annonse
annonse
annonse

Canon Legria HF M52

Lysfølsomt kamera med hukommelse

Med en professionelt udviklet billedsensor tager Canon sejren hjem på billeder.

Gode billeder Indbygget hukommelse
Dårlig vidvinkel

Canon Legria HF M52 er et lysfølsomt kamera med 32 GB intern hukommelse, som kan lagre 12 timers video i højeste kvalitet. Kameraet har endda Wi-Fi-muligheder, så man relativt nem kan uploade sine film til sociale medier eller vise filmene på et tv, som understøtter DLNA.

Det indspillede materiale kan også overføres direkte til en ekstern harddisk uden inddragelse af computer, og kameraet kan tilsluttes direkte til Apples bærbare enheder.

Billederne fanges på en 1/3 tommers CMOS-sensor med over 2 megapixel (effektivt). Optagelsen kan ske i fem forskellige kvalitetsniveauer i AVCHD-formatet. Du kan også optage 25p i MP4-format, tilpasset Mac-verdenen.

Billedsensoren siges at være udviklet til professionelle videokameraer, og pixel- lysindsamlingsområdet er 160 procent større end på almindelige CMOS-sensorer. Samlet set giver det, ifølge reklamen, et bredere dynamisk omfang og bedre præstationer i svagt lys.

Udendørs og i godt lys er billedkvaliteten udmærket og giver ikke anledning til anmærkninger. Når vi sætter os ned i testlokalet, er billederne fortsat ganske okay, måske lidt grove i deres karakter. Ved 5 lux ses farvebjælken stadig, og billedet er faktisk det bedste fra vore fem testkameraer. Vi kan skelne alle farver i farvebjælken.

Al menuhåndtering sker på den berøringsfølsomme skærm, og der er en hel del menuer at holde styr på. Flere af menuerne indebærer, at man scroller i lange lister, hvor man lader fingeren glide hen over skærmen. Der er mange ikoner, som samles på den forholdsvis lille billedskærm (75 mm), og det er ikke indlysende, hvilke man kan trykke på eller ej.

Smarte finesser er fokushjælp, som stiller skarpt på det punkt, man peger på på billedskærmen, samt den optiske anti-shake-funktion, som giver meget stabile billeder. Objektivet har 10x optisk zoom med brændvidden 43,6-436 mm, svarende til 35 mm filmformat. Det betyder, at kameraet har den mindste vidvinkel i denne test.

Kameraet har flere funktioner, såsom story-skaberen, hvor man får en færdig “drejebog” for, hvordan man filmer en rejse eller højtidelighed med kameraet, og meget mere. Kameraet giver ganske enkelt råd og tips til, hvilke scener der skal tages, hvor længe de skal vare, osv. Måske interessant for dem, som er lidt usikre på, hvordan man skal filme. Endvidere kan forskellige dekorationer tilsættes videobilledet.

Med hensyn til tilslutninger er det et velforsynet kamera med både separat mikrofonindgang og hovedtelefonudgang.

Konklusion
Canon Legria HF M52 er et skærmstyret kamera med mange finesser, som klarer sig godt udendørs. Selv indendørs i god belysning bliver billederne gode, og ved 5 lux kan farvebjælken stadig ses. Kameraet har også en indbygget hukommelse på 32 GB. Eneste minus er en dårlig vidvinkel.

Canon Legria HF M52 er et lysfølsomt kamera med 32 GB intern hukommelse, som kan lagre 12 timers video i højeste kvalitet. Kameraet har endda Wi-Fi-muligheder, så man relativt nem kan uploade sine film til sociale medier eller vise filmene på et tv, som understøtter DLNA. Det indspillede materiale kan også overføres direkte til en ekstern harddisk uden inddragelse af computer, og kameraet kan tilsluttes direkte til Apples bærbare enheder. Billederne fanges på en 1/3 tommers CMOS-sensor med over 2 megapixel (effektivt). Optagelsen kan ske i fem forskellige kvalitetsniveauer i AVCHD-formatet. Du kan også optage 25p i MP4-format, tilpasset Mac-verdenen. Billedsensoren siges at være udviklet til professionelle videokameraer, og pixel- lysindsamlingsområdet er 160 procent større end på almindelige CMOS-sensorer. Samlet set giver det, ifølge reklamen, et bredere dynamisk omfang og bedre præstationer i svagt lys. Udendørs og i godt lys er billedkvaliteten udmærket og giver ikke anledning til anmærkninger. Når vi sætter os ned i testlokalet, er billederne fortsat ganske okay, måske lidt grove i deres karakter. Ved 5 lux ses farvebjælken stadig, og billedet er faktisk det bedste fra vore fem testkameraer. Vi kan skelne alle farver i farvebjælken. Al menuhåndtering sker på den berøringsfølsomme skærm, og der er en hel del menuer at holde styr på. Flere af menuerne indebærer, at man scroller i lange lister, hvor man lader fingeren glide hen over skærmen. Der er mange ikoner, som samles på den forholdsvis lille billedskærm (75 mm), og det er ikke indlysende, hvilke man kan trykke på eller ej. Smarte finesser er fokushjælp, som stiller skarpt på det punkt, man peger på på billedskærmen, samt den optiske anti-shake-funktion, som giver meget stabile billeder. Objektivet har 10x optisk zoom med brændvidden 43,6-436 mm, svarende til 35 mm filmformat. Det betyder, at kameraet har den mindste vidvinkel i denne test. Kameraet har flere funktioner, såsom story-skaberen, hvor man får en færdig “drejebog” for, hvordan man filmer en rejse eller højtidelighed med kameraet, og meget mere. Kameraet giver ganske enkelt råd og tips til, hvilke scener der skal tages, hvor længe de skal vare, osv. Måske interessant for dem, som er lidt usikre på, hvordan man skal filme. Endvidere kan forskellige dekorationer tilsættes videobilledet. Med hensyn til tilslutninger er det et velforsynet kamera med både separat mikrofonindgang og hovedtelefonudgang. Konklusion Canon Legria HF M52 er et skærmstyret kamera med mange finesser, som klarer sig godt udendørs. Selv indendørs i god belysning bliver billederne gode, og ved 5 lux kan farvebjælken stadig ses. Kameraet har også en indbygget hukommelse på 32 GB. Eneste minus er en dårlig vidvinkel.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Canon Legria HF M52
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Format: AVCHD/MP4
  • Intern hukommelse: 32 GB
  • Billedsensor: CMOS 1/3"
  • Effektive pixel: 2,07 MP
  • Billedskærm: 75 mm
  • Zoomomfang: 10x
  • Brændvidde (tilsv. 35 mm filmformat): 43,6-436 mm
  • Wi-Fi: Nej
Pris: 6399,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.