook. Det var ingen succes. Nu er spørgsmålet så, om ASUS har mere held med sig.

Uspændende skærm og kamera
Kigger vi først på selve telefonen, så er den stort set magen til førnævnte Motorola Atrix, men hvor den amerikanske smartphone var imponerende for et år siden, så er en model med næsten de samme specifikationer knap så spændende et år senere. ASUS’ smartphone er både tynd og let, men den kan på ingen måde hamle op med high-end konkurrenter som HTC One X og Samsung Galaxy S III. Kigger vi for eksempel på skærmen, så kommer ASUS PadFone med en skærm på 4,3” og Super AMOLED-teknologi. Alligevel er opløsningen blot 960 x 540 pixel, hvor iPhone 4S med en skærm på blot 3,5” alligevel har en opløsning på 960 x 640 pixels, og den helt nye Samsung Galaxy S III med 4,8” og en opløsning på 1280 x 720 pixel ligefrem sætter nye standarder for skærmen på smartphones. ASUS’ kamera er på 8 MP – igen præcis som iPhone 4S og Samsung Galaxy S III – men billederne bliver lidt uskarpe, og farverne er for udynamiske. Video kan den optage i 1080p, men også her bliver kvaliteten allerhøjest middelmådig. Knap 3.700 kroner virker dyrt for denne telefon.

En stor skærm til din smartphone
Men det er jo også som hybridprodukt, at ASUS PadFone skal forføre verden. Og for at gøre ASUS’ smartphone til en tablet-computer skal man bruge den såkaldte PadFone Station. Den ligner ASUS’ Transformer Pad, men er fremstillet af plastic i stedet for metal. Desuden er PadFone Station temmelig tyk, hvilket er nødvendig for at få plads til at docke telefonen på tablettens bagside, hvilket meget lavpraktisk sker bag en låge. Tablettens skærm er 10,1” og 1280 x 800 pixel, hvilket er godkendt, men ikke prangende.

Det er med vilje, at vi ikke kalder PadFone Station for en tablet-computer, for den er reelt bare en stor skærm til din smartphone. Det er således 100% telefonen, som kører showet. Tabletten er kun en skal, mens både kamera, Wi-Fi og data, apps, filer og operativsystem alt sammen kører fra telefonen.

Det eneste PadFone Station i sig selv har at byde på er et kæmpe batteri på  6600mAh, hvilket er fire gange større end telefonens eget. Og da telefonen lades, når den er docket, kan man altså oplade sin mobil samtidig med, den agerer tablet-computer. Smart.

Konklusion
Smart er det til gengæld ikke, at brugeroplevelsen er så frustrerende, når man vil bruge sin PadFone som tablet-computer. Kort sagt har ASUS PadFone præcis samme problem som førnævnte Motorola Atrix + Lapdock. Telefonen er for langsom til at agere tablet-computer, og PadFone som tablet kører for langsomt og hænger for tit i bremsen. Dertil kommer, at den er tykkere og tungere end en regulær tablet-computer. På den måde ender produktet med at være hverken fugl eller fisk, hvilket må gøre ondt i lommen, hvis man lige har brugt de knap 5.000 kroner, som det koster at købe både smartphone og PadFone Stationen.

Home mener

Android 4.0 ICS Smartphone tynd og let Kæmpe batteri i PadFone Station PadFone Station tyk og tung Middelmådig skærm og kamera Langsom som tablet

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top