annonce
annonce

5 netværksharddiske

Familiens nye samlingspunkt

En NAS (netværks-harddisk) kan på mange måder sammenlignes med et samtalekøkken. Den agerer samlingspunkt for familiens digitale liv og gør det muligt at dele på tværs af platforme og enheder.

De mange digitale fotos, videoklip, musikfiler og lignende gemmes på ét centralt sted og kan herfra tilgås af alle, der har de korrekte tilladelser. Det er i sig selv ufattelig smart. Ud over enkelheden i, at alle data gemmes ét sted, bliver det også meget nemmere at vedligeholde og opdatere husstandens computere, idet de følsomme eller værdifulde data ikke ligger gemt på hver enkel computers harddisk.

Sidst, men ikke mindst har de fleste NAS-servere i dag mulighed for at have installeret mere end én harddisk. Det giver enten mulighed for enorme datamængder eller, som de fleste sikkert vil vælge, muligheden for at køre RAID, hvilket betyder, at dataene spejles på et ekstra drev og dermed sikres mod harddisk-nedbrud.

Og ja, størrelsen betyder noget. Vælg for guds skyld hellere en større harddisk, end du oprindelig havde tænkt dig, da det er rart at køre med backup og irriterende at løbe tør for plads.

Priserne på NAS-servere varierer, og selv om man kan få nogle meget billigt, kan man også få nogle til flere tusind kroner. Forskellen ligger bl.a. i den indbyggede hardware. En NAS skal nemlig ses som en lille computer, og ligesom med rigtige computere, så stiger prisen, jo kraftigere de er. Kraftigere hardware giver sig udslag i bedre overførsels-hastigheder og muligheden for at køre små programmer.

Vi har her taget et bredt udpluk af, hvad der er på markedet inden for NAS-servere netop nu, og håber du får en bedre forståelse af, hvad en NAS-server er og kan, og hvorfor du bør bestille dit eget eksemplar med det samme. Once you go NAS, you never go back!

Bedste pris på 5 netværksharddiske
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-