annonse
annonse

Test af: Nokia Lumia 920

En smukt designet mursten

Nokia Lumia 920 er en fremragende smartphone, men hvis du synes, det kommer an på størrelsen, så er den ikke noget for dig.

Lyd & Billede mener

Fantastisk kamera Nokias apps 4G Trådløs opladning
Tung og tyk Windows Phone 8 mangler apps
annonse

Hvis Nokia fejler med det nye Windows Phone 8-flagskib, Nokia Lumia 920, så er det lige før, det finske firma godt kan slukke for saunaen i bestyrelseslokalet, sælge hovedkvarteret og gå tilbage til at producere gummistøvler. Denne telefon må og skal blive en succes for firmaet, der i fordums tid totalt dominerede mobilmarkedet. Det ved Nokia, og derfor kan det undre, at finnerne vælger at fortsætte med den samme formfaktor, vi lærte at kende med Nokias sidste smartphone-flagskib, Lumia 900. Det vil sige en blankpoleret, velbygget og smukt designet mursten! Nokia Lumia 900 solgte nemlig ikke særlig godt, og nu ved vi selvfølgelig ikke med sikkerhed, om det var på grund af telefonens størrelse og høje vægt, men det må man ikke håbe for efterfølgeren.

Straks man pakker Lumia 920 ud af kassen tænker man nemlig: ”Av, den er godt nok stor og tung!” Med sine 185 gram vejer den faktisk endnu mere end Lumia 900, som kunne nøjes med 160 gram, og så snakker vi slet ikke om, præcis hvor meget tungere den er end sine flagskibskonkurrenter, iPhone 5 og Samsung Galaxy S III. Men i forhold til iPhone 5 er den i omegnen af en tredjedel tungere, i forhold til Galaxy S III en smule mindre.

Der er dem, der vil mene, at vi overdriver det her med vægten, men har du ikke en meget stor inderlomme eller en taske, du kan transportere Lumia 920 rundt i, så er det vitterligt et problem, at telefonen er så stor og tung. Du kan nærmest ikke sidde ned, hvis du har den liggende i din bukselomme – ikke i stramme bukser i hvert fald – men til gengæld er den så robust bygget, at den i en snæver vending kan bruges som slagvåben eller til at slå søm i med. Vi vil ikke gå så langt som til at sige, at vægten diskvalificerer Nokia Lumia 920, men det er afgjort noget, som adskiller telefonen markant fra stort set alle konkurrenterne på markedet. Så du skal kunne leve med den ekstra vægt, hvis du skal investere i denne flagskibsmodel.

Forsiden af medaljen
Og det kan der være mange, gode grunde til. Først og fremmest er Nokia Lumia 920 virkelig flot. Finnerne har gjort et stort nummer ud af, at det fysiske ydre er helt glat og stilrent. Blandt andet er der ingen tekniske detaljer såsom serienumre eller andre oplysninger at finde på telefonens chassis. De ting er skjult forskellige steder inde i telefonen. Og så emmer den af kvalitet. Her er virkelig ikke sparet på noget, og forsiden af vægtmedaljen er utvivlsomt, at Lumia 920 virker utrolig solid og helt sikkert kan tåle lidt af hvert.Den høje kvalitet kommer blandt andet til udtryk i form af skærmen, som er 4,5” stor og byder på en opløsning på 1280 x 768 pixels med en skarphed på 332 ppi. Hermed overgår den faktisk retina-skærmen på iPhone 5, der må ”nøjes” med 326 ppi. Vi tøver da heller ikke med at fastslå, at skærmen på Nokia Lumia 920 er en af de bedste på smartphone-markedet med en virkelig mørk sværte, skarpe farver og klar kontrast. Faktisk er det kun netop, når man placerer Lumia 920 ved siden af iPhone 5, at Nokia-skærmen møder sin overmand. For til trods for specifikationerne, der egentlig påstår det modsatte, så er iPhone 5-skærmen så meget skarpere og mere klar end sin finske konkurrent, at det kan ses med det blotte øje.

Nokia slår i øvrigt på, at skærmen på Lumia 920 kan betjenes med vanter, hvilket kan være praktisk til vinter, men vores test viste, at det er en sandhed med modifikationer. Jo, det virker, men ikke første gang, og man skal nok ikke regne med at kunne meget andet end at svare på opkald, hvis man vil beholde vanterne på, når det er koldt derude.

Fakta & Rating:
  • Operativsystem: Windows Phone 8
  • Skærm: 4,5", 1280 x 720 HD, 332 ppi
  • Processor: 1,5 GHz Snapdragon S4 dual-core
  • Hukommelse: 1 GB ram/32 GB
  • Kamera: 8,7 MP f/2.0 26 mm (bag), 1280 x 960 pixels (front)
  • Trådløst: 802.11a/b/g/n, Bluetooth 3.0, NFC, trådløs opladning
  • Tilslutning: Micro USB 2.0
  • Mål: 130,3 x 70,8 10,7 mm
  • Vægt: 185 g
  • Batteri: 2.000 mAh
  Pris: 4900

  Læs også:

  Topkvalitet til bund-pris

  Asus tilbyder det meste, man gerne vil have, til en meget attraktiv pris.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  De bedste kamera-mobiler til ferien

  Kamerateknologien bevæger sig fremad med stormskridt, og de nye telefoner tager bedre billeder end nogensinde.

  X-tremt imponerende iPhone

  Apple er tilbage på tronen med den første iPhone i årevis, der virker
  revolutionerende.

  Nokia er tilbage i kampen

  Sirocco er snublende tæt på at være
  en vinder, men bliver overhalet på
  målstregen.

  En slanket sportsvogn

  Med slankere og blødere linjer plus
  fantastisk ydelse er XZ2 Xperias sportsmodel.

  Den nye kamerakonge

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  Glimrende til prisen

  Huawei bider fra sig og beviser, at Android-tablets stadig er interessante.

  En let opgradering

  Apple tilføjer pencil-support til deres almindelige iPad.

  Huawei vs. Apple – hvilken tablet skal du købe?

  Som de vanemennesker vi er, er det svært at skifte platform.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  Kamerakongen!

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.