annonse
annonse

Colorfly Pocket HiFi C4 Pro

Fantastisk lyd i lommeformat

Denne bærbare musikafspiller fra Colorfly lyder virkelig fantastisk. Men udseendet og brugsområderne er nok mest for særligt interesserede.

Lyd & Billede mener

Lyd i mesterklassen Støtter 24 bit/96-192 kHz
Støtter ikke 24 bit FLAC Begrænset brugervenlighed Stor og kluntet

Sammenlignet med en iPod eller en iPhone er den gigantisk. Den kan være i en lomme, men ikke uden at lave en stor bule. Alligevel er der noget ved udseendet, som tiltaler mig. Colorfly C4 Pro er unægtelig retro og ser ud som noget fra 70’erne eller 80’erne. Kabinettet af træ kombineret med en topplade af kobber får den næsten til at ligne en miniatureversion af min gamle Intellivision spilkonsol fra 1982. Men den er cool. Groovy.

Colorfly er en kinesisk producent, som har sat et mål om at lave bærbare musikafspillere med ordentlig hi-fi-lyd. Det samme kan ikke ligefrem siges om Apples iPhone og iPod, der kæmper med at drive vanskelige hovedtelefoner, og som aldrig lyder specielt godt fra hovedtelefon-udgangen. Er du kræsen med hensyn til lyd, når du rejser, kan det være, at du behøver noget andet.

Indmad
C4 Pro har en god og dyr hovedtelefon-forstærker indbygget, og den har både lille og stor hovedtelefon-udgang. Der sidder separat forforstærkerchip til hver kanal, som kan drive hovedtelefoner med impedans op til 125 ohm. Altså tungt drevne. Den har desuden en anerkendt digitalkonverter fra Cirrus Logic (CS4398). En dyr opsampler fra samme firma findes også (CS8422), og du kan selv vælge, hvilken samplingfrekvens du vil opkonvertere til. Hvis nogen.

Derudover har afspilleren både digital ind- og udgang af typen koaksial, så den kan bruges som digitalkonverter i et hi-fi-anlæg (kræver Y-split fra hovedtelefon-udgangen til anlæggets RCA-indgang) – eller brug den som medieafspiller tilsluttet en endnu dyrere digitalkonverter i dit stereoanlæg.

Filtyper
Ud over at spille almindelig MP3 og WMA kan denne afspiller håndtere både ukomprimerede WAV-filer og tabsfrit komprimerede FLAC-filer. Den støtter til og med højopløste musikfiler af typen 24 bit/96-192 kHz, men da bare som WAV. FLAC er begrænset til 16 bit/44,1-48 kHz, hvilket jeg ikke helt kan begribe.

Så at sige al højopløst musik tilgængelig til køb på internettet er nemlig af typen FLAC. Hverken gennem amerikanske HDtracks eller norske Gubemusic.com kan man købe WAV-filer. De er nemlig så store, at de er upraktiske, specielt hvis man begynder at operere med 192 kHz filer. Mens almindelig cd-kvalitet bruger 1411 kbit/s båndbredde og optager ca. 10 MB lagringsplads pr. minuts spilletid, bruger 24 bit/96 kHz 4608 kbit/s og behøver 34,5 MB pr. minut. Gang dette med to igen for 24 bit/192 kHz, og du sidder tilbage med 450 minutters spilletid, før Colorfly-afspilleren er fuld. Ti-tolv albums, altså. 900 minutter i 24 bit/96 kHz.

Hvis Colorfly C4 Pro havde understøttet FLAC-filer med samme opløsning, kunne den lagre omtrent dobbelt så meget musik med samme lydkvalitet. Du ville også slippe for at bruge et konverteringsprogram, som laver de FLAC-filer, du køber højopløst på nettet, til WAV-filer, som Colorfly-afspilleren understøtter. Hvis du derimod er interesseret i at spille filer i almindelig 16 bit cd-kvalitet og MP3, kommer det sig ikke så nøje. Men hvis du er det, ville du måske ikke bruge 6.000 kroner på en musikafspiller til at begynde med …

Brugervenlighed
Afspillerens brugervenlighed er helt fin. Den kobles til pc eller Mac med USB og genkendes som en harddisk. Dermed er det bare at trække de filer over, som du vil høre. Det går lidt mere trægt end med en USB-stick, så væbn dig med lidt tålmodighed. Du kan sortere musikken i kataloger, f.eks. efter album, så du nemt kan bladre fra album til album i menusystemet på afspilleren. Så kan du imidlertid ikke få al musikken frem på en lang liste, hvis du f.eks. skulle ønske tilfældig rækkefølge blandt mediateket.

Menusystemet på afspilleren er godt nok, men layoutet på knapperne er ikke det mest intuitive. Men man kan vende sig til alt.

  • 32 GB + microSD-læser
  • WAV (16-24 bit), FLAC (16 bit), MP3, WMA
  • 24 bit/192 kHz DAC
Pris: 5990,-